Likér z černých jeřabin

Marta Kuchařka: Marta

Doba přípravy: 4-5 dní Nápoje 13 názorů

Suroviny

1 litr černých jeřabin
40 dkg cukru
1/2 l rumu
1,5 lahvičky mandlové tresti
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme.

  2. Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce povaříme.

  3. Do vychladlého přilijeme rum a mandlovou tresť.

Poznámka

Zdroj: časopis Lidové recepty (jen jsem v názvu přejmenovala griotku na likér)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Likér z černých jeřabin

  • Smiss Smiss(neregistrovaný)

    Souhlas!!!Nacpat do likeru trest a rum je fakt hnus.Chute se mlati a z aronie neni citit nic.

    Odpovědět

  • Jaroslava Jaroslava(neregistrovaná)

    Tento likér,taky dělávám každý rok.Pokud nezaváhám a ptaci si pochutnají dříve.Je vinikajicí,už jsem měla mnoho dotazu,zda zas letos si pochutnají na vynikajicím likéru.

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Nadja: Kompot je taky slusnej.

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Ja teda nevim, ale delate zdravy zivotabudic a cpete do toho hnusnej rum a jeste tresti. Tak to asi nema byt, co?

    Odpovědět

  • Eliška Hamáčková Eliška Hamáčková(neregistrovaný)

    Martin:Ano mám tu samou zkušenost a právě mám dvojitou dávku na plotně.:-p

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Ze surovin jsem udělal cca 1,8l likéru, všem moc chutná. Po přidání tresti se vytvořily mastná oka na hladině. Máte také tuto zkušenost?

    Odpovědět

  • cudlik2710 cudlik2710(neregistrovaný)

    Luccilla:mohu poprosit o receptik.kolik medu,cukru,aspon priblizne.predem moc dekuji

    Odpovědět

  • Luccilla Luccilla(neregistrovaná)

    Z jerabin se dělá výborný pečený čaj.jerabiny se rozloží na plech zalijou medem zasypou cukrem,skořici a zaleju rumem,vše dle oka a chute.péču zhruba 15 minut.nalozim do sklenic a je hotovo.když tak doleju sklenice horkou vodou.jerabiny maji nejvíc vitaminu c.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:výborný..:-*..jen nevím,jestli tam patřila tresť Dr Oetker..
    ale chutná skvěle

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, to vypadá moc lákavě!!:yes:

    Odpovědět

  • Anonym Anonym(neregistrovaný)

    Uvařil, ochutnal a ... ... mňammm !!
    Je fakt skvělí !!!:-):-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Také máme aronii a tradičně dělávám marmeládu,je to vynikající:-p:yes:.Likér jsem chutnala od známých,recept nevím, ale byl dobrý:yes::-p:-p

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :yes:+2.:yes: Mám na zahrádce keřík černé aronie a nevím, co s ním - syrové plody mi nechutnají. Tak vyzkouším, pokud mi ptáci něco nechají.

    Odpovědět

Tématické fráze: likér z aronie aronie likér jeřabinový likér jeřabinový likér liker z aronie recepty recept likér z aronie stava z cerne jerabiny černá jeřabina domácí likér z aronie jeřabina černá aronie likér likér z černého bezu švestkový likér černé jeřabiny jeřabina černá aronie recepty liker jeřabinový likér recept likér z aronie za studena recept na likér z aronie švestkový likér recept likér z aronie s rumem černé jeřabiny šťáva

Zapomněl/a jsem heslo