

Likér z černých jeřabin
Suroviny
- 1 litr černých jeřabin
- 40 dkg cukru
- 1/2 l rumu
- 1,5 lahvičky mandlové tresti
Postup přípravy receptu
1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme.
Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce povaříme.
Do vychladlého přilijeme rum a mandlovou tresť.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Lidové recepty (jen jsem v názvu přejmenovala griotku na likér)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Likér z černých jeřabin
-
Souhlas!!!Nacpat do likeru trest a rum je fakt hnus.Chute se mlati a z aronie neni citit nic.
-
Tento likér,taky dělávám každý rok.Pokud nezaváhám a ptaci si pochutnají dříve.Je vinikajicí,už jsem měla mnoho dotazu,zda zas letos si pochutnají na vynikajicím likéru.
-
Nadja: Kompot je taky slusnej.
-
Ja teda nevim, ale delate zdravy zivotabudic a cpete do toho hnusnej rum a jeste tresti. Tak to asi nema byt, co?
-
Martin:Ano mám tu samou zkušenost a právě mám dvojitou dávku na plotně.
-
Ze surovin jsem udělal cca 1,8l likéru, všem moc chutná. Po přidání tresti se vytvořily mastná oka na hladině. Máte také tuto zkušenost?
-
Luccilla:mohu poprosit o receptik.kolik medu,cukru,aspon priblizne.predem moc dekuji
-
Z jerabin se dělá výborný pečený čaj.jerabiny se rozloží na plech zalijou medem zasypou cukrem,skořici a zaleju rumem,vše dle oka a chute.péču zhruba 15 minut.nalozim do sklenic a je hotovo.když tak doleju sklenice horkou vodou.jerabiny maji nejvíc vitaminu c.
-
výborný..
..jen nevím,jestli tam patřila tresť Dr Oetker..
ale chutná skvěle -
Hmm, to vypadá moc lákavě!!
-
Uvařil, ochutnal a ... ... mňammm !!
Je fakt skvělí !!! -
Také máme aronii a tradičně dělávám marmeládu,je to vynikající
.Likér jsem chutnala od známých,recept nevím, ale byl dobrý
-
+2.
Mám na zahrádce keřík černé aronie a nevím, co s ním - syrové plody mi nechutnají. Tak vyzkouším, pokud mi ptáci něco nechají.