Toskánská minestrone
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchá a vydatná - přesně taková je polévka minestrone, pocházející z Itálie. V polévce najdete opravdu spoustu zeleniny, například rajčata, celer a fazole. Polévku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchá a vydatná - přesně taková je polévka minestrone, pocházející z Itálie. V polévce najdete opravdu spoustu zeleniny, například rajčata, celer a fazole. Polévku…
Dušená kapusta s uzeným masem je výborná klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Ke kapustě přidáme i zelená jablka, která její chuť pěkně doplní. Kapustu podáváme s…
Králičí předky řádně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili krve, možných chloupků a jiných nečistot.Do vysokého hrnce (nebo do tlakáče) dáme studenou vodu,…
Hrachovou polévku můžete uvařit na různé způsoby, tato je se zeleninou, uzeným masem a bez zahuštění moukou. Pochutnáte si na ní hlavně v podzimních a zimních měsících.
Výborná jídla bývají často velice jednoduchá. Skvěle chutná i dušená kapusta provoněná rozškvařenou slaninou a dostatkem česneku. Tento vydatný pokrm podáváme s krajícem…
Kapustu přepůlíme a uvaříme v lehce slané vodě skoro doměkka. Vyjmeme ji a necháme vychladnout. Pak vymačkáme přebytečnou vodu a kapustu nakrájíme nadrobno.Vejce…
Kapustu rozpůlíme a krátce povaříme v osolené vodě.Potom ji nakrájíme nahrubo a smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky.Česnek…
Kapustu očistíme a 6-8 velkých listů spaříme v osolené vroucí vodě. Vyndáme je, necháme okapat a paličkou na maso lehce naklepeme žebra u kapusty.Mleté maso dáme do mísy…
Na lžíci sádla nebo oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Následně přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu nebo česnekový bok, ke konci…
Gazdovskú slaninu nakrájíme na malé kostičky (max 0,5 mm), rozškvaříme dokřupava, v ní necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky (cca 3cm)…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, celer, kapustu, ke konci přidáme pokrájený česnek, 1 lžíci sl. papriky, trošku mletého kmínu, rajčata (protlak),podlejeme vodou (nebo…
Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu…
Nejdříve dáme vařit kolínka do vařící a osolené vody. Mezitím vyškvaříme špek nakrájený na kostičky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.Vyzkoušíme…
Pečené karbanátky v troubě, jsou zdravější alternativou, k tradičním smaženým variantám, přičemž si zachovávají skvělou chuť a šťavnatost. Jsou méně tučné, ale stále…
Kel ( česky kapusta ) narežeme na rezance, zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu, na plátky narezaný cesnak a povaríme 10 min. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky a…
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Potom zasypeme nakrájenou kapustou. Já…
Vepřové po štýrsku je tradiční pokrm rakouské kuchyně, který vyniká svou jednoduchostí a bohatou chutí. Šťavnaté vepřové maso, zjemněné smetanovou omáčkou a doplněné…
Kapustu nakrájíme na proužky, cibulku (bílou část) a mrkev na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme.Rozpustíme máslo a cibulku s česnekem necháme zpěnit. Přidáme mrkev a…
Těstoviny uvaříme běžným způsobem. V hluboké pánvi nebo větším kastrolu rozpálíme olej. Na něm osmahneme nakrájenou cibuli s nakrájenou slaninou, přidáme na proužky…
Kapustu očistíme, rozkrojíme na čtvrtky a vložíme do osolené vařící vody. Uvaříme do poloměkka. Vodu slijeme, kapustu necháme trochu zchladnout, nakrájíme na jemné…
Na kousku másla nebo trošce oleje osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu. Pokud je hodně prorostlá, budeme tuku potřebovat minimálně.Na osmaženou slaninu přidáme…
Cibuli nakrájíme na měsíčky a zpěníme na oleji. Přimáčkneme lisem stroužky česneku, když se rozvoní, zasypeme pokrájeným hovězím masem. Restujeme do doby, než maso pustí…
Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…
Jestli nám nezbyl výpek, rozpustíme sádlo a opečeme nakrájenou cibuli. Kapustu nakrájíme na proužky, oloupané brambory na větší kostky.Do výpeku dáme nakrájenou cibuli,…