Stromboli, aneb horká kapsa
Recept ještě nebyl hodnocenDo mléka zamícháme sušené droždí a cukr. Necháme v teple vzejít. Do DP dáme vodu, sůl, olej, mouku a nakonec oživlé droždí. Dáme program těsto. Hotové vykynuté vyndáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mléka zamícháme sušené droždí a cukr. Necháme v teple vzejít. Do DP dáme vodu, sůl, olej, mouku a nakonec oživlé droždí. Dáme program těsto. Hotové vykynuté vyndáme…
Nejdříve dáme sojové maso namočit do vývaru (z kostky nebo klasický vývar, postup viz.poznámky). Dáme vařit těstoviny a připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme…
Cibuláček (mletou uzeninu) smícháme s hořčicí, kečupem, worcesterem, solí, pepřem a nasekanou cibulkou.Podáváme s topinkami.
Maso nakrájíme na menší kousky, dáme do misky, naložíme podle návodu směsí BBQ, případně osolíme a necháme odležet min. 1 hodinu nebo přes noc.V pánvi rozpálíme trochu…
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky nebo nudličky, trochu osolíme a opepříme a vyválíme v koření na čínu (pokud nemáme naložené z předchozího dne). Opečeme na malém…
Jablka nakrájíme na kostky a dáme dusit na másle, nakonec přidáme med a odstavíme. Játra pokrájíme na kousky, orestujeme na oleji, přidáme cibuli se solí a kořením a…
2x pomleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, česnekem a zbylými surovinami.Tatarák dochutíme a necháme uležet v lednici minimálně tři hodiny.Na sádle usmažíme…
Kuřecí křídla omyjeme.Smícháme marinádu a křídla do ní naložíme. Necháme min. přes noc odležet.Grilujeme nebo pečeme dozlatova.
Zapneme troubu na 200 °C. Uvařené brambory oloupeme. Maso nakrájíme na menší kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo. Poprášíme grilovacím kořením…
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pálivou paprikou a olejem. Každou porci položíme na čtverec alobalu potřený olejem, na maso dáme kolečka cibule (té dáme dost…
Mouku vysypeme do mísy, přidáme sůl, droždí, pizza koření a promícháme. Pak přidáme vlažnou vodu, olej a uděláme hladké těsto. Necháme cca půl hodiny kynout.Z vykynutého…
Barbecue omáčky jsou velice oblíbená příloha k pečeným masům, sýrům, zelenině. Hlavně se ale využívají v době grilovací sezóny. Hodí se znát přípravu velmi jednoduché a…
Kuřecí díly osolíme a opepříme. Smícháme pivo s kečupem, hořčicí, kořením a chilli. Cibuli nakrájíme na dílky a dáme do pekáčku.Na cibuli uložíme maso a zalijeme…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Tradiční hamburger se skládá z masové placky vložené mezi bulky, se zeleninou a dresingem. Tento recept je však inspirovaný havajskou kuchyní, kde se burger podává s…
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji a necháme vychladnout.Maso nakrájíme na kousky a umeleme.K masu přidáme zchladlou osmaženou cibuli, přidáme…
Vepřová krkovice, která si chvíli poležela v jogurtové marinádě zkřehne a bude při úpravě rychle hotová. Položte ji na orestovanou zeleninu připravenou na skus a doplňte…
Dýni nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a dáme péci na plechu do předehřáté trouby.Pečeme, až dýně změkne a začne lehce zlátnout.Mezitím…
Je čas oběda a vy nevíte, co rychle připravit sobě nebo hladovým dětem? Špagety jsou vždy skvělá volba. K nim pak připravíme lehkou omáčku z česneku, rajčat a bazalky.…
Záviny z listového těsta můžeme připravit naslano i sladko a naplnit je podle své chuti. Vyzkoušejte tuto kombinaci restovaných žampionů, pórku a kari koření a uvidíte,…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě (ne příliš do měkka), scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.Připravíme základ: majonézu + jogurt rozmícháme s hořčicí,…
Máte rádi jídla z jednoho hrnce, kde se tak úžasně propojí všechny chutě? Kdo by také ne. Skvělým příkladem jsou tyto fazole promíchané s cizrnou doplněné opečenou…
BBQ omáčka z melounu je osvěžujícím a neotřelým doplňkem ke grilovaným pokrmům, který dodá vašim jídlům jedinečnou sladko-pikantní chuť. Tento recept kombinuje sladkost…