Burgery s vinnou klobásou

recepty73 Kuchař: recepty73

4 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

4 houskové bulky dle chuti
cca 600 g vinné klobásy
1 větší rajče
1 cibule
salátové listy dle chuti nebo čerstvé zelí
hořčice dle chuti
majonéza dle chuti
kečup dle chuti
olej na smažení klobás
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě.

  2. Bulky rozkrojíme, řezné plochy položíme na roztopenou pánev a nahřejeme. Na nahřátí můžeme použít i gril nebo troubu.

  3. Zeleninu pokrájíme na plátky nebo nudličky, použít můžeme i salátovou okurku, ředkvičku... Vše dle vlastní chuti.

  4. Spodní díl bulky potřeme hořčicí, poklademe listy natrhaného salátu nebo na nudličky pokrájeného čerstvého zelí, na to položíme šneka z klobásy (bez párátek), přelijeme směsí majonézy a kečupu (1:1), přidáme plátek rajčete, cibule a ještě trošku salátu či zelí.

  5. Vše zaklopíme vrchním dílem bulky, kterou můžeme ještě zlehka potřít hořčicí a podáváme. Zpevnit je můžeme špejlí, kterou si před jídlem každý sám vyndá.

Poznámka

Burgery podáváme s dostatečným množstvím ubrousků :-) . Pojídání "dvouručáků" totiž není zrovna o čistotě a kultuře stolování :-) .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Burgery s vinnou klobásou

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Alzbetina Prk.: zdenka.s: ...díky:-K:-K:-K ...vinné klobásy klasicky nebo obalené nejsou zrovna moje krevní skupina, ale dušené v zelí, se zeleninou... nebo třeba jako burger je dám i já;-):-D

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Klobásy už jsme snědli, jinak bych hned vyzkoušela. Tak až příští rok . . :-)

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    To je docela dobrý nápad! Určitě lepší než hamburger ze zmrazeného prefabrikátu nebo nekvalitního masa :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: obalena vyna klobasa

Zapomněl/a jsem heslo