Burgery s vinnou klobásou

Suroviny 4 porce

4 houskové bulky dle chuti
cca 600 g vinné klobásy
1 větší rajče
1 cibule
salátové listy dle chuti nebo čerstvé zelí
hořčice dle chuti
majonéza dle chuti
kečup dle chuti
olej na smažení klobás

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě.

  2. Bulky rozkrojíme, řezné plochy položíme na roztopenou pánev a nahřejeme. Na nahřátí můžeme použít i gril nebo troubu.

  3. Zeleninu pokrájíme na plátky nebo nudličky, použít můžeme i salátovou okurku, ředkvičku... Vše dle vlastní chuti.

  4. Spodní díl bulky potřeme hořčicí, poklademe listy natrhaného salátu nebo na nudličky pokrájeného čerstvého zelí, na to položíme šneka z klobásy (bez párátek), přelijeme směsí majonézy a kečupu (1:1), přidáme plátek rajčete, cibule a ještě trošku salátu či zelí.

  5. Vše zaklopíme vrchním dílem bulky, kterou můžeme ještě zlehka potřít hořčicí a podáváme. Zpevnit je můžeme špejlí, kterou si před jídlem každý sám vyndá.

Poznámka od kuchařky

Burgery podáváme s dostatečným množstvím ubrousků :-) . Pojídání "dvouručáků" totiž není zrovna o čistotě a kultuře stolování :-) .

Komentáře k receptu Burgery s vinnou klobásou

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Alzbetina Prk.: zdenka.s: ...díky:-K:-K:-K ...vinné klobásy klasicky nebo obalené nejsou zrovna moje krevní skupina, ale dušené v zelí, se zeleninou... nebo třeba jako burger je dám i já;-):-D

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Klobásy už jsme snědli, jinak bych hned vyzkoušela. Tak až příští rok . . :-)

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    To je docela dobrý nápad! Určitě lepší než hamburger ze zmrazeného prefabrikátu nebo nekvalitního masa :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: obalena vyna klobasa