Ryba zapečená podle trampů

Jiri V. Kuchař: Jiri V.

2 porce Ryby 5 názorů

Suroviny

2 filety z kapra
2 krajíce staršího chleba
plátky slaniny
tvrdý sýr
paprika
cibule
kečup
plnotučná hořčice
mletá paprika
sůl
sádlo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filety z kapra co 2 – 3 mm prořízneme až ke kůži. Při prořezávání ucítíme křupnutí kostiček, které se přeruší a nevadí pak při konzumaci. Filety posolíme.

  2. Větší kus alobalu potřeme sádlem, na alobal položíme krajíc chleba, na chleba dáme filet a posypeme mletou paprikou.

  3. Na rybí maso dáme kolečka cibule, plátky slaniny a tvrdého sýra.

  4. Nahoru dáme papriku, nejlépe v různých barvách, nakrájenou na kostičky.

  5. Pokapeme plnotučnou hořčicí a kečupem.

  6. Zabalíme do alobalu a vložíme do žhavých uhlíků, na gril nebo do trouby. V závislosti na teplotě a tloušťce porcí pečeme 20 až 40 minut. Po dopečení vyjmene ihned z alobalu, protože při zchladnutí by se alobal mohl přilepit k pokrmu.

Poznámka

Zdroj receptu – rybářský časopis Kajman.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ryba zapečená podle trampů

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jiri V.: nevím, jestli vyzkouším i při jiné úpravě než smažením, ale díky za vysvétlení :-)

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    cathleen - Kuchař pan Petr Stupka píše ......Jakoby zázrakem kosti zmizí, když je hustými řezy vedenými těsně nad kůži prořežete a tím zkrátíte na kousky 2 – 3 milimetry dlouhé, či spíše krátké. Takové kostičky pak už při konzumaci v ústech nerozeznáte a snadno bez rizika polknete. V žaludku se během několika minut rozpustí.....
    Zkoušel jsem prořezat i cejna vcelku ( co by z cejna po filetování zbylo :-) )v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... a zůstaly jen velké kosti. Ty malé kostičky, co u drobných či kostnatých ryb tak vadí, přestaly být problémem.
    U receptu http://www.toprecepty.cz/recept/38026-rybi-skvarky... se rybí kousky neprořezávají, ale praží do křupava. Kostičky pak již nevadí, rozpadají se. Tak se dají - tepelnou úpravou - kostičky rozrušit a pokud jsou malé - krátké, tak nevadí vůbec....rozpadnou se. Zde je i recept na kapra bez kostí bez prořezávání - http://www.toprecepty.cz/recept/9178-nevykosteny-k... Nezkoušel jsem jej. Příprava trvá moc dlouho :-K
    Důležité je při běžných časech přípravy pokrmu právě to prořezání kostiček na délku 2 -3 mm.
    Pak již na způsobu další úpravy, pokud jde o kostičky, nezálaží.
    Nezbude než odzkoušet prořezání při různých úpravách ryb :-):-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Zeptala bych se - proč se tady kostičky prořezávají? :-O
    Znám to z kuchařek M. Štépničky, který to dělá zcela stejně, ale pak rybu SMAŽÍ - smažením ve vroucím oleji ty kousinky kostiček zkřehnou nebo se i úplné ztratí. Vánočního kapra už léta neděláme jiank.
    Tady je technologie jiná a myslím si, že tímhle nařezáním v kapřim mase (a následným pečením v alobalu) z ypsilonkových kosticek vzniknou kousky, kousíčky pichlavých kostí. Nebo si to představuji špatně?

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Kajman taky je inspirací:-D pěkný recept:-p+:yes:

    Odpovědět

  • Josifek Josifek

    Pěkná večeře, tak proč ne?:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečená ryba recepty zapečená ryba filetování cejna trampské recepty recept na zapečenou rybu zapekana ryba recept okouník v alobalu zapečená ryba recept filetování cejnů na salát recept zapečená ryba se zeleninou v alobalu zapečená ryba na grilu recepty na ryby zapečená ryba v pečené v alobalu rozpustí rybí kost v žaludku při filetování kapra vadí kostičky prořezávání kostí u kapra zapecene ryby uprava cejna recepty na zapecene ryby recept na cejna na grilu