Květákovo-brokolicový nákyp s vinnou klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták a brokolici uvaříme do poloměkka a drobně nasekáme. Klobásu vymáčkneme ze střívka, žloutky oddělíme od bílků a přidáme je spolu s klobásovou směsí a jemně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák a brokolici uvaříme do poloměkka a drobně nasekáme. Klobásu vymáčkneme ze střívka, žloutky oddělíme od bílků a přidáme je spolu s klobásovou směsí a jemně…
Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě.Bulky rozkrojíme,…
Do máslem vymazané, zapékací mísy nakrájíme zeleninu podle chuti a na kostičky nakrájenou slaninku. Posypeme kořením na zeleninu (např. ratatouile), promícháme, pocákáme…
Krůtí křídla v kloubu rozdělíme a opatrně všechny části vykostíme, abychom získali 4 kapsy.Na každý plátek anglické slaniny vytlačíme ze střívka část klobásy. Slaninu s…
Vinnou klobásu si nařežeme na porce a smotáme do tvaru šneka a konec připíchneme párátkem, aby se nám nerozjely. Ve středu šneka vznikne otvor, do kterého vtlačíme půlku…
Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky…
Brokolici rozdělíme na malé růžičky velikosti sousta, košťál nakrájíme na špalíčky. Papriky odjadříme a nakrájíme na kostičky 2x2cm. Cuketu nakrájíme na 1cm kolečka.…
Vinnou klobásu vymačkáme ze střívka. Plátek chleba namažeme vinnou náplní, zaklopíme druhým plátkem a dáme do toustovače zapéct - dozlatova.Druhý plátek, kterým…
Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené brambory, které…
Uvaříme vejce.Vinnou klobásu vymačkáme do mísy, přidáme vajíčko (syrové), strouhanku, sůl, pepř, majoránku a koření dle chuti (jak kořeníme karbanátky).Směsí obalíme…
V misce smícháme vidličkou mouku s pivem. Přidáme studenou vodu a mořskou sůl. Vyšleháme dohladka. Necháme cca hodinu při pokojové teplotě odpočinout. Po této době do…
Z vinné klubásy stočte dvacet středně velkých šneků a sepněte je párátkem.Pak je z obou stran krátce osmahněte na lžíci slunečnicového oleje a dejte na dno pekáčku. Do…
Vinnou klobásu smotáme do dvou šneků, které zpevníme párátky a obalíme v hladké mouce.Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme vejce, koření a…
Očištěné stehenní řízky mírně naklepeme přes fólii a přeřízneme na poloviny. Každou část potřeme vinnou klobásou, vymačkanou ze střívka, do výšky cca 0,5 cm. Na klobásu…
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s vývarem z uzeného masa. Přidáme petrželku, žloutky, pokrájené uzené maso a náplň z vinné…
Křidýlka omyjeme a odřízneme kůži, aby vznikla kapsa. Pak si uděláme náplň. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu, česnek, vinnou klobásku vymačkáme ze střívka…
Klobásu rozdělíme na tři stejné díly a upleteme cop. Jeho konce spojíme párátkem a cop vložíme do pekáčku.Přidáme nakrájenou zeleninu, pokapeme olejem, zalijeme asi 1 dl…
Klobásu opláchneme, osušíme a stočíme do spirálek pomocí špejlí. Z uvedených surovin připravíme těstíčko, do kterého namočíme spirálky vinné klobásy.Poklademe je na…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a česnekovou pastou. Poklademe plátky slaniny.V misce uděláme náplň. Vnitřek vinné klobásy vymačkáme ze střívka,…
Je tu čas vánoc a bílých klobásek. Já jediná v rodině normálně osmažené klobásy nemusím, ale tohle mám moc ráda. Bílou klobásu pečlivě vymačkáme ze střívka (je to…
Klobásu nastříháme ostrými nůžkami na malé kousky (jde to lépe než krájení nožem).Do větší mísy nebo igelitového sáčku nasypeme strouhanku nebo hrubou mouku (můžeme i s…
Bílou klobásu si zamotáme do kolečka jako šnek viz obrázek a upevníme skrz naskrz spejlickama.Mezitím si připravíme těstíčko z uvedených surovin - (vejce můžeme ev. …
Na kousku másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme do jejího povadnutí, přidáme nastrouhaný česnek, mletou sladkou…
Plátky krkovičky omyjeme, osušíme, pouze hřbetem ruky mírně naklepeme.V misce dobře promícháme hrubozrnnou hořčici se sušenými rajčátky, která již obsahují i česnek,…