Žampiony plněné vinnou klobásou

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 20 min+20 min zapékání 12 kusů Houby 41 názorů

Suroviny

12 žampionů
1 větší cibule
2 lžíce oleje
250 g vinné klobásy
stroužek rozetřeného česneku
50 g tvrdého sýra
olej na vymazání pekáčku
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Cibuli nakrájíme najemno, nožky žampionů také nakrájíme na menší kousky a obojí osmahneme na oleji.

  2. Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka, ochutíme stroužkem česneku, přidáme k žampionům, cibuli a mírně orestujeme.

  3. Kloboučky žampionů si dáme do vymazaného pekáčku a naplníme je směsí z vinné klobásy, žampionových nožek a cibule. Na každý žampion nakonec dáme strouhaný sýr.

  4. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut.

  5. Příloha podle chuti každého, bramborová kaše, brambory, já jsem měla brambory s cibulkou.

Poznámka

Zdroj-Pošli recept paní Jaroslava Vojtíšková

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 237 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žampiony plněné vinnou klobásou

  • pazderka83 pazderka83

    Dekuji za inspiraci, bylo to vynikajici. Vinnou klobasu jsem nesehnala, tak jsem nahradila grilovaci kterou jsem nastrouhala na struhadle... :yes:

    Odpovědět

  • zuzza: díky moc, to mám radost;-)

    Odpovědět

  • zuzza zuzza

    dneska jsem zkusila a opravdu jsme si pochutnali! Jen jsem si do "nádivky" přidala vajíčko. Pochvala veliká!!!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Coolich: Já taky děkuji;-)

    Odpovědět

  • Coolich Coolich

    Vynikající recept! Sice co se týče náplně, tak to byla trochu z nouze ctnost - nesehnal jsem vinnou klobásu, tak jsem ji nahradil grilovací (no a ta nejde vymačkat ze střívka, musel jsem je všechny oloupat a nakrájet, a asi to není úplně ta správná náhrada) - to je v těch 3 velkých kloboukách na fotce, 6 žampionků jsem naplnil nivou a zbývající šunkou na kostičky zakrytou sýrem. Bohužel byl jsem línej po dnešním výletě vyfotit hotový pokrm, protože už byla tma a ač jsem myslel, že pro tři lidi je toho moc, všechno (kromě pár brambůrek) jsme sežrali :-) TOž díky za inspiraci!

    Odpovědět

  • Zuzko, no, to je ale docela zásadní změna!;-)

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Zrovna jsme tyto žampiony právě poobědvali a doporučuji jen jsme vinnou klobásku vyměnili za šunkový salám a místo na oleji cibulku orestovali na špeku.Výborné:-p

    Odpovědět

  • Ivi díky!:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tohle mi uniklo, a nyní v náhodných receptech se připomělo, Janko:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Já bych zase použila Hermelín nebo prostě nějaký jiný sýr s bílou plísní.K žampionům se velice hodí.:yes::-)

    Odpovědět

  • Děkuji za hezké komentáře:-D, isahu, ty jsi fakt číslo!:-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: mňam, vinnou klobásu mám moc ráda, skvělý nápad :yes::-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To je výborný nápad, musí to být strašně dobré. Sýr bych použila ementál, já prostě miluju kombinaci jeho jemně nahořklé chuti a žampionů. A ta klobáska nemá chybu, mám ji ráda od dětství. :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    miluji žampiony - miluji vinnou klobásu - miluji česnek - miluji Remkovou, že sem ten recept dala :-8:-D:-D:-D:-D
    Jani, ukládám, tohle bude lahůdka podle mého gusta ;-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: plněné žampiony žampiony recepty recepty s vinnou klobásou vinná klobása recept žampiony s bílou klobásou žampiony plněné zapečené žampiony svinnou klobas recept s vinnou klobásou pošli recept nové číslo zapečené plněné žampionové kloboučky s vinnou klobásou plnene zampiny žampiny svinnou klobasou plněné žampiony zapečené s klobasu s mleta maso mleté maso s vinnou klobáskou plněné žampiony z prima nápady recept plněné žampiony recept žampiony zampiony žampiny plněné sýrem portobello plnene vinnou klobasou

Zapomněl/a jsem heslo