

Žampiony plněné vinnou klobásou
Suroviny 12 kusů
- 12 žampionů
- 1 větší cibule
- 2 lžíce oleje
- 250 g vinné klobásy
- stroužek rozetřeného česneku
- 50 g tvrdého sýra
- olej na vymazání pekáčku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Cibuli nakrájíme najemno, nožky žampionů také nakrájíme na menší kousky a obojí osmahneme na oleji.
Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka, ochutíme stroužkem česneku, přidáme k žampionům, cibuli a mírně orestujeme.
Kloboučky žampionů si dáme do vymazaného pekáčku a naplníme je směsí z vinné klobásy, žampionových nožek a cibule. Na každý žampion nakonec dáme strouhaný sýr.
Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut.
Příloha podle chuti každého, bramborová kaše, brambory, já jsem měla brambory s cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Pošli recept paní Jaroslava Vojtíšková
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampiony plněné vinnou klobásou
-
Dekuji za inspiraci, bylo to vynikajici. Vinnou klobasu jsem nesehnala, tak jsem nahradila grilovaci kterou jsem nastrouhala na struhadle...
-
zuzza: díky moc, to mám radost
-
dneska jsem zkusila a opravdu jsme si pochutnali! Jen jsem si do "nádivky" přidala vajíčko. Pochvala veliká!!!!
-
Coolich: Já taky děkuji
-
Vynikající recept! Sice co se týče náplně, tak to byla trochu z nouze ctnost - nesehnal jsem vinnou klobásu, tak jsem ji nahradil grilovací (no a ta nejde vymačkat ze střívka, musel jsem je všechny oloupat a nakrájet, a asi to není úplně ta správná náhrada) - to je v těch 3 velkých kloboukách na fotce, 6 žampionků jsem naplnil nivou a zbývající šunkou na kostičky zakrytou sýrem. Bohužel byl jsem línej po dnešním výletě vyfotit hotový pokrm, protože už byla tma a ač jsem myslel, že pro tři lidi je toho moc, všechno (kromě pár brambůrek) jsme sežrali
TOž díky za inspiraci!
-
Zuzko, no, to je ale docela zásadní změna!
-
Zrovna jsme tyto žampiony právě poobědvali a doporučuji jen jsme vinnou klobásku vyměnili za šunkový salám a místo na oleji cibulku orestovali na špeku.Výborné
-
Ivi díky!
-
Tohle mi uniklo, a nyní v náhodných receptech se připomělo, Janko
-
Já bych zase použila Hermelín nebo prostě nějaký jiný sýr s bílou plísní.K žampionům se velice hodí.
-
Děkuji za hezké komentáře
, isahu, ty jsi fakt číslo!
-
mňam, vinnou klobásu mám moc ráda, skvělý nápad
-
To je výborný nápad, musí to být strašně dobré. Sýr bych použila ementál, já prostě miluju kombinaci jeho jemně nahořklé chuti a žampionů. A ta klobáska nemá chybu, mám ji ráda od dětství.
-
miluji žampiony - miluji vinnou klobásu - miluji česnek - miluji Remkovou, že sem ten recept dala
Jani, ukládám, tohle bude lahůdka podle mého gusta -