Kuřecí balíčky plněné vinnou klobásou

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Suroviny 3-4 porce

3 velké stehenní řízky
600 g vinné klobásy
2 hrsti baby špenátu
3 plátky sýru (Eidam 45 %, Čedar apod.)
1 vejce uvařené natvrdo
steakové koření (domácí nebo koupené)
sůl - pozor v kupovaném koření je
hladká mouka na poprášení balíčků
100 g másla
1 lžička oleje
250 ml vývaru (měla jsem slepičí)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné stehenní řízky mírně naklepeme přes fólii a přeřízneme na poloviny. Každou část potřeme vinnou klobásou, vymačkanou ze střívka, do výšky cca 0,5 cm. Na klobásu klademe opláchnuté a osušené listy baby špenátu, zbavené dlouhých stonků. Na listy dáme půl plátku sýru a 1/3 vařeného vejce (není nutné, ale zbylo, tak se hodilo).

  2. Takto obložené maso stočíme a svážeme kuchyňským provázkem. Každý balíček lehce poprášíme moukou.
    Rozpálíme větší hlubokou pánev, dáme máslo a olej a zprudka všechny balíčky opečeme z obou stran. Aby tuk neprskal, vhodíme do něj špetku soli. Opečené balíčky podlijeme vývarem a přiklopené podusíme asi 8-10 minut. Před podáváním přestřihneme a vytáhneme provázek.

  3. Podáváme s bramborovou kaší, politou máslovou šťávou z výpeku a doplníme salátem dle chuti. Muži většinou dostanou na porci 2 ks a ženám stačí 1 ks.

Komentáře k receptu Kuřecí balíčky plněné vinnou klobásou

K receptu nejsou žádné komentáře.