

Vinné klobásky v listovém těstě
Suroviny dle počtu strávníků
- zhruba 400 g vinné klobásy
- 1 balení listového těsta
- rozšlehané vejce - na potření
- sůl
- koření nebo semínka na posypání
Postup přípravy receptu
Vinnou klobásu pokrájíme na kousky dlouhé cca 6 - 10 cm. Listové těsto rozválíme na plát, pokrájíme ho na obdélníčky široké přibližně jako délka pokrájených klobásek a do každého zabalíme kousek klobásy.
Válečky přendáme na plech s pečícím papírem, který jsme pocákali vodou (není nutné), potřeme válečky vejcem, posypeme mírně solí, kořením nebo semínky dle chuti, vložíme do rozpálené trouby na 180 stupňů a pečeme dozlatova.
Je to nenáročné, rychlé pohoštění, které chutná dobře jak teplé, tak i studené.
Můžeme k nim podávat zeleninové saláty nebo sklenici chlazeného piva, případně různé dipy či hotové omáčky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vinné klobásky v listovém těstě
K receptu nejsou žádné komentáře.