Kuřecí stehna s nádivkou a salátem
Recept ještě nebyl hodnocenZačneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Vepřové výpečky patří mezi naše národní poklady. Přitom je to jedno z nejjednodušších jídel, které v české kuchyni jsou. Stačí nakrájet maso, cibuli a česnek, přidat…
Kuřecí paličky jsou báječnou volbou. Jde o jednu z nejšťavnatějších částí kuřete, která se ani při delší tepelné úpravě nevysuší. Chuť masa od kosti skvěle doplní…
Vyzkoušejte měkké a přitom křupavé škvarkové placky. Do těsta se přidávají škvarky nasekané nebo mleté. Nejlepší jsou placky samozřejmě hned po upečení, ale skvěle…
Květák je u nás k dostání celoročně. Je to skvělá zelenina, ze které připravíte mnoho různých pokrmů. V tomto receptu použijeme květák na nákyp. Ke květáku přidáme sýr,…
Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…
Špekové knedlíky se vám budou líbit pro svou chuť a sympatickou velikost do dlaně. Navíc do nich spotřebuje postarší pečivo. Nesmí se vařit ve vodě, pouze v páře, ale…
Houbová omáčka nejlépe chutná s knedlíkem a ten může být i karlovarský, pro snadnější vaření tvarovaný do koulí. Nejlépe chutná omáčka z čerstvých hub, ale můžete použít…
Starší, ale vláčné bílé pečivo nakrajíme na kostky a navlhčíme ho mlékem s rozšlehaným žloutkem. Mléka použijeme podle potřeby, pečivo by nemělo být ani moc suché, ale…
Pro velkou rodinu, která k vám míří na velikonoční svátky můžete připravit tento kynutý koláč. Těsto rozprostřete na plech a poté jej potřete směsí z bůčku, sýra,…
Listové těsto je velmi univerzální surovinou v kuchyni. V tomto receptu do něj zabalíme baby špenát dochucený klasicky česnekem a plátky uvařeného uzeného masa. Takhle…
Všechny přísady vložíme v uvedeném pořadí do formy pekárny.Pečeme na Základní program.Hotový chléb vyjmeme z formy a uložíme vychladnout na mřížku.
Očistíme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Nejlepší pagáče jsou se škvarky. Od škvarkových placek se ale liší. Víte čím?
Češi v zahraničí: V Německu ochutnejte currywurst i lehký bramborový salát. Domů si kupte šunku i pivo, radí Nikita z Berlína
Šéfkuchař Petr Hajný prozradil recept, jak si doma připravit fantastická telecí játra s černou čočkou a cibulovým zelím