Kližka na zelenině a hlívě

mika59 Kuchařka: mika59

Hovězí maso 2 názory

Suroviny

700 g kližky
2 cibule
3 stroužky česneku
1-2 mrkve
cca 150 g celeru (i více)
200 g hlívy
1 zelená paprika
lžíce sádla
2 lžičky papriky sladké
kmín
150 ml husté rajčatové šťávy
hladká mouka
cca hrnek vývaru
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, zakápneme lehce olejem a dáme na půl hodiny odležet. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninu a hlívu na kousky.

  2. Na sádle opečeme cibuli s česnekem dozlatova a přidáme maso, které jsme posypali paprikou a obalili v mouce. Maso necháme zatáhnout, přidáme hlívu, celer a mrkev.

  3. Vše podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme pomalu, téměř doměkka. Občas směs promícháme. K masu přidáme papriku a rajčatovou šťávu, vše promícháme vaříme do úplného změknutí masa.

  4. Omáčka lehce zhoustne a hustota by měla být tak akorát. Vše dochutíme, možno i špetkou cukru, záleží na kyselosti šťávy. Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami nebo rýží.

  5. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 164 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kližka na zelenině a hlívě

  • Jaromira18 Jaromira18

  • hospodyne hospodyne

    :-Khezký recept.:yes::yes: Moc nám chutnají masa na zelenině, ale musí to být plátky!! jinak manšaft brblá. Kostky pouze v guláši. Dokonce nejmladší vnuk, sotva začal mluvit, pištěl, že chce " mašinko nepokájený". "Kájet" jsme museli až před ním na stole

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo