

Zapečený poklad
Suroviny 5 člená rodina
- 5 plátků kotlety nebo krkovičky
- 1 kg brambor (podle velikosti zapékací mísy)
- 4 větší cibule
- 1 smetana (šlehačka)
- olej
- sůl
- pepř
- kmín
Postup přípravy receptu
Osolíme a opepříme maso, osmažíme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, pak nakrájíme cibuli (na kolečka, kostičky atd....)
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a položíme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme cibulí.
Položíme maso pokryjeme nakrájenou cibulí a pokryjeme další vrstvou brambor(posolíme, popepříme, pokmínujeme)a posypeme cibulí .
Zalejeme šlehačkou nebo smetanou.
Pečeme do doby, dokud nebudou brambory měkké a nebudou upečené do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Pečeme při 180-220°C. Přeji dobrou chuť a ať vám dobře chutná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečený poklad
-
Dnes jsem, v rámci inovace našeho oblíbeného jídla,udělala dle rady Mirči(s vínem a paprikou)a bylo to výborné
-
Děkuju za fotečku a jsem ráda že vám chutnalo.
-
Barbro
posílám pár foteček a boďku č.6
.Moc jsme si pochutnali
i moje dětičky jedli jak po hladovce
a tak díky za dobrotu
.Dělala jsem podle tebe,jen jsem maso ještě posypala ml.paprikou pro barvu,výpek po mase jsem zalila b.vínem,lehce odvařila,přimíchala jsem smetanu,osolila a zalila tím jídlo v pekáčku
.Víno se vypařilo,ale jeho lehká chuť nám tam zůstala
.
-
Ahojky, tenhle recept se u nas take vari uz leta a je to vazne basta.
Osobne si myslim, ze je lepsi dat tu cibuli na maso nez na dno pekace a navic tam davam jeste syr.
-
barbra
vařím stejně
, jen prosím dopiš co s tou cibulí, kuchařinky co začínají by nemuseli vědět
, asi Ti to z textu vypadlo. Já cibuli dávám na dno pekáče...jinak dělám stejně
3.bodka už tam je
-