Špecle s hlívou, žampiony, cuketou, lilkem a paprikami
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravit domácí špecle není nic složitého, můžete však použít hotový polotovar. K nim si připravíme houbovou směs se zeleninou, do které použijeme hlívu ústřičnou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravit domácí špecle není nic složitého, můžete však použít hotový polotovar. K nim si připravíme houbovou směs se zeleninou, do které použijeme hlívu ústřičnou,…
Vyzkoušejte chuťově bohatý pokrm, který je ideální pro letní sezónu. Grilovaný kapr je nejen zdravou volbou, ale také vynikající pochoutkou, která zaujme každého…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Knedlík s pečeným vepřovým masem a dušeným sladkokyselým zelím je známá a oblíbená klasika. K zelí tentokrát ještě přidáme kyselé jablko a kuličky hroznového vína, které…
V této polévce vynikne zajímavé spojení květáku, řapíkatého celeru a červené čočky. Díky němu také dobře zasytí. Jemnou krémovou polévku podáváme ozdobenou plátky…
Šťavnatý vepřový bůček, plněný aromatickými bylinkami, česnekem a kořením, se při pečení promění v lahodnou roládu s křupavou kůrkou. Toto jídlo se skvěle hodí na…
Bílá lišková polévka je jemná a krémová delikatesa, která spojuje bohatou chuť smetany s výrazným aroma lišek. Lišky, které jsou základní ingrediencí tohoto pokrmu,…
Jednoduché a rychlé rizoto je stálicí snad v každé domácnosti. Vyzkoušejte kombinaci aromaticky výrazného kari koření s houbami a vínem. Výhodou je, že můžete použít i…
Výrazné a šťavnaté husí maso skvěle vynikne při dlouhém pomalém pečení. Jeho chuť doplníme švestkami a jablky, které pečeme spolu s masem. Plátky masa podáváme s ovocem,…
Příprava sous - vide přidá pokrmu to „něco” navíc, co běžným pečením nedosáhnete. Maso není nikdy přesušené, chutě se propojí a koncentrují. Křepelka připravená tímto…
Zvěřina je oblíbená díky své výrazné chuti i vůni. Jemná a šťavnatá bažantí prsa připravíme velmi snadno a můžeme je podávat s lahodnou hříbkovou smetanovou omáčkou a…
Dozlatova upečenou husičku nemusíte podávat jen na svátek svatého Martina, její příprava je jednoduchá, a proto ji můžete upéct kdykoliv. Husu pečte spolu s pomerančem,…
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách je lahodná kombinace tradičních chutí a moderní lehkosti. Šťavnatá vepřová plec pečená s jablky získává jemně sladkou…
Pokud rádi mlsáte slané a křupavé pochutiny, vyzkoušejte smaženou slámu z bedel. Je skvěle ochucená a bude se skvěle k víkendovému chroupání u oblíbeného televizního…
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách je lahodná kombinace tradičních chutí a moderní lehkosti. Šťavnatá vepřová plec pečená s jablky získává jemně sladkou…
Tyto slané šátečky plněné šťavnatou náplní oceníte jako svačinu nebo pohoštění pro návštěvy. Uvnitř šátečků najdete chutě podzimu - lesní houby a dýni hokaido.…
Recepty našich maminek bývají ty nejlepší. Husu v průběhu pečení neustále poléváme a podléváme, odměnou nám bude křehké maso plné šťávy, skryté pod dozlatova vypečenou,…
Pečený šťavnatý bůček je česká klasika, která pořádně zasytí. Podáváme ho s bramborovými knedlíky a vařenou kapustou. Ta nejen že skvěle chutná, ale obsahuje také…
Kuřecí maso marinované v jogurtové marinádě a usmažené v bramborovém těstě vás určitě nadchne. Maso díky jogurtu krásně zkřehne a nasákne chuť koření a česneku.…
Škvarky z masáků (růžovek) jsou netradiční lahůdkou pro milovníky hub. Tyto jedinečné škvarky se připravují z růžovek, známých také jako muchomůrky růžovky, které po…
Tento jednoduchý houbový koláč dobře zasytí. Chutná skvěle teplý i zastudena. Díky listovému těstu je příprava opravdu snadná a smetanová náplň s žampiony, hřiby a…
Malé plněné rohlíčky, připravované bez kynutí, můžete upéct jak ve sladké, tak ve slané variantě. Je jen na vás, jestli zvolíte, šunkovou, sýrovou, nebo makovou náplň.…
Slané tyčinky jsou křupavým a chutným pohoštěním, které se hodí na každou příležitost. Ať už jako svačinka, k vínu, nebo na večírek s přáteli, vždycky sklidí úspěch.…
Kachna po šumavsku je pečená ve vlastní šťávě a přelitá omáčkou z restovaných žampionů, cibulek a šunky. Tato úprava kachny může být vhodnou variantou pro ty, kteří…