Kapr po novohradsku
Recept ještě nebyl hodnocenVyzkoušejte tuto jednoduchou a rychlou přípravu kapra. Filety stačí potřít solí a česnekem a obalit v mouce smíchané s kmínem a paprikou. Poté je osmažíte na sádle a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyzkoušejte tuto jednoduchou a rychlou přípravu kapra. Filety stačí potřít solí a česnekem a obalit v mouce smíchané s kmínem a paprikou. Poté je osmažíte na sádle a…
Pokud máme rádi krémové polévky a jsme příznivci česneku, mohl by nás potěšit tento česnekový krém, zahuštěný bramborami a trochou mouky. Talíř horkého a sametově…
Králika naporcujeme,prešpikujeme cesnakom,dáme do pekáča, okoreníme, osolíme, potreme mletým kmínom, pridáme nakrájané zemiaky, olej,môžme si to pripraviť aj večer.…
Květák opláchneme, rozebereme na růžičky, zalijeme vodou a dáme vařit jen do poloměkka. Vyjmeme ho z vody a dáme do misky. Do druhého hrnku dáme sádlo a nakrájenou…
Z kousku libové vepřové plece vykouzlíte díky lahodné omáčce dokonalý pokrm. Karamelizovaná cibulka udělá s omáčkou divy a skvěle ladí s hořčicí a smetanou. Pak je jen…
Plněné bramborové knedlíky, sypané cibulkou, jsou tradičním pokrmem naší kuchyně. Všichni je milujeme. Je škoda, že pro jejich pracnost se na našem stole tato pochoutka…
Šťavnaté vepřové maso, pomalu pečené s kořenovou zeleninou, získá bohatou chuť a jemnost, která se rozplývá na jazyku. Sladká mrkev dodá pokrmu příjemnou karamelovou…
Připravte si jednoduchý oběd či večeři v podobě pečených květákových placiček. Květák nejprve uvaříme doměkka a poté promísíme s ostatními surovinami. Placičky pak už…
Sušené hříbky namočíme do vody alespoň 2 hodiny předem, nejlépe namáčíme přes noc.Troubu předehřejeme na 250 °C.Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme plátky 1-1,5 cm silné…
Cizrna je skvělou luštěninou, má velmi podobnou chuť oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. V tomto receptu najdete inspiraci na slané…
Květák se dá připravovat na stovky způsobů. V tomto receptu je zapečený s bramborami, hermelínem a šunkou a vše doplňuje smetanová omáčka. Nechybí ani krustička…
Tento lahodný pokrm pocházející z Maďarska je už i u nás v Česku jako doma. Je to díky šťavnatému vepřovému masu, které získá šmrnc přidáním kyselkavého zelí. Spolu s…
Králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. Proto se doporučuje při různých dietách, neboť nevyvolává alergie a je snadno…
V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí…
Nakrájíme brambory na kostičky a dáme vařit v osolené vodě tak, aby se poté vešel do hrnce litr mléka. Cibuli oloupeme a vcelku dáme společně s kořením k bramborám…
Pokud i vy patříte k milovníkům hub, určitě si vyzkoušejte připravit tuto smetanovou houbovou omáčku. Díky žampionům a sušeným houbám ji můžete připravit i mimo…
Brambory, uvařené téměř doměkka, nakrájíme na menší kousky.V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky. Grilujeme v troubě pod…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.V hmoždíři si nadrtíme divoké koření. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.…
Máte-li doma listové těsto, můžete doslova za chvilličku vykouzlit drobné pohoštění. Nápad s náplní z mletého masa je kreativní varianta. Mletým masem obalený kousek…
Máte rádi vůni čerstvého chleba, ale jste omezeni bezlepkovou dietou? Nevadí, z bezlepkové mouky Jizerka můžete upéct vynikající chléb v domácí pekárně. Stačí pouze dát…
Připravte si na oběd vepřový plátek na žampionech, který spojuje chuť šťavnatého vepřového masa s vůní a chutí žampionů. Lahodnou omáčku můžete doplnit rýží, knedlíkem…
Nejlepší bramboráky, tenké jako palačinky, si získávají oblibu pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. V některých variantách je můžeme doplnit o uzené maso nebo klobásu.…
Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme…
Slaninu vyškvaříme a přidáme 1 nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova, přisypeme kmín a hlívu natrhanou na kousky, nesolíme. Dusíme 8-10 minut a necháme vychladnout…