Vepřová panenka se sýrem a šťouchanými bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenNa kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 298 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,01 g |
– nenasycené | 0,35 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 11,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu.…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Lehce štiplavý česnek společně se sladkou chutí brusinek jde až překvapivě dohromady. Výtečná pomazánka se hodí nejen na chlebíčky, ale také na jednohubky, které můžete…
Pokud máte rádi zvěřinu a chcete pohostit své přátele nebo rodinu, připravte pro ně dančí na červeném víně se slaninovými noky. Maso je díky marinování potřeba…
Pokud milujete zvěřinu a troufnete si na přípravu divočáka, vyzkoušejte náš recept - divočáka zde doplňuje smetanová omáčka s pečenou zeleninou, kousky anglické slaniny…
Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na…
Mascarpone premiešame s chrenom. Jemne osolíme a okoreníme.Nakoniec opatrne vmiešame ocedené brusnice.
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed. Na pánvi (grilovací nebo jiné :-) ) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme…
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Řízky trochu naklepeme a každý překrojíme asi na tři díly. Mouky smícháme s grilovacím kořením a kousky v ní obalíme. Na pánvi osmažíme po obou stranách, přidáme mandle…
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Nejdříve si uvaříme puding podle návodu. Listové těsto rozválíme na vále posypaným moukou na dva obdélníkové pláty. První plát přeneseme na plech vyložený papírem na…
Ze surovin si připravíme křenovou omáčku-viz: v mých receptech. Dáme na talíř, přidáme na porci lžíci brusinkového kompotu, pak si ho v omáčce promícháme. Masíko podle…
Zeleninu nakrájíme na proužky, ušlehame zálivku, nalijeme promícháme a je hotovo.
V pánvi na oleji podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme brusinky a cukr. Mícháme dokud nezačne karamelizovat. Zalijeme pivem krátce povaříme, lehce posolíme a…
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalejeme vodou. Lehne promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24 hodin…
Nejprve si připravíme želé - želatinu připravíme dle návodu, smícháme s brusinkovým kompotem a vlijeme do formy (nejlépe silikonové) a necháme ztuhnout. Poté připravíme…
Na žádném správném grilování nesmí chybět dostatek různých omáček a dipů. Oblíbená je také lehce pikantní křenová pasta. Přidejte do ní brusinkový kompot, kombinace…
Maso naklepeme, opepříme a vetřeme masox, který jsme rozdrobili. Poklademe hranolkami sýra, stočíme do ruličky, sepneme párátky a obalíme v hladké mouce. Opečeme na…
Zelí jemně nakrájíme (svrchní listy a košťály nepoužijeme). Pak ho osolíme a dobře promneme, aby zkřehlo. Pokud zelí se solí vyloučí šťávu, slijeme ji.Přidáme med…
Ingredience na marinádu dobře smícháme, nalijeme do většího igelitového sáčku (pro jistotu do dvou do sebe vložených)a přidáme osolená křidélka. Dobře promneme a uložíme…
na oleji usmažíme topinku hermelín rozkrojíme na půlky, na každou dáme lžičku brusinek a roztavíme v troubě/mikrovlnce/na grilu podle svých možností položíme na horkou…
Oloupaná jablka nastrouháme na velké slzy, přidáme mouku, vejce, cukr a víno a zamícháme na těsto. Lívanečník nebo pánev potřeme olejem a smažíme malé placičky. …