Svíčková z vepřového masa
Recept ještě nebyl hodnocenSvíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 298 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,01 g |
– nenasycené | 0,35 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 11,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Svíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu.…
Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na…
Pokud máte rádi zvěřinu a chcete pohostit své přátele nebo rodinu, připravte pro ně dančí na červeném víně se slaninovými noky. Maso je díky marinování potřeba…
Pokud milujete zvěřinu a troufnete si na přípravu divočáka, vyzkoušejte náš recept - divočáka zde doplňuje smetanová omáčka s pečenou zeleninou, kousky anglické slaniny…
Lehké jogurtové těsto doplněné vrstvou zakysané smetany vytváří dezert, který je nadýchaný, svěží a příjemně krémový. Jednoduchý recept, který se hodí k odpolední kávě i…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Husa na pomerančích je gurmánským zážitkem. Pečená do zlatova, s křupavou kůrčičkou a svěží pomerančovou vůní, je dokonalým pokrmem pro slavnostní chvíle nebo rodinnou…
Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a…
Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed. Na pánvi (grilovací nebo jiné :-) ) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme…
Mascarpone premiešame s chrenom. Jemne osolíme a okoreníme.Nakoniec opatrne vmiešame ocedené brusnice.
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Křehounký ledový salát s jemně vyzrálým sýrem a sladkokyselými brusinkami se hodí jako lehká letní večeře, ale skvěle poslouží i jako chuťovka k vínu či jako předkrm k…
V pánvi na oleji podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme brusinky a cukr. Mícháme dokud nezačne karamelizovat. Zalijeme pivem krátce povaříme, lehce posolíme a…
Ze surovin si připravíme křenovou omáčku-viz: v mých receptech. Dáme na talíř, přidáme na porci lžíci brusinkového kompotu, pak si ho v omáčce promícháme. Masíko podle…
Vejce krátce šleháme s cukry - cca 1 minutu. Zašleháme máslo a vypracujeme s moukou do hladkého těsta. Rozdělíme na dvě půlky, jednu dáme do lednice. Na pečícím papíru…
Z bílků a vody ušleháme velmi tuhý sníh, pomalu přisypeme cukr, vanilkový cukr a přimícháme rozšlehané žloutky. Přisypeme směs mouky, škrobu a prášku do pečiva a…
Jablka a cibuli nakrájíme na jemné kostičky, vmícháme do jogurtu, přidáme usekaný kopr, opepříme a mírně osolíme, promícháme a dáme vychladit.Vychlazený jogurtový salát…
Kyprý ořechový korpus dortu je proložen svěží sladkokyselou chutí brusinkového kompotu a citrónovo - brusinkovou šlehačkou. Navíc je tento dort možno připravit přirozeně…
Suroviny na marinádu prošleháme a z obou stran ji natřeme na rozklepané řízky.Hermelín rozkrojíme v polovině tak, jako bychom ho chtěli plnit a ještě jednou, tentokrát…
Maso naklepeme, opepříme a vetřeme masox, který jsme rozdrobili. Poklademe hranolkami sýra, stočíme do ruličky, sepneme párátky a obalíme v hladké mouce. Opečeme na…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přimícháme olej, mouku s kypřícím práškem, vodu, sníh z bílků. Nakonec jemně vmícháme brusinky a čokoládu. Pečeme ve vymazané …
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…