Svíčková z vepřového masa
Recept ještě nebyl hodnocenSvíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 298 kJ / 71 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,01 g |
| – nenasycené | 0,35 g |
| –– mononenasycené | 0,05 g |
| –– polynenasycené | 0,30 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 3,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,00 g |
| – cukry | 11,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Svíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. V dančím ragú se snoubí slaná a sladká chuť s…
Pokud milujete zvěřinu a troufnete si na přípravu divočáka, vyzkoušejte náš recept - divočáka zde doplňuje smetanová omáčka s pečenou zeleninou, kousky anglické slaniny…
Pokud máte rádi zvěřinu a chcete pohostit své přátele nebo rodinu, připravte pro ně dančí na červeném víně se slaninovými noky. Maso je díky marinování potřeba…
Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu.…
Husa na pomerančích je gurmánským zážitkem. Pečená do zlatova, s křupavou kůrčičkou a svěží pomerančovou vůní, je dokonalým pokrmem pro slavnostní chvíle nebo rodinnou…
Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na…
Klasikou české kuchyně je dozlatova usmažený holandský řízek z mletého masa se sýrem. Šťavnaté maso v křupavém obalu perfektně doplní vařený brambor a brusinkový kompot.…
Mascarpone premiešame s chrenom. Jemne osolíme a okoreníme.Nakoniec opatrne vmiešame ocedené brusnice.
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Cibulku na oleji zesklovatíme, pak přidáme játra, zalijeme smetanou a vermutem a pozvolně dusíme, až se 1/2 tekutiny vypaří. Osolíme, okořeníme a necháme trošku zchladit…
Lehké jogurtové těsto doplněné vrstvou zakysané smetany vytváří dezert, který je nadýchaný, svěží a příjemně krémový. Jednoduchý recept, který se hodí k odpolední kávě i…
Nejprve si připravíme želé - želatinu připravíme dle návodu, smícháme s brusinkovým kompotem a vlijeme do formy (nejlépe silikonové) a necháme ztuhnout. Poté připravíme…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na plátky. Vše dáme do pekáče. Naporcovaného králíka osolíme a…
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Ze surovin si připravíme křenovou omáčku-viz: v mých receptech. Dáme na talíř, přidáme na porci lžíci brusinkového kompotu, pak si ho v omáčce promícháme. Masíko podle…
Oloupaná jablka nastrouháme na velké slzy, přidáme mouku, vejce, cukr a víno a zamícháme na těsto. Lívanečník nebo pánev potřeme olejem a smažíme malé placičky. …
Z bílků a vody ušleháme velmi tuhý sníh, pomalu přisypeme cukr, vanilkový cukr a přimícháme rozšlehané žloutky. Přisypeme směs mouky, škrobu a prášku do pečiva a…
Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí…
Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed. Na pánvi (grilovací nebo jiné :-) ) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme…
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Lehce štiplavý česnek společně se sladkou chutí brusinek jde až překvapivě dohromady. Výtečná pomazánka se hodí nejen na chlebíčky, ale také na jednohubky, které můžete…
Vejce krátce šleháme s cukry - cca 1 minutu. Zašleháme máslo a vypracujeme s moukou do hladkého těsta. Rozdělíme na dvě půlky, jednu dáme do lednice. Na pečícím papíru…
Kyprý ořechový korpus dortu je proložen svěží sladkokyselou chutí brusinkového kompotu a citrónovo - brusinkovou šlehačkou. Navíc je tento dort možno připravit přirozeně…