Vepřová panenka se sýrem a šťouchanými bramborami

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 3 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 3 názory

Suroviny 4 porce

1 vepřová panenka
12 plátků anglické slaniny
100 g sýru s modrou plísní
4 lžíce brusinkového kompotu
sůl
Brambory:
600 g brambor
2 lžíce másla
150 ml 30% smetany ke šlehání (bez laktózy)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu. Takto připravené brambory nechte stranou a udržujte je teplé.

  2. Vepřovou panenku osolte. Plátky slaniny rozložte vedle sebe. Přidejte na ni rozdrobený sýr, brusinky a nakonec přidejte panenku. Zabalte ji do slaniny a přeneste do olejem vymazaného pekáčku tak, aby spoj zůstal vespod.

  3. Panenku vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ji 20 až 25 minut a pak vyjměte. Nepečte ji déle, jinak by byla vysušená. Hotovou panenku nakrájejte na plátky. Uvnitř by měla být růžová. Podávejte se šťouchanými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Vepřová panenka se sýrem a šťouchanými bramborami