Kančí plec na víně a zelenině v PH

maris Kuchařka: maris

Pomalý hrnec 28 názorů

Suroviny

500 g kančí plece bez kosti
100 g slaniny
2 mrkve
1/4 celeru
1 petržel
1 cibule
250 ml červeného vína
směs koření na divočinu
8 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
2 bobkové listy
4 kuličky jalovce
1 lžíce brusinkového kompotu
2 snítky tymiánu
2 lžíce másla
1 lžíce mouky
vývar
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaniny, pokrájenou na kostičky. Polovinu másla rozehřejeme a maso polijeme. Přidáme ostatní koření a necháme několik hodin odležet.

  2. Přilijeme víno, vývar a zapneme PH (použila jsem stupeň LOW a pomalila 8 hodin). Poslední hodinu přidáme na zahuštění kuličky z másla smíchaného s moukou a dochutíme lžící brusinek.

  3. Maso vyjmeme a dáme stranou, z omáčky vyjmeme koření a rozmixujeme ji. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 279 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí plec na víně a zelenině v PH

  • maris maris(autor receptu)

    sarkap: děkuju, moc mě to těší:-)

    Odpovědět

  • sarkap sarkap

    Kance jsem koupila čerstvého, dle receptu jsem jej poprvé v životě vařila v pondělí a trochu jej pozměnila: místo PH jsem dusila v hrnci a místo bulvového celeru jsem dala řapíkatý a vynechala petržel. Když jsem viděla prázdné talíře a spokojený výraz na tvářích strávníků, nemohu jinak, než poslat bodík :o)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Maruško, kance sice nemám, ale hned bych si dala. Ty fotky s trochou přírody jsou neskutečné.:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško:-Omňááám:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Maris, krásné foto a chuť kančího masa je delikátní:-p:-p. Rozhodně bych si pochutnala:yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Vidím krásně naservírované jídlo a už vím, kdopak to spáchal :-) Máš to pěkné, Maruško, jako vždycky :yes: Kančí jsem dělala jen klasicky se šípkovou. Ale to Tvoje by mi určitě chutnalo taky :-p:-p

    Odpovědět

  • senky senky

    Kančí už nemám, ale snad se něco zase naskytne a pak budu moct tuto nádheru vyzkoušet:yes::yes: Fotka velmi jedlá:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Děkuju za krásné komentíky;-):-K

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Krásný recept! :yes::-K Kančí nemám, takže můžu jen slintat :-D

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Krásný recept :yes: Kančí ještě mám ;-):-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Nemamo ! :-p Ale uložím! Bodík pošlu a snad bude aspoň jedna plec a kýta do zimy!

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Kančí nemaje, použiju sviňu domácí, myslím, že to půjde :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Máš to krásné - já to k tobě vlastně nemám až tak daleko:-D:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    yanull: yanullko - jsi moc hodná, děkuju:-K. Na omáčníku je divoká husa, máš pravdu;-):yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    maris: Maruško, to nevadí, hlavně, že s divočáky jsi přímo u zdroje ;-):yes: a ještě chválím ten omáčník, zřejmě s divokou husou, tedy pokud mne zrak nešálí, fakt perfektní, i to celé zátiší :yes::-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kančí na vině kanci plec kanci na zelenine kanec na víně kančí plec recepty kančí steaky na červeném víně kančí pečeně na víně kančí plecko recepty divocak na vine kančí na víně recepty kanec na zelenině a červeném víně kančí pečeně na zelenině kančí směs kančí se zeleninou kančí plec recept kanci plecko kančí plecko na víně recepty zvěřina kančí plec plec z divocaka kančí plec na červeném víně