BBQ (barbecue) omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenBBQ (barbecue) omáčka je oblíbená a přitom na přípravu velmi jednoduchá. Neobsahuje konzervanty ani barviva a určitě s ní zabodujete při grilování s rodinou či přáteli.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 238 kJ / 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,00 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
BBQ (barbecue) omáčka je oblíbená a přitom na přípravu velmi jednoduchá. Neobsahuje konzervanty ani barviva a určitě s ní zabodujete při grilování s rodinou či přáteli.…
Měkké a nadýchané sýrové pletýnky potřené česnekovým máslem jsou ideálním doplňkem k salátu nebo grilování. S tímto receptem doma vykouzlíte lahodné voňavé pečivo, které…
Dokřupava upečený a krásně voňavý chléb z těsta na pizzu, potřený česnekem s chilli, se hodí jako příloha, nebo předkrm. Chléb z kynutého těsta můžeme také nazdobit…
Těstoviny dáme vařit dle návodu do osolené vody. Mezitím si na troše olivového oleje orestujeme nadrobno nasekaný česnek společně s chilli papričkou (já použila sušené…
Krémová polévka z červené čočky je rychlá, sytá a plná chutí. Jemná konzistence, lehce kořeněná vůně a příjemná sladkost mrkve se skvěle doplňuje se zázvorem a smetanou.…
Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne rozvařené. Poté jazyky…
Zelí nakrájíme na kostky. Připravíme slaný nálev - dáme 2 litry vody a 6 lžic soli, nakrájené zelí ponoříme do nálevu a něčím zatížíme, například talířkem, aby byly…
Kombinace špaget a rajčat nikdy neomrzí. Využijte poslední čerstvá chutná rajčata ze zahrádky a udělejte si rychlý oběd. Provoní vám celou kuchyň a rozhodně si královsky…
Krémové těstoviny s pikantním podtónem, které máte na stole během pár chvil. Stačí uvařit oblíbený druh těstovin a poté je smíchat se smetanovou omáčkou s rajčatovým…
Sladká dýně se hodí do sladkých i slaných jídel. Připravit z ní můžeme například lahodné kari, které v chladných dnech příjemně zahřeje. Dýně s kari kořením, čerstvým…
Milovníci pikantních chutí ocení osvědčenou kombinaci chilli a česneku, kterou doplní hrubozrnná hořčice a svěžest dodá citronová šťáva. Kvalitní krkovičce, naložené v…
Játra nařežeme na cca 1cm silné plátky, přes folii opatrně rozklepeme, nařizneme kraje, aby se nám při vaření játra nekroutila. Všechny suroviny smícháme a játra…
Játra očistíme a nakrájíme na velikost sousta. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky. Na pánev dáme kousek sádla a játra zprudka opečeme. Stačí krátce, jen když zbělají.…
Do mixéru dáme papriku, cibuli, česnek, petrželku, tymián a rozmixujeme na jemno. Do mísy dáme namleté maso, rozmixovanou papriku, vejce, namočenou, vymačkanou housku,…
Soba nudle jsou tradiční japonské těstoviny, které se vyrábějí z pohankové mouky. Tvarem se podobají špagetám a jsou přirozeně bez lepku. Jejich příprava je velmi rychlá…
Den předem namočíme boby do vody a druhý den je 30 minut vaříme. Maso, nakrájené na kostky, smícháme s bílkem (nemusí být celý) a Solamylem a smažíme na oleji. Po pár…
Kuřecí plátky opatrně naklepe, osolíme, opepříme. Poklademe rozpůleným plátkem šunky, natrhanými lístky bazalky a rozmarýnu. Dále poklademe na kostičky nakrájenou…
Pro oblíbené smažené závitky nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, připravit si je můžete i v pohodlí vašeho domova. Jarní závitky, plněné rýžovými nudlemi,…
Naložená cuketa je skvělým způsobem, jak uchovat letní úrodu této oblíbené zeleniny. Díky nálevu si zachová svěží chuť i vůni. Je vhodnou přílohou k masovým pokrmům,…
Do steaků vetřeme trochu oleje a necháme je 20 minut odpočinout. V mezičase připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibulku, až začne hnědnout, přisypeme česnek,…
Na rozehřátém oleji minutu opékáme římský kmín a hořčičné semínko, až se koření krásně rozvoní. Přidáme chili a drobně nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji…
Brambory oškrábeme, omyjeme, nekrájíme, zalijeme vodou, osolíme a přidáme libeček. Podle druhu vaříme do měkka. Do mističky dáme tvaroh, sůl, pepř, chilli, tatarskou…
Tuk a rozlámané čokolády dáme do kastrolu na vodní lázeň, rozpustíme. Přidáme ostatní suroviny za stálého míchání a zahřívání ve vodní lázni, mícháme do té doby než se…
Ledvinky nejdříve očistíme od tuku a blán. Do pánve wok nalijeme olivový olej (cca. 1cm ode dna)+ dvě PL Sukiyaki a necháme rozehřát. Mezitím si ledvinky trošku osolíme…