Moje pikantní utopence

prof.lub Kuchař: prof.lub

Studená kuchyně 2 názory

Suroviny

kvalitní špekáčky, nebo jinou lepší uzeninu
Lák:
4 lžíce octa
1 lžička sušené chilli papričky, drcené, nebo prášek, jedna rovná malá lžička
6 tablet umělého sladidla
3 dl vody
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uzeninu nakrájím buď na 1 cm kolečka, nebo 2-3cm čtvrtečky, jak kdo chce, dělám oboje. Nacpu do klasické okurkovky, co se vejde.

  2. Lák připravuju tak, že do misky dám chilli, sladidlo, ocet a zaliju převařenou vodou. Promíchám a nechám cca půl hodiny odstát.

  3. Takto připravený lák opatrně leju do sklenice s uzeninou tak, aby usazený chilli prášek zůstal v misce. Zavřu víčkem a už po třech dnech si pochutnávám.

Poznámka

Já používám svoje vlastní chilli papričky extra pálivé, záleží jen na vás, pokud můj receptík vyzkoušíte, jakou chilli tam dáte. Nechci se vytahovat, v práci ochutnali a velký uspěch. Kdo má rád nakládané cibulky, dělám ůplně stejně, jen doba naložení je cca 10-14dní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moje pikantní utopence

  • Airin Airin

    Zaujal mě nálev. Budu zkoušet tento týden. Dotaz- nakládané cibulky? Je myšleno -malé oloupané cibulky, dát do sklenek, zalít nálevem, nechat uležet 14 dní a mám ty úžasné co jsou v obchodě? Já je zavařovala jako okurky a nebylo to ono. Nezačne to kvasit? Děkuji za inspiraci a odpověď.

    Odpovědět

  • Patovka Patovka

Tématické fráze: palivy utopenci pálivé utopence nakládány pikantní utopenci palivý utopence pikantní utopenci recept pikantní utopenci klasické utopence pálivý pikantní utopenci klasické utopenci na kolečka

Zapomněl/a jsem heslo