Bramborový guláš s kuřecími játry

mika59 Kuchařka: mika59

Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

400 g jater
4-5 brambor
velká cibule
2-3 stroužky česneku
70 g slaniny
plná lžíce hladké mouky
plná lžíce sladké papriky
cca 1 l kuřecího vývaru
kmín
pepř
sůl
sádlo
sušené chilli
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na velikost sousta. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky. Na pánev dáme kousek sádla a játra zprudka opečeme. Stačí krátce, jen když zbělají. Děrovaným sítkem je vybereme a uchováme v teple.

  2. Na pánev po játrech přidáme podle potřeby kousek sádla a slaninu. Po opečení přidáme cibuli a necháme zezlátnout. Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme papriku. Po zamíchání zalijeme větší části vývaru.

  3. Přivedeme k varu okořeníme a vhodíme brambory nakrájené na kostky. Vaříme cca pět minut a vrátíme játra. Dovaříme do změknutí brambor. Játra musí zůstat jemná a nevysušená.

  4. Před koncem vaření přimícháme utřený česnek a guláš dochutíme pepřem a chilii. Podáváme s nakrájenou cibulí samostatně jen tak, nebo přikusujeme chleba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 317 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový guláš s kuřecími játry

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Hambro: Jasně opravím a děkuji za upozornění...:-K

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    Pěkný recept. Líbí se mi :-K
    V posledním odstavci postupu ....a polévku ochutíme pepřem a chilli....
    Myslím, že se jedná o guláš ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborový guláš s z kuřecích jater recept s kurecimi jatry hovezi vyvar s kurecimi jatry

Zapomněl/a jsem heslo