Smažený vepřový jazyk

Suroviny

2 vepřové jazyky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
kousek celeru
8 kuliček celého pepře
sůl
---
polohrubá mouka
2 vejce
lžička hořčice
utřený stroužek česneku
strouhanka
špetka sušeného chilli
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne rozvařené. Poté jazyky ihned přendáme do studené vody a po vychladnutí je oloupeme. Vývar použijeme na polévku. Očištěné jazyky nakrájíme na cca 1,5 cm plátky.

  2. Připravíme mouku, rozšlehané vejce s hořčicí s česnekem a strouhanku se špetkou chilli. Jednotlivé kousky obalujeme klasicky v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji poměrně zprudka dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme s vařenými bramborami, kaší nebo chlebem, i po studenu.

Komentáře k receptu Smažený vepřový jazyk