Vepřová líčka na zelenině s bramborovými placičkami

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 70minut 4 porce Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

5 ks vepřových líček
2 ks mrkev
1/2 celeru
2 ks petržel
1 cibule
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce rajského protlaku
2 dcl červeného vína
3 dcl masového vývaru
koření Divočina
celý pepř
nové koření
olej
sůl
pepř
Bramborové placičky:
1 kg brambor
300 g polohrubé mouky
5 ks vajíček
sůl
sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová líčka očistíme, osolíme a okořeníme. Ve větším kastrole na oleji zprudka orestujeme. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku vsypeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli a česnek a na mírném plameni za stálého míchání dusíme dozlatova.

  2. Pak přidáme protlak, víno a přilijeme polovinu vývaru. Do zeleninového základu vložíme orestovaná líčka, kastrol zakryjeme poklicí a dáme pozvolna péct do trouby.

  3. Jakmile je maso měkké opět ho vyjmeme, přilijeme zbytek vývaru a omáčku povaříme. Dle chuti dokořeníme.

  4. Bramborové placičky: Uvařené brambory nahrubo nastrouháme, přidáme mouku, vejce a osolíme. Vypracujeme těsto, z kterého tvoříme placičky a na rozpáleném sádle smažíme dokřupava.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 364 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka na zelenině s bramborovými placičkami

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Takto občas dělávám hovězí líčka,která v masně mívají častěji,než vepřová.Je to velká dobrota:-p
    S těmi placičkami to musela být mňamina:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Vypadá to velmi chutně, jako ostatně všechny Tvé recepty a fotky :-):-p

    Odpovědět

  • Navir Navir

    casino: tak prču si fakt nedělám ;-) dnes jsem dopoledne trochu googlila a vyšlo mi, že jsem kupovala hovězí tlamy vč. líček, protože to byly takový kusy přes půlku kravskýho - teď nevím jak to napsat - obličeje:-? Pan Google mi řekl, že mulec je ta část okolo čumáku. Ale je to jedno, je to už 30 let zpět, takže pasé a já se zaměřím na ta líčka pro lidi, protože recepty s nimi a o nich vypadají výborně, vč. tohoto od Bahuly :yes:

    Odpovědět

  • kucharka kucharka

    Když jsem se v řeznictví pídila po líčkách, ptala se mě řeznice na co by mi to bylo. A hned dodala, že to kdysi mívali, lidi to prý ve velkém kupovali pro psy. Dnes prý psům kupují granule a líčka už nikdo nechce. :-O

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Mrzí mě, že jsem nevyfotila líčka v syrovém stavu. Přidávám aspoň odkaz. Ty hovězí vypadají úplně jinak. Smazala bych je, ale mně to nejde.

    http://etwaszumessen.wordpress.com/2013/08/26/vepr...

    Odpovědět

  • casino casino

    Navir:
    Teda baby, esi si děláte enom prču, tak sem vám skočil na špek a slupl ho i s navijákem:-))
    Pokud to oné co myslíte že je líčko mělo v sobě "kruh", pak to byl mulec (nejen v Neapoli oblíbená lahůdka - uvařené, tence nakrájené, posolené, pocitronované, postudenu mňamka)
    Přidal foto hovězího líčka, později když tak smááázne... a pokud totok dávala psovi, tak by rád byl za psa u vás:-D
    Že f tom mají lidi guláš, se můžete dočíst tady v komentáříchhttp://www.labuznik.cz/recept/licko-nebo-volska-tl...

    Odpovědět

  • Navir Navir

    yanull: Aha, tak vepřové tlamky :-?:-Tak já to fakt tomu psovi kupovala po kýblech :-?:-O Nebo jsem fakt mimo... :-O No jo, Casino psalo že vepřové, ale asi to bude stejné - líčko u vepřového nebo hovězího :-O Nebo je v tom rozdíl :-?

    Odpovědět

  • Navir Navir

    casino: :-D:-D:-D No, lásko moje, předpokládám, že něco z vnitřních tlam zvěře hovězí :-D:-D:-D Ale - protože toto jsem před 20 lety kupovala svému psovi, tak předpokládám, že to asi nebude ono... nebo - že by :-?:-?:-?:-O:-O:-O Ty blaho... tak já mu kupovala takovou laskominu :-?:-O A mnohdy tam byl ještě kruh z býka :-!:-O Že by to bylo ono :-?:-?:-?:-O:-O:-O

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Navir:Ivi, líčka jsou na vepřové hlavě, z každé strany lícních kostí, jak má rypáček, tak kousek za ním ;-):-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Navir:
    No, co asi... Zkuste hádat:-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Kde má svině líčka, si snad dovedu představit, i když nevím, zda je má představa správná. Kde je koupit, však vůbec ne. A to jsem prosím Pražák! Tenhle recept by totiž byl přesně podle mého gusta. A ty placičky k tomu .... :yes:

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Přiznávám, že jsem neumětel, ale, prosím vás, co přesně jsou ta líčka :-?

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    jarda Kadic: Popíchla bych řezníka, ať pro líčka pospíchá, že je to jeho ostuda, když je pro zákazníky nesehnal, protože každý schopný řezník i kuchař ví, že je to masenko "mňamkový" ;-):-) Evi, pro Tebe +3 :-p:-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    To je nadhera!

    Odpovědět

  • ila ila(neregistrovaná)

    Právě jsem dovařila na zítřejší oslavu. Bydlíme tzv. "ve vidlích", ale líčka tady v poslední době mají jak hovězí, tak i vepřová. Koukám jak blázen. Tady to naštěstí lidi moc nekupují :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová líčka na zelenině vepřové líčka na zelenině vepřová líčka lička na zelenině vepřová líčka recept vepřová lícka recepty recept na veprova lícka veprova licka vnitrni recepty vepřový líčka vepřová líčka na kořenové zelenině recept na vepřové líčka vepřové lička vepřová líčka na smetaně vepřová líčka plycky svíčková z vepřových líček recept na veprova licka nej vepřové líčka recept vepřová líčka trochu jinak hovězí líčka na zelenině vepřová lčka na zelenině