Vepřová líčka na zelenině s bramborovými placičkami

Bahula Kuchařka:

Doba přípravy: 70minut PT1H10M 4 porce Vepřové maso 16 názorů

57

Suroviny

5 ks vepřových líček
2 ks mrkev
1/2 celeru
2 ks petržel
1 cibule
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce rajského protlaku
2 dcl červeného vína
3 dcl masového vývaru
koření Divočina
celý pepř
nové koření
olej
sůl
pepř
Bramborové placičky:
1 kg brambor
300 g polohrubé mouky
5 ks vajíček
sůl
sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová líčka očistíme, osolíme a okořeníme. Ve větším kastrole na oleji zprudka orestujeme. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku vsypeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli a česnek a na mírném plameni za stálého míchání dusíme dozlatova.

  2. Pak přidáme protlak, víno a přilijeme polovinu vývaru. Do zeleninového základu vložíme orestovaná líčka, kastrol zakryjeme poklicí a dáme pozvolna péct do trouby.

  3. Jakmile je maso měkké opět ho vyjmeme, přilijeme zbytek vývaru a omáčku povaříme. Dle chuti dokořeníme.

  4. Bramborové placičky: Uvařené brambory nahrubo nastrouháme, přidáme mouku, vejce a osolíme. Vypracujeme těsto, z kterého tvoříme placičky a na rozpáleném sádle smažíme dokřupava.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 176 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka na zelenině s bramborovými placičkami

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Takto občas dělávám hovězí líčka,která v masně mívají častěji,než vepřová.Je to velká dobrota:-p
    S těmi placičkami to musela být mňamina:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Vypadá to velmi chutně, jako ostatně všechny Tvé recepty a fotky :-):-p

    Odpovědět

  • Navir Navir

    casino: tak prču si fakt nedělám ;-) dnes jsem dopoledne trochu googlila a vyšlo mi, že jsem kupovala hovězí tlamy vč. líček, protože to byly takový kusy přes půlku kravskýho - teď nevím jak to napsat - obličeje:-? Pan Google mi řekl, že mulec je ta část okolo čumáku. Ale je to jedno, je to už 30 let zpět, takže pasé a já se zaměřím na ta líčka pro lidi, protože recepty s nimi a o nich vypadají výborně, vč. tohoto od Bahuly :yes:

    Odpovědět

  • kucharka kucharka

    Když jsem se v řeznictví pídila po líčkách, ptala se mě řeznice na co by mi to bylo. A hned dodala, že to kdysi mívali, lidi to prý ve velkém kupovali pro psy. Dnes prý psům kupují granule a líčka už nikdo nechce. :-O

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Mrzí mě, že jsem nevyfotila líčka v syrovém stavu. Přidávám aspoň odkaz. Ty hovězí vypadají úplně jinak. Smazala bych je, ale mně to nejde.

    http://etwaszumessen.wordpress.com/2013/08/26/vepr...

    Odpovědět

  • casino casino

    Navir:
    Teda baby, esi si děláte enom prču, tak sem vám skočil na špek a slupl ho i s navijákem:-))
    Pokud to oné co myslíte že je líčko mělo v sobě "kruh", pak to byl mulec (nejen v Neapoli oblíbená lahůdka - uvařené, tence nakrájené, posolené, pocitronované, postudenu mňamka)
    Přidal foto hovězího líčka, později když tak smááázne... a pokud totok dávala psovi, tak by rád byl za psa u vás:-D
    Že f tom mají lidi guláš, se můžete dočíst tady v komentáříchhttp://www.labuznik.cz/recept/licko-nebo-volska-tl...

    Odpovědět

  • Navir Navir

    yanull: Aha, tak vepřové tlamky :-?:-Tak já to fakt tomu psovi kupovala po kýblech :-?:-O Nebo jsem fakt mimo... :-O No jo, Casino psalo že vepřové, ale asi to bude stejné - líčko u vepřového nebo hovězího :-O Nebo je v tom rozdíl :-?

    Odpovědět

  • Navir Navir

    casino: :-D:-D:-D No, lásko moje, předpokládám, že něco z vnitřních tlam zvěře hovězí :-D:-D:-D Ale - protože toto jsem před 20 lety kupovala svému psovi, tak předpokládám, že to asi nebude ono... nebo - že by :-?:-?:-?:-O:-O:-O Ty blaho... tak já mu kupovala takovou laskominu :-?:-O A mnohdy tam byl ještě kruh z býka :-!:-O Že by to bylo ono :-?:-?:-?:-O:-O:-O

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Navir:Ivi, líčka jsou na vepřové hlavě, z každé strany lícních kostí, jak má rypáček, tak kousek za ním ;-):-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Navir:
    No, co asi... Zkuste hádat:-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Kde má svině líčka, si snad dovedu představit, i když nevím, zda je má představa správná. Kde je koupit, však vůbec ne. A to jsem prosím Pražák! Tenhle recept by totiž byl přesně podle mého gusta. A ty placičky k tomu .... :yes:

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Přiznávám, že jsem neumětel, ale, prosím vás, co přesně jsou ta líčka :-?

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    jarda Kadic: Popíchla bych řezníka, ať pro líčka pospíchá, že je to jeho ostuda, když je pro zákazníky nesehnal, protože každý schopný řezník i kuchař ví, že je to masenko "mňamkový" ;-):-) Evi, pro Tebe +3 :-p:-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    To je nadhera!

    Odpovědět

  • ila ila(neregistrovaná)

    Právě jsem dovařila na zítřejší oslavu. Bydlíme tzv. "ve vidlích", ale líčka tady v poslední době mají jak hovězí, tak i vepřová. Koukám jak blázen. Tady to naštěstí lidi moc nekupují :-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo