Laň na rozmarýnu a červeném víně

Suroviny

500 g kýty z laně
2 cibule
palička česneku
čerstvý rozmarýn
olej
sádlo
300-500 ml červeného vína
500 ml vývaru
koření divočina
pepř
sůl
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem.

  2. Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem.

  3. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice.

  4. Rozmarýn dáme na rozpálené sádlo a 5 minut restujeme, přidáme cibule nakrájené na malé kostičky, dále naložené maso, to restujeme ze všech stran, zalijeme vínem a dusíme pod poklicí.

  5. Z hotového masa víno vydusíme na tuk, zalijeme vývarem, zahustíme jíškou připravenou ze sádla a 3 polévkové lžice hl. mouky.

  6. Dosolíme, dopepříme.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád, může použít místo vývaru jen víno, chuť je výraznější i ve šťávě.

Při dodržení postupu je víno cítit pouze v kouscích masa.

Komentáře k receptu Laň na rozmarýnu a červeném víně

Tématické fráze: guláš z laně laň na víně laní guláš lań recepty laní maso laň recept recepty laň maso z laně pečená lań laní maso recepty lan kyta recept laň laň na rozmarýnu kyta z lane lan gulas laní maso recept laň na červeném víně recepty z laně laní kýta rozmarýnove víno