Srnčí na víně

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

3-4 porce Jiné maso 2 názory

Suroviny

400 g srnčích steaků
koření Divočina
1,5 dcl červeného vína
2 cm plátek másla
brambory
3 šalotky
3 velké jarní cibulky
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí steaky rozkrájíme na poloviny (na cca 5x10cm kousky), můžeme i na menší kousky.
    Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem - aby bylo maso ponořené.
    Dáme do ledničky a necháme několik hodin naležet.

  2. V pánvi necháme rozpustit máslo a steaky na něm z obou stran opečeme - než se máslo vydusí.
    Přilijeme vodu a necháme maso dusit.

  3. Když se voda vydusí, zalijeme maso vínem, ve kterém bylo naložené.
    Dusíme do změknutí, pokud je potřeba, přilijeme vodu.

  4. Okrájené brambory uvaříme do měkka a rozmačkáme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, kterou vmícháme do brambor, podle potřeby osolíme.

  5. Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Poznámka

Pokud čas dovolí, je lepší nechat maso marinovat déle, já jsem je měla naložené asi 3 hodiny. Dá se použít i srnčí kýta nebo jiné srnčí maso.

Je to rychlá a jednoduchá úprava a je to moc dobré:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí na víně

Tématické fráze: srnčí na víně srnčí kýta na víně srnčí na červeném víně srnec na víně jak upravit srnčí maso naložené srnčí maso nalozene srnci jak upravit srnčí kýtu srnčí navíně srnčí na víně recept srnčí kýta na červeném víně recept srnčí kýta na víně srnčí kotleta na víně nalozena srnci kyta srnčří na červeném víně snci na víně revept na srnci recept srnčí na víně srnčí na víně srnci kyta nalozeni masa

Zapomněl/a jsem heslo