

Srnčí na víně
Suroviny
- 400 g srnčích steaků
- koření Divočina
- 1,5 dcl červeného vína
- 2 cm plátek másla
- brambory
- 3 šalotky
- 3 velké jarní cibulky
Postup přípravy receptu
Srnčí steaky rozkrájíme na poloviny (na cca 5x10cm kousky), můžeme i na menší kousky.
Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem - aby bylo maso ponořené.
Dáme do ledničky a necháme několik hodin naležet.V pánvi necháme rozpustit máslo a steaky na něm z obou stran opečeme - než se máslo vydusí.
Přilijeme vodu a necháme maso dusit.Když se voda vydusí, zalijeme maso vínem, ve kterém bylo naložené.
Dusíme do změknutí, pokud je potřeba, přilijeme vodu.Okrájené brambory uvaříme do měkka a rozmačkáme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, kterou vmícháme do brambor, podle potřeby osolíme.
Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Poznámka
Pokud čas dovolí, je lepší nechat maso marinovat déle, já jsem je měla naložené asi 3 hodiny. Dá se použít i srnčí kýta nebo jiné srnčí maso.
Je to rychlá a jednoduchá úprava a je to moc dobré:-)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek