Pikantní kančí krkovička

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 50 minut,35 minut vaření v papiňáku 3-4,záleží,jak silné plátky si ukrojíme Jiné maso 16 názorů

Suroviny

600 g kančí maso (vykostěná krkovička)
koření Divočina
trochu oleje na potření a proložení masa
150 g špeku
1 větší cibule
1 větší mrkev
200 g kloboučků hlívy ústřičné
1/2 KL drceného kmínu
1 PL rybízové marmelády
1 PL plnotučné hořčice
1 kostka zeleninového bujonu
nastrouhaná citronová kůra (z 1/2 dobře očistěného citronu)
2 PL sušených brusinek
1 PL hladké mouky
2 dcl smetany(měla jsem 30%)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme.

  2. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet.

  3. V hrnci osmažíme do zlatova na kostičky nakrájenou slaninu, tu odebereme bokem a na puštěném tuku zprudka po obou stranách opečeme plátky masa (opékáme vždy po jednom kusu, jinak pustí šťávu a začnou se dusit) Opečené maso dáme stranou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, na půlkolečka nakrájenou mrkev, podlijeme 4,5 dl horké vody, rozdrobíme bujon, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rybízovou marmeládu, hořčici, vložíme opečené maso a pod tlakem dusíme 15 minut.

  4. Mezitím si očistíme a na větší kousky nakrájíme kloboučky hlívy a na pánvici na troše tuku a drceném kmínu 10 minut orestujeme.

  5. Hrnec necháme vychladnout, přidáme orestovanou hlívu, 1 PL brusinek, trochu osmažené slaniny, přilijeme 1 dl vody, hrnec znova uzavřeme a pod tlakem na mírném ohni vaříme 20 minut.

  6. Vypneme, ochladíme, maso dáme bokem, šťávu přecedíme do jiného hrnce, přidáme polovinu uvařené zeleniny a ponorným mixerem rozmixujeme. Kdo bude chtít omáčku tmavší a nezahuštěnou, nechá tak, jinak si rozmícháme ve 2 dl smetany 1 PL hladké mouky, kterou za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky a necháme 10 minut provařit.

  7. Pak přidáme maso s hlívou a zbytkem zeleniny, necháme prohřát a na talíři můžeme posypat zbytkem osmažené slaniny a brusinkami.

  8. Podávala jsem s bylinkovými noky - viz v poznámce, které se k tomuto pokrmu výborně hodily.

Poznámka

Dostala jsem kousek vykostěné krkovice z divočáka, nikdy jsem tohle maso neměla možnost připravit, tak doufám, že mě "znalci divočiny" za výběr použitých surovin neutlučou:-) Nám chutnalo!http://www.toprecepty.cz/recept/19561-bylinkove-no...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní kančí krkovička

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    bystrouska:Díky moc za vyzkoušení receptu i za hodnocení:-K:-KPotěšilo mě to:-!:-K
    S focením mívám taky problémy,někdy nestihnu;-):-))

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Včera jsem k obědu uvařila tuto lahůdku, jen jsem měla kýtu ne krkovici:-O. Jako příloha byly šťouchané brambory a bylo to výborné:-p. Dávám bod, bohužel nikdy nestačím oběd vyfotit:-K.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivi,Rebi,Dani-děkuji za hezké komentáře a body:-K
    Já jsem kance také připravovala a jedla poprvé:-)Je to taková zvláštní chuť;-)nevím k čemu to přirovnat:-8prostě-bylo to dobré:-pa Rebi ten rybíz ala brusinky by určitě na závadu nebyl;-):-)):yes:

    Odpovědět

  • Dana Churanova Dana Churanova

    Aničko,další krásná inspirace pro mne ,co uvařit ze zvěřiny.:-pDíky +1:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Ann,to je tedy parádička:-p;-):yes:já,kdybych měla kančí,jakože nemám;-(,tak bych místo rybízové marmošky dala "rybíz alá brusinky":-p..ta chuť musí být,dle fotek i rcp soudě,naprosto dokonalá:-*:-8:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Aničko, musím se přiznat, že kance by mid oma nikdo nejedla a já divočinu taky snad nikdy nejedla, možná právě proto, že jsem neměla příležitost, ale tobě za tu parádu posílám aspon pochvalu v podobě jednoho bodu:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji Vám za milé konemtáře:-Kmoc mě potěšily vaše reakce:-*Díky i za přidělené body:-)
    Ivi:-))je to kapánek z ruky;-)ale při dobré vůli...:-*:-))
    Jani ten divočák-je to taková zajímavá chuť:-*obyčejné vepřové fakt chutná jinak:-)Tohle jsem ještě nikdy nejedla,šťáva byla dobrá,pikantní,hlíva mě napadla,protože byla čerstvě koupená v lednici a na brusinky jsem si vzpomněla,když už jsem začala vařit,že mám ještě balíčak ve špajzu;-)Jen příště bych tu šťávu už nezahusťovala,ta část rozmixované zeleniny udělá své a šťáva je výraznější chuti:yes:ale Luba mě talčil do hustčí konzistence,tak proto ta trocha mouky ve smetaně:-*

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • eva hubova eva hubova

    :-p:-pkrása:yes:+7

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Aničko, taky koukám v Hypernově na to kančí maso a napadlo mne totéž, co tebe:-D, aby mne tady pak neutloukli za použité suroviny,:-D kdybych si to nějak upravila. Napadly by mne asi brusinky, asi ne hlíva. Každopádně je to pastva pro oči a jak vám chutnal kanec? Ode mne :yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-K:-K:yes::yes: jejda, to bych si táááák dala, to mi ver ,bydlis daleko???:-p:-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    .... a jdeme na kancéééééé:-D:-D:-D
    Super dobrota;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p Aničko, to je krása:yes::-K

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    To vypadá náramně a to i ty noky -velenoky:yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    :-O:-OKde se ztratil hezký komentář od Špagetky:-?:-O:-))
    Šavlinko díky:-KOpravdu to bylo dobré:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: divočák recepty z krkovice krkovice z divočáka recept krkovice z divocaka krkovice z divočáka recepty krkovička z divočáka divočina recepty divočák divočák krkovice krkovice divočák kančí maso recepty krkovička kančí krkovice-recept recept na krkovici z divočáka rybíz ala brusinky co uvařit z divočáka kanec krkovice pikantní krkovička krkovice s divočaka recept krkovice z divočáka kančí maso krkovice divocak krkovice recept recept z divočáka krkovice

Zapomněl/a jsem heslo