Džem z červeného rybízu
Recept ještě nebyl hodnocenPracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik,…
Klasická příprava jater na cibulce je snad všem známá. V tomto receptu se však skrývá drobnost, která chuťově játra posune zase o kousek dál. Před restováním jsou do…
Kdoulový kompot, ať už čerstvý nebo jako zavařenina, je lahodný způsob, jak si vychutnat podzimní sklizeň tohoto aromatického ovoce. Jemná sladkost a unikátní chuť…
Hustá omáčka zvaná čatní má svůj původ v Indii. Švestkové čatní je díky zázvoru lehce pikantní a dodá pokrmům zajímavou chuť. Hodí se k jakémukoliv druhu masa nebo k…
Pečená jablka jsou jednoduchou, lahodnou pochoutkou, která zahřeje v chladných dnech. Voňavá skořice, rozpuštěné máslo a sladký nádech medu, promění obyčejné jablko v…
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová…
Marinovaná červená řepa je lahodná a zdravá příloha plná výrazných chutí, které osvěží každé jídlo. Jemná sladkost řepy se v marinádě mísí s lehce kyselými tóny, které…
Pracny nebo pracinky pekly už naše prababičky. Jsou snadné, voňavé, velmi chutné a byla by škoda, aby chyběly na vánočním stole právě u vás. Můžete cukrovat, polévat…
Mrkev se do moučníků skvěle hodí - dodává jim sladkost i vláčnost, ale zároveň neruší celkovou chuť. Tuto bábovku navíc provoníme výrazným kořením. Její zajímavá chuť…
Také si na adventních trzích rádi dáte trochu voňavého svařeného vína? Připravit ho můžete snadno i doma. Navíc přidejte i rozinky, které pěkně nasáknou. Svařák…
Pohanka s jablky je voňavý, sytý a zdravý pokrm, který skvěle zahřeje. Sladká jablka, rozinky a jemné koření dodají pohance příjemně hřejivou chuť, takže si ji užijete…
Vinný punč s jablkem je voňavý a hřejivý nápoj, který krásně propojuje kořeněné víno s jemnou sladkostí čerstvých jablek. Skvěle se hodí na podzimní i zimní večery a…
Divoká kachna vyžaduje čas i péči, ale už i samotná příprava působí slavnostně. Maso se špikuje slaninou, marinuje ve víně a poté pomalu peče na másle se zeleninou a…
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji do zesklovatění. Přidáme garam masala, skořici a hřebíčky a krátce orestujeme, až se rozvoní. Poté přisypeme…
Z droždí, trošky cukru a teplého mléka uděláme kvásek. V míse vymícháme žloutky s cukrem, solí a citronovou kůrou. Přidáme prosátou mouku (já nejraději používám …
Nejdřív si dáme vařit suš. švestky, po chvíli přidáme zbytek a vaříme. Ochutnáme, jak je to měkké, a teplé podáváme jako přílohu.
Na dno 1 skleničky od dětské přesnídávky naskládáme výše uvedené koření, na to nasypeme vyloupané stroužky česneku. Vodu s vínem, octem, cukrem a solí necháme přejít…
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme, zpěníme na oleji a vložíme rajčata. Osolíme, přidáme koření, skořici, hřebíček, celý pepř, nové koření a…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, usmažíme na drobně nakrájené slanině, vyjmeme a na vypraženém tuku zaděláme jíšku, do které nalijeme vývar a metličkou jej…
Maso rozklepeme na co největší placku, osolíme, poklademe plátky slaniny, nádivkou a beraními rohy.Zavineme do rolády a stáhneme provázkem.Vložíme na pekáč, podlijeme…
Maso naklepeme, hustě protáhneme a proklínkujeme celerem a plátky okurek, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a po všech stranách dobře opečeme. Cibuli a mrkemv…
Založíme kvásek a poté v mezičase kynutí a pečení chleba připravujeme zbylé komponenty předkrmu. Do misky dáme 140 g žitné mouky, 200 ml teplé vody a rozdrobíme půl…