Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření hřebíček - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Pho

Pho

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kosti vepřové, hovězí, kuřecí skelety nebo i kachní, krůtí - prostě kosti dát do studené vody a vařit na nízkém plameni. Na indukci na 3.Kus zázvoru, 3 cardamomy, cca 5…

Čerstvý jablkový kompot

Čerstvý jablkový kompot

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Jablka zbavíme jaderníkov a narežeme na osminky.Zalejeme vodou tak, aby boli skoro zakryté. Pridáme cukor, škoricu a klinčeky a varíme na slabom plameni asi 2 min.…

Kečup od Marti

Kečup od Marti

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Rajčata, cibuli a jablka nakrájíme na větší kousky, přidáme všechno koření a vaříme jednu hodinu. Potom přidáme ocet a vaříme další půlhodinu, pak přidáme cukr a ještě…

Mrkvovo - rajská omáčka (bez mouky)

Mrkvovo - rajská omáčka (bez mouky)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli společně s kořením. Přidáme nakrájenou mrkev na kolečka. Restujeme asi 5-7 minut.Podlijeme vývarem, ale jen tak, aby mrkev…

Rakouská mandlová kolečka

Rakouská mandlová kolečka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zpracujeme těsto, necháme odležet. Vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary, která potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi a upečeme. Upečená kolečka slepíme…

Ananas z cukety

Ananas z cukety

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do nálevu naložíme na 24 hodin cuketové kostičky. Pak nálev slijeme a přidáme cukr, tresť, hřebíčky a pokrájené citrony.Přidáme 1,5 l vody a vaříme cuketu do…

Cassoulet - specialita jižní Francie

Cassoulet - specialita jižní Francie

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Dvě tři hodiny před přípravou namočíme fazole do studené vody a necháme nabobtnat, potom k nim přidáme česnek, bylinky a uvaříme je téměř doměkka. Uzený bůček, klobásu,…

evosheek

90 min

Horká blumová vášeň

Horká blumová vášeň

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Blumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán, skořici a hřebíčky. Necháme asi 10 minut na…

Mandlové sušenky

Mandlové sušenky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Troubu předehřejte na 180 °C. Mandle spařte a oloupejte. Poté je rozložte na plech a pečte asi 7 minut. Pečte je zkrátka do chvíle, kdy začnou zespoda hnědnout. Poté…

Vareniste.cz

20 min

Prsa z divoké kachny sous-vide

Prsa z divoké kachny sous-vide

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová…

zuzi777a

260 min

Muzika (Vocet, švestková omáčka)

Muzika (Vocet, švestková omáčka)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Sladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…

zizala

55 min

Šípková omáčka podle Rettigové

Šípková omáčka podle Rettigové

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud jste příznivci tradiční kuchyně, jistě vás potěší recept na šípkovou omáčku podle M. D. Rettigové, která patřila mezi nejvýznamnější kuchařky a hospodyně 19.…

MamlajdaD

130 min

Rajčatový protlak do omáček

Rajčatový protlak do omáček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Doslova z pár velkých rajčat, cibule a koření připravíme během chvíle omáčku, kterou využijeme v chladnějším období roku. Protlak se hodí na polévku či rajčatovou omáčku…

poslirecept

75 min

Červený rybíz á la brusinky

Červený rybíz á la brusinky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Vše smícháme a necháme nejméně 12 hodin odpočívat na chladném místě - nemícháme. Pak přivedeme k varu a vaříme 15 až 20 minut. Ještě vroucí nalejeme do skleniček a…

Kořeněný nealko punč

Kořeněný nealko punč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Sáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka…

Povidlovo-makoví ježci

Povidlovo-makoví ježci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a solí, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky a kvásek.…

Kořeněná třešňová rajčata

Kořeněná třešňová rajčata

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Všetky prísady na sladký ocot privedieme k varu, necháme 5 min povariť, odstavíme z ohňa a dáme vychladnúť.Do fľaše poukladáme špáradlom napichnuté paradajky a…

Pracny hnědé

Pracny hnědé

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pracny neboli medvědí tlapky, jsou tradiční vánoční cukroví, které pekly už naše prababičky. Jejich příprava je tak snadná, že je zvládnou i začátečníci. Do přípravy ale…

arrefeena

30 min

Pikantní česnek

Pikantní česnek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na dno 1 skleničky od dětské přesnídávky naskládáme výše uvedené koření, na to nasypeme vyloupané stroužky česneku. Vodu s vínem, octem, cukrem a solí necháme přejít…

1 11 12 13 14 15 41

Naposledy jste si prohlédli