Koření hřebíček - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Čerstvý jablkový kompot
Recept ještě nebyl hodnocenJablka zbavíme jaderníkov a narežeme na osminky.Zalejeme vodou tak, aby boli skoro zakryté. Pridáme cukor, škoricu a klinčeky a varíme na slabom plameni asi 2 min.…
Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenSrnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny(u kýty to stačí).Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle…
Kečup od Marti
Recept ještě nebyl hodnocenRajčata, cibuli a jablka nakrájíme na větší kousky, přidáme všechno koření a vaříme jednu hodinu. Potom přidáme ocet a vaříme další půlhodinu, pak přidáme cukr a ještě…
Mrkvovo - rajská omáčka (bez mouky)
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli společně s kořením. Přidáme nakrájenou mrkev na kolečka. Restujeme asi 5-7 minut.Podlijeme vývarem, ale jen tak, aby mrkev…
Rakouská mandlová kolečka
Recept ještě nebyl hodnocenZpracujeme těsto, necháme odležet. Vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary, která potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi a upečeme. Upečená kolečka slepíme…
Ananas z cukety
Recept ještě nebyl hodnocenDo nálevu naložíme na 24 hodin cuketové kostičky. Pak nálev slijeme a přidáme cukr, tresť, hřebíčky a pokrájené citrony.Přidáme 1,5 l vody a vaříme cuketu do…
Kančí kýta pečená na kořenové zelenině se šípkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku. Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a…
Cassoulet - specialita jižní Francie
Recept ještě nebyl hodnocenDvě tři hodiny před přípravou namočíme fazole do studené vody a necháme nabobtnat, potom k nim přidáme česnek, bylinky a uvaříme je téměř doměkka. Uzený bůček, klobásu,…
Kuřecí paštika z pečeného masa
Recept ještě nebyl hodnocenVšechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a prosijeme přes jemné sítko. Cibuli a česnek nakrájíme i na větší kousky, bude se to mixovat.Na lžíci sádla orestujeme…
Hruškový hrnečkový koláč s pudinkovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenNa vál nasypeme mouku, kterou smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, pak přidáme změklou…
Horká blumová vášeň
Recept ještě nebyl hodnocenBlumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán, skořici a hřebíčky. Necháme asi 10 minut na…
Mandlové sušenky
Recept ještě nebyl hodnocen1) Troubu předehřejte na 180 °C. Mandle spařte a oloupejte. Poté je rozložte na plech a pečte asi 7 minut. Pečte je zkrátka do chvíle, kdy začnou zespoda hnědnout. Poté…
Prsa z divoké kachny sous-vide
Recept ještě nebyl hodnocenZvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová…
Muzika (Vocet, švestková omáčka)
Recept ještě nebyl hodnocenSladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…
Šípková omáčka podle Rettigové
Recept ještě nebyl hodnocenPokud jste příznivci tradiční kuchyně, jistě vás potěší recept na šípkovou omáčku podle M. D. Rettigové, která patřila mezi nejvýznamnější kuchařky a hospodyně 19.…
Rajčatový protlak do omáček
Recept ještě nebyl hodnocenDoslova z pár velkých rajčat, cibule a koření připravíme během chvíle omáčku, kterou využijeme v chladnějším období roku. Protlak se hodí na polévku či rajčatovou omáčku…
Červený rybíz á la brusinky
Recept ještě nebyl hodnocenVše smícháme a necháme nejméně 12 hodin odpočívat na chladném místě - nemícháme. Pak přivedeme k varu a vaříme 15 až 20 minut. Ještě vroucí nalejeme do skleniček a…
Kořeněný nealko punč
Recept ještě nebyl hodnocenSáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka…
Bzenecký losos - pálivá pomazánka k masu či na topinky
Recept ještě nebyl hodnocenPapriky s cibulí pomeleme, přidáme vše ostatní a pomalu vaříme, dokud se nevypaří voda.Dáme do skleniček, 20-30 minut sterilujeme na 100 stupňů.
Povidlovo-makoví ježci
Recept ještě nebyl hodnocenZ droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a solí, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky a kvásek.…
Kořeněná třešňová rajčata
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky prísady na sladký ocot privedieme k varu, necháme 5 min povariť, odstavíme z ohňa a dáme vychladnúť.Do fľaše poukladáme špáradlom napichnuté paradajky a…
Pracny hnědé
Recept ještě nebyl hodnocenPracny neboli medvědí tlapky, jsou tradiční vánoční cukroví, které pekly už naše prababičky. Jejich příprava je tak snadná, že je zvládnou i začátečníci. Do přípravy ale…
Pikantní česnek
Recept ještě nebyl hodnocenNa dno 1 skleničky od dětské přesnídávky naskládáme výše uvedené koření, na to nasypeme vyloupané stroužky česneku. Vodu s vínem, octem, cukrem a solí necháme přejít…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více