Sněhové koule s rybízovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenOkrájené jablko pokrájíme nebo postrouháme na drobno, lehce oslazené rozdusíme se lžící vody a hřebíčkem a propasírujeme přes sítko. Smetanu ke šlehání ušleháme se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Okrájené jablko pokrájíme nebo postrouháme na drobno, lehce oslazené rozdusíme se lžící vody a hřebíčkem a propasírujeme přes sítko. Smetanu ke šlehání ušleháme se…
Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku. Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a…
Všechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a prosijeme přes jemné sítko. Cibuli a česnek nakrájíme i na větší kousky, bude se to mixovat.Na lžíci sádla orestujeme…
Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka.Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne,…
Na vál nasypeme mouku, kterou smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, pak přidáme změklou…
ryža : Do ošúpanej cibule zapichneme klinčeky, vložíme k ryži, zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme a pomaly udusíme do mäkka. Cibuľu po udusení vyberieme. …
Rýži přebereme, propláchneme, zalijeme horkou vodou a necháme cca tři hodiny stát. Rozinky očistíme, zalijeme horkou vodou a necháme také alespoň tři hodiny stát.…
Masa připravujeme odděleně, ve dvou hrncích. Zachovají si tak své aroma a chuť. Později obě směsi spojíme, takže je dobré mít k dispozici aspoň jeden 5 l hrnec na…
Další recept na rajskou omáčku, tentokrát ozvláštněný příchutí řapíkatého celeru. Rajskou omáčku milujeme všichni už od dětství a bude jen příjemné si vyzkoušet další…
Droby vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl, koření a pozvolna vaříme do měkka.Vývar scedíme, postavíme na zdroj tepla, přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, česnek a…
Smícháme hladkou mouku, moučkový cukr a mleté mandle. Přidáme našlehané žloutky, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Nakonec přidáme STUDENÉ máslo a…
Česká kuchyně je výtečná, někdy to však chce změnu. Kdo jste milovníci kořeněných jídel, tak to je přesně pro vás. Masové kuličky v lahodné omáčce z rajčatového pyré a…
Tradiční letní oběd se snadnou přípravou pomocí moderní techniky. Kuřecí paličky chutnají vždycky, když jsou dobře propečené a dobře ochucené. Vlastní přípravou oběda…
Ryžu uvaríme do polomäkka a necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame s nadrobno narezanou cibuľou, prelisovaným cesnakom a mletým mäsom. Pridáme vajíčko, osolíme, okoreníme…
Připravuji v papiňáku:Kachní stehna opečeme z obou stran na oleji.Přidáme cibulku nakrájenou nadrobno, restujeme do světle zlatova. Zalijeme vínem a vývarem.Přidáme…
Broskve nakrájíme na kostičky, cibuli, česnek a jablko nasekáme na menší kousky, dáme do kastůlku, přidáme veškeré koření, cuk, ocet, šťávu z citronu a vaříme dokud se…
Kuřecí játra nakrájíme na drobné kousky, vložíme do rozehřátého sádla, přidáme hřebíček a za stálého míchání restujeme až zase do tuku.Po mírném zchladnutí vytáhneme…
Vdolky jsou již od pradávna součástí naší kuchyně. I originální receptury po babičkách si snad každá hospodyňka uschovává. V tomto receptu jsou kynuté smažené vdolky…
Pokud vám letošní rok přinesl velkou úrodu hrušek, vyzkoušejte upéct tato hrušková povidla. Hrušky stačí umlít, okořenit, nechat péct a pak už můžete plnit do skleniček.…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Pokud vás honí mlsná na něco sladkého, vyzkoušejte toto výborné grilované ovoce. Ovoce stačí marinovat ve voňavé marinádě ochucené hřebíčkem, badyánem a skořicí, a poté…
Kombinace vláčného těsta a jablečné náplně s pudinkem je mezi lidmi velmi známá a oblíbená. Zkuste ale klasické jablečné řezy dotáhnout ještě blíže k dokonalosti…
Tento salát je možné zhotovit z jakékoliv ryby. Není ani důležité, jak dobře je ryba vyfiletovaná, protože se v nálevu kosti rozpustí a žádné pak necítíte. Můžete vhodně…
Sladkokyselý nálev, díky kterému si zakonzervujete letní úrodu pálivých papriček. Méně pálivé papričky můžete zavařit celé a podávat například k pečenému kolenu.…