Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)

vseumel Kuchařka: vseumel

Doba přípravy: 3 hodiny 4 porce Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

1 kg hovězí bok
1 ks morkové kosti nebo kousek anglické
1 měšec koření na maso (tymián, koriandr, majoránka, petrželka, bobkový list)
3 ks hřebíčku
5 kuliček pepře černého
sůl dle potřeby
1 kostka hovězího bujónu
cibule
2 mrkve
1 větší brambora
pórek
brukev
česnek 3 stroužky
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso a morkovou kost nebo ždibec anglické omyjeme a dáme do studené vody do dostatečně velkého hrnce. Přidáme aromatické koření, kromě hřebíčku, a vaříme 1,5 hodin v přikrytém hrnci. Asi po 20 minutách varu odstraníme pěnu, která se nám vytvořila na povrchu hladiny.

  2. Dále dáme vařit mrkev celou, bramboru, cibuli s hřebíčkem, brukev na dvě poloviny, stroužky česneku.

  3. Pórek nakrájíme na 10 cm dlouhé části, které svážeme nití (na vaření) a šupneme k ostatním ingrediencím. Vaříme 1 hodinu.

  4. Na závěr vyzkoušíme, máme-li dostatečně měkké maso. Vývar použijeme na polévku. Servírujeme vařené hovězí se zeleninou. Maso doprovázím koprovou omáčkou.

Poznámka

Recept pot-au-feu je podle francouzské tradiční kuchyně. Kdo má, může vařit v papiňáku, ušetří si čas i energii.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)

  • clupmi clupmi

    +9:yes: Hovězí můžu na jakýkoliv způsob. Takže i vařené, zvlášť pokud se podaří tak jako tobě. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    PH?:-O no tak kyselost to asi nebude:-D takže zřejmě pomalý hrnec;-) Pomalý nebo rychlý..když vidím to hovězí s tím mastnějším, tak mi teče slina:-p:-p:-p tohle se mi líbí moc:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Vďaka za krásny recept. Recept ako stvorený pre PH. :yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hezké to máš;-):yes::yes: taky dělávám, jako Maruška, v PH..nemá to chybku..ale bez té zeleniny, jedli jsme jen tak..s bramborem s osmaženou cibulkou a hlávkovým salátem..ohromná dobrota:-8toto taky nevypadá marně;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Dělám téměř stejně, jen s menšími změnami - např. nedávám koriandr. Máme to moc rádi. Vařím v PH.:-):yes:+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Eliza Eliza

    Tak to se mi líbí, vyzkouším.:-p

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Hovězí se zeleninou je prima kombinace:yes:ukládám a+:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pot au feu vařené hovězí s bramborem hovězí bok recept hovězí bok recepty hovězí bok hovězí vařené recept hovězí pot au feu pot au feu recept hovězí vařené vařené hovězí recept na hovězí bok vařené hovězí se zeleninou recepty hovezi bok hovězí na vaření hovězí bok bez kosti recept hovězí bok bez kosti recept hovezi bok recepty z hovězího boku koprová omáčka s hovězím masem v papinaku hovezi varene na zelenine

Zapomněl/a jsem heslo