Maso na divoko s jalovcem
Recept ještě nebyl hodnocenNa osmaženou cibulku dáme kostky masa - můžeme nechat případně i kost, necháme zatáhnout a přidáme koření, aby se pouze rozvinula vůně a chuť a zalijeme teplou vodou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na osmaženou cibulku dáme kostky masa - můžeme nechat případně i kost, necháme zatáhnout a přidáme koření, aby se pouze rozvinula vůně a chuť a zalijeme teplou vodou…
Uvařené oloupané brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto.Z těsta…
V mixéru vyšlehejte 60g změklého másla s 1 lžící medu a 35g mletého třtinového cukru. Mezitím si nasekejte ořechy úplně na jemno. Smíchejte mouku s hřebíčkem a přes…
Tahle verze zpracování rybízu má všestranné využití. Dají se tím nahradit brusinky na svíčkové, poslouží jako dip k masovým roládám, grilovanému masu, do ovocných a…
Léto se nese ve znamení příprav na zimu. Alespoň, co se týče zavařování a vaření marmelád a povidel. Když pak v zachmuřelém počasí dostanete chuť třeba na frgál, můžete…
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek…
Rychlovka, kterou milují zvláště děti. Je to obdoba sladkých knedlíků, jen daleko jednodušší. Navíc suroviny na toto jídlo má většinou každý doma a přípravu zvládnou i…
Založíme kvásek a poté v mezičase kynutí a pečení chleba připravujeme zbylé komponenty předkrmu. Do misky dáme 140 g žitné mouky, 200 ml teplé vody a rozdrobíme půl…
Naše babičky kdoule dobře znaly, v současné době jsou spíš vzácností. Avšak kompot nebo marmeláda jsou z nich vynikající. Voní po vanilce a citrusech. S kořením a…
Hovězí maso nakrájejte na kostky.Lehce rozdrťte stroužky česneku, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Oloupejte a nakrájejte jednu cibuli na čtvrtky a každou…
Kuřecí stehna vykostíme, odblaníme, omyjeme studenou vodou, osolíme a opepříme.Na pánvi s poklicí rozehřejeme máslo a kousky kuřete z obou stran restujeme. Podlijeme…
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně.…
Pokud vám letošní rok přinesl velkou úrodu hrušek, vyzkoušejte upéct tato hrušková povidla. Hrušky stačí umlít, okořenit, nechat péct a pak už můžete plnit do skleniček.…
Třešňová BBQ omáčka je lahodný a originální doplněk k vašim grilovaným pokrmům. Ideální je pro marinování masa, ale skvěle se hodí i jako dip k pečené zelenině nebo jako…
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
Zajímavý recept na plněné papriky. Pokud ale nepotřebujete vařit pro dětský prázdninový tábor, musíte si upravit potřebné množství surovin tak, aby vyhovovalo vašim…
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Připravte luxusní dezert plný oříškové chuti máku, se spoustou vložených dobrot a polevou z bílé čokolády. Příprava je trošku náročnější, ale výsledek bude exkluzivní…
Klevela, nebo-li rozvařené ovoce s cukrem, je ideální způsob jak zpracovat přebytky sezónního ovoce. Hodí se jako náplň do různých moučníků nebo jí můžeme ochutit bílý…
Kdoulový kompot, ať už čerstvý nebo jako zavařenina, je lahodný způsob, jak si vychutnat podzimní sklizeň tohoto aromatického ovoce. Jemná sladkost a unikátní chuť…
Plody aronie jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů a zdraví prospěšných látek, které posilují naší imunitu, Jeho svíravě trpké plody můžeme cukrem a…
Hustá omáčka zvaná čatní má svůj původ v Indii. Švestkové čatní je díky zázvoru lehce pikantní a dodá pokrmům zajímavou chuť. Hodí se k jakémukoliv druhu masa nebo k…
Pokud máte velkou úrodu jablíček, nebo třeba padají na zem a vy nevíte, co s nimi, máme pro vás skvělý tip. Nastrouhejte je, nechte odležet, povařte a zavařte. Jablečník…