Pohankovo-rýžová příloha k masu
Recept ještě nebyl hodnocenPohánku opláchneme vodou a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme a zabalíme do perín ( palónu ). Necháme 30 min odpočívať. Ryžu opláchneme, zalejeme vodou, osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pohánku opláchneme vodou a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme a zabalíme do perín ( palónu ). Necháme 30 min odpočívať. Ryžu opláchneme, zalejeme vodou, osolíme,…
Uvaříme rýži a necháme vychladnout. Mezitím smícháme všechno koření, polovinu zašleháme s vejci, druhou promícháme s rozmraženými krevetami. Ty rozmrazíme jednoduše asi…
První připravíme směs koření. Vše dáme do malé misky a vše promícháme. V připravené míse důkladně promícháme všechny potřebné věci na marinádu a vložíme do ní na stejné…
Jablká očistíme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle, pokvapkáme citrónom. Maslo rozpustíme, pridáme múku, chvíľku miešame. Stiahneme z ohňa, chvíľku necháme chladnúť,…
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do pekáče. Stehno si prošpikujeme slaninou. Všechny ingredience na marinádu si řádně promícháme a nalijeme do pekáče na maso,…
Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme několik hodin, nebo i do druhého dne odležet. Pak obalíme klasicky v trojobalu a smažíme.
1. Švestky, cukr, hřebíček a vodu povařit 10 min nebo až se vyvaří větší část tekutiny. Vybrat hřebíčky a nechat vychladnout. Rozmixovat tyčákem. 2. Smetanu vyšlehat do…
Tuk, cukor a šťavu dobre vymiešame, vmiešame vajcia, múku s práškom a vodu a dobre vymiešame. Primiešame klinček (hřebíček) a škoricu, mandle, strúhanú kôru, rum a…
Do sklenice se studenou vodou vsypeme sušené bylinky, hřebíček a skořici a necháme je 4-6 týdnů (podle teploty v místnosti) louhovat, až je tekutina černohnědá…
Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale…
Vodu s cukrem svaříme. Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno.Po třech týdnech kvašení…
Maso naklepeme a obalíme v mouce. Necháme rozpustit máslo s nadrobno nakrájenou cibulí. Jak cibulka zesklovatí přidám maso, nechám zatáhnout a nastrouhanou kořenovou…
1) Do woku nebo vyššího hrnce dejte ghee a nechte rozpálit. Přidejte směs koření č.1 a orestujte. 2) Přidejte hrách, směs koření č. 2 a pár lžic vody. Přiklopte a…
Do hrnce dáme vodu a koření. Švestky nakrájíme na malé kousky a taktéž přidáme do hrnce. Vaříme 15 minut.Mezitím nahrubo nastrouháme mandle a vlašské ořechy. Poté…
Jemně sekanou cibuli zpěníme na oleji, na ní vložíme kousky masa (já použila 2 celá stehna, která jsem po uvaření do polévky obrala), krátce osmahneme, zalijeme vývarem…
Necháme troubu předehřát na 180 °C. Mezitím rozkrojíme dýni na dvě poloviny, vydlabeme a položíme na plech vydlabanou částí dolů, zalijeme půl litrem vody a dáme péct…
Tahle verze zpracování rybízu má všestranné využití. Dají se tím nahradit brusinky na svíčkové, poslouží jako dip k masovým roládám, grilovanému masu, do ovocných a…
Predahrat si troubu na 200 °C. Vytrit rozpinaci formu na dorty tukem. Dat do misy tvaroh, podmasli, cukr, tekute maslo a tekutou vanilku a vse dobre zamichat bud rucne…
Vůně a chuť vánočního punče patří ke svátkům neodmyslitelně tak, jako stromeček nebo linecké cukroví. Pokud punč vůbec neznáte nebo chcete připravit jiný než ten, co…
Očištěné odblaněné maso ponoříme do láku, zchladlého na pokojovou teplotu, v uzavíratelné misce uložíme do chladničky na 6-7 dní. Maso musí být celé ponořené a někdy je…
Do mísy od robota dejte vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Zatímco se vejce s cukrem šlehají, připravte sypkou směs. Do misky nasypte mouku, dýňové koření, jedlou…
Maso nakrájíme na kostky (proužky) a dáme do mísy. Mírně osolíme, přidáme drobně nakrájenou cibulku, na proužky nakrájené rajče, na drobné proužky nakrájené oloupané…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku.…