Rajská omáčka s karamelem

Hella Kuchařka: Hella

4 porce Omáčky 28 názorů

Suroviny

30 g másla
lžíce cukru
lžíce hladké mouky
rajský protlak
1 cibule
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
špetku tymiánu
3 hřebíčky
lžička hořčice
smetana dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme máslo, osmahneme na něm pokrájenou cibulku, pak přidáme cukr a svaříme na světlý karamel. Přidáme mouku, a vše zalijeme vývarem.

  2. Přidáme koření a vaříme asi 15 minut. Pak přidáme rajský protlak, krátce povaříme, nakonec přidáme lžičku hořčice.

  3. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Přecedíme a podáváme.

Poznámka

Kdo se přece jen bojí karamelu, můžete ho zkusit takto:

http://www.toprecepty.cz/recept/14960-karamel-z-mi...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Rajská omáčka s karamelem

  • tatik506 tatik506(neregistrovaný)

    Ten karamel je na prd,dělá se máslo+cukr+ocet,aby ste dosáhli tu správnou chuť,po 35letech zkušeností.To je karamelový základ do omáček.Jen to zkuste a uvidíte.Ocet až nakonec,on se odpaří a teprve pak to má tu správnou karamelovou chuť,dobrou chuť.

    Odpovědět

  • Yvn Yvn(neregistrovaný)

    Moc dobrý recept. Dnes jsem zkoušela mou první podle tohoto receptu a maximální spokojenost

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Smetana jakákoliv, většinou dávám 12 %, nebo jakou mám právě otevřenou

    Odpovědět

  • Lou Lou(neregistrovaný)

    A jaka smetana? 12% do omacek?

    Odpovědět

  • marketa marketa(neregistrovaná)

    rajska je vynikajici.Pridala jsem vic cukru a dala trtinovy.Jinou rajskou uz nedelam jen tady tu!

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Výborná! Děkuji!:-)

    Odpovědět

  • pinkyska pinkyska

    Tak tento recept určitě brzy vyzkouším, vypadá opravdu lákavě. Bude to moje první rajská, tak snad se povede:-). Díky moc za inspiraci:-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Barbora: Tohle je počítáno asi na 4 porce, takže toho vývaru bude asi 3/4 litru. Něco se vyvaří, něco dodá smetana, podle toho, na kolik té omáčky jste zvyklí.

    Odpovědět

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Kolik se má dát toho vývaru? děkuji

    Odpovědět

  • MALI MALI(neregistrovaný)

    Výborný recept....myslela jsem, že rrajsku umím,ale toto je o třídu výš...děkuji!!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Barbusa Barbusa

    Výborná omáčka všichni se jen olizovali posílám bodík:-)):yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Petr: Díky za upozornění, už jsem to opravila. Tohle je takový zjednodušený postup, ale je možné i udělat si karamel zvlášt a osmaženou cibulku pak zasypat moukou a karamel přidat nakonec.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Petr: jasně, zesklovatět před cukrem ;-):yes:
    Hella to doplní, že jo? :-D

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Dobrý den,

    promiňte, ale v ingrediencích je i jedna cibule, ovšem v postupu už o ní není zmínka. Mám jí nechat zesklovatět na tom másle ještě před přidáním cukru?

    Odpovědět

  • meduza1998 meduza1998

    Hello ....Promiň já jsem se přehlídla ale jinak děkuji.... ;-(

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rajská omáčka recept rajská omáčka omáčky recepty karamelova omačka karamel do omáček recepty omacek svíčková omáčka s karamelem rajská ze školní jídelny karamel na rajskou karamelova rajska omacka skolni rajska omacka školní rajská recept na rajskou omáčku rajská polévka s karamelem rajská omáčka ze školní jídelny rajská omáčka jako ze školní jídelny karamel do svíčkové rajská omáčka karamelová karamelova omáčka rajská polévka z karamelu

Zapomněl/a jsem heslo