Suroviny
Porce: 42 ks na plechu 40x35 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 724 kJ / 5 909 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,82 g |
Tuky | 252,97 g |
Vláknina | 66,36 g |
Cholesterol | 878 mg |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 9,04 g |
Sacharidy | 726,11 g |
Postup přípravy
Přidáme prosátou mouku (já nejraději používám "babiččinu volbu"), kvásek, postupně přidáváme mléko a nakonec rozpuštěný vlahý tuk.
Těsto vařečkou důkladně vypracujeme a necháme kynout. Můžeme jej několikrát přemíchat, bude ještě lepší. Samozřejmě, že těsto lze zadělávat v pekárně, ale já jsem ze staré školy a potřebuji těsto tzv. "cítit v ruce". Krok 2: Na nádivku povaříme v mléce umletý mák s cukrem a vanilkovým cukrem.
Ochutíme trochou skořice a tlučeným hřebíčkem. Necháme vychladnout. Krok 3: Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky, plníme nádivkou a zabalíme.
Skládáme na plech a důkladně je ze všech stran potíráme rozpuštěným máslem. Krok 4: Pečeme v horkovzdušné troubě na 170°C.
Zveřejněno 16. 1. 2018 02:11
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje makové buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0NM7
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 21 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 23 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 23 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno 7. 10. 2024 13:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí hořčicové řízky
KatuleF před 1 hodinou
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Lulu87 před 1 hodinou
Houbová polévka s pohankou
JardaH21 před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
f-kikinka před 2 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Sima1996 před 3 hodinami
Omáčka z klouzků
kimlo před 5 hodinami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 5 hodinami
Houbové topinky
Slavista62 před 6 hodinami
Ovesné lívanečky
Kattyy před 7 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 15 hodinami
Komentáře