Ježečci z parního hrnce

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Doba přípravy: 40 min. 3 porce Mleté maso 15 názorů

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
1 malá cibule
1 stroužek česneku
sůl
pepř
špetka koření do mletých mas
asi 4 lžíce rýže basmati
hřebíček
kuličky nového koření
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si rýži v misce zalijeme vodou a necháme ji dvě hodiny máčet. Pak ji scedíme, vsypeme do utěrky a necháme vysušit.

  2. Do masa přimícháme nadroboučko nasekanou cibuli, rozetřený stroužek česneku, sůl a koření.

  3. Maso dobře prohněteme a rozdělíme na tři stejné dílky.

  4. Z každého dílu vytvarujeme oválek, na jedné straně ho trochu protáhneme, to bude čumáček.

  5. Oválky obalíme v osušené rýži, jen hlavičku necháme holou a na ní vytvoříme očka z hřebíčků a čumáček z nového koření.

  6. Ježečky opatrně vložíme do nádoby parního hrnce, do spodu nalijeme vodu a časovač zapneme na 35-40 minut.

  7. Na tento recept rozhodně použijeme rýži basmati, s jiným druhem rýže by efekt bodlinek nebyl takový.

Poznámka

Inspirace z ruského webu, je to jeden z prvních experimentů s parním hrncem, mojí výhrou ze soutěže.

A tímto ještě jednou za výhru děkuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ježečci z parního hrnce

  • Marci1 Marci1

    výborná vychytávka,děti určitě potěší :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jituško,tak ti jsou teda boží:-*:-D:-p
    Parní hrnec jsem kdysi dostala od jedné milé Topačky a ráda v něm vařím.Zvlášť,když je to pro více strávníků:-)
    Vnoučat je momentálně plný barák,mleté mám také,tak Ti velce děkuji za báječnou inspiraci:-*:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Krásní ježečci:yes:;-), super nápad;-)

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Roztomilí ježečci :-):yes: +11

    Odpovědět

  • Bosana Bosana

    :yes:,jsou nádherní, nemám parní hrnec,ale rýžovar s nádobou na napařování a tak to prubnu,snad to výjde. Dělám v něm běžně buchty na páře,povedou se určitě i ježci. Miluji takové recepty a uplně mě to nakoplo tak dík za inspiraci.+9

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Jituš, udělala jsi krásné albínky:yes::-D

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Fakt boží:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Výborný nápad:yes:;-) Až je tých ježkov škoda zjesť. :-D

    Odpovědět

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    To je krásně praštěný, ty budu muset udělat vnoučkovi, ten bude nadšenej.:-)

    Odpovědět

  • drahusecz drahusecz

    Je to super určitě to udělám vnoučátkům :-K :yes:

    Odpovědět

  • Eliška Havelková Eliška Havelková(neregistrovaný)

    Ježečci jsou krásní, poprosím maminku, aby je uvařila dětem. Díky za inspiraci!:-):yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    nápadité, detičky musia byť nadšené.:yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Jezecci jsou fakt nadherni:-O urcite udelam a posilam bod:yes: Cukrovi jezecci jsou oblibeni, ale ne vzdycky je na sladky chut. Tohle je krasny reseni, kdyz je chut na maso

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Jé, ti jsou hezcí :yes::-)

    Odpovědět

Tématické fráze: parní hrnec recepty jak vysušit mořského ježka recepty z parního hrnce recepty pro parní hrnec recepty na jidlo z parniho hrnce jídla z parního hrnce recepty na parní hrnec napařovánív parním hrnci buchta v ryžovaru recept buchty z parního hrnce jídla pro děti na parní hrnec napařování kynutých knedlíků recepty parní hrnec recept v parním hrnci jídla z parního hrnce recepty reepty ná pární hrnec ryzovar buchta buchta v parnim hrnci buchta z hrnce mlete maso v parnim hrnci recepty