

Fazolková polévka s rajčatovým protlakem
Suroviny 4 - 5 porcí
- zelené fazolky čerstvé nebo mražené - zhruba 220 g
- 1 velký rajčatový protlak - 120 g
- 4 lžíce oleje
- 3 lžíce hladké mouky - podle potřeby
- 1/2 středně velké cibule
- sůl
- cukr
- malinko octa
- malinko polévkového koření
- sladká smetana - 1/2 - 1 dcl nebo mléko
Postup přípravy receptu
Fazolky dáme vařit, přidáme sůl, rajčatový protlak a zahustíme světlou cibulovou jíškou - na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, ale jen do světlé barvy, přidáme hladkou mouku a připravíme za stálého míchání světlou jíšku, kterou pak rozředíme studenou vodou, rozšleháme a zahustíme polévku, kterou mícháme až do varu.
Necháme zvolna dobře provařit, občas promícháme, můžeme zjemnit smetanou nebo mlékem. Dochutíme dle svých zvyklostí - sůl, cukr, ocet a třeba i polévkové koření, nebo čerstvý libeček a taky petrželka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolková polévka s rajčatovým protlakem
-
Merylas, fazolovo - rajsou mám moc ráda také. Já ji obvykle dělám z konzervy červených nebo bílých fazolí často i v tomatové šťávě, když spěchám, protože fazole jsou už měkké
Dnes si ji takto narychlo dělá i syn, který fazolačku miluje
+