Bramboračka zase jinak
Suroviny
Porce: 3,5 l
Nutriční hodnoty
Energie | 683 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,28 g |
Tuky | 0,88 g |
Vláknina | 16,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,90 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 26,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
První letošní úlovek hub mi dnes připomněl tuto klasiku, vím, že je zde bramboraček přehršel, prohlížela jsem recepty - co kuchařka, to jiný postup :)
Snad bude tento vyhovovat i někomu dalšímu, doporučuji vyzkoušet, osmažená zelenina dodá úplně jiný šmak, než jen vařená.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2010 23:29
jéééééééééé 

fakt že ne 

hned opravuji, díky za upozornění 







27. 9. 2010 17:47
Houby, houby, houby, ale v polévce nejsou.
Postup čtu již po třetí, ale o houbách ani zmínka. Asi se chybička vloudila.
Isahu, dávám ti za pravdu.
Dušená zelenina dává polévce lepší chuť, než zelenina ve vodě jenom vyčvachtaná. Jana Pá, sušené houby se do polévky máčet nemusí.



26. 9. 2010 16:45
ivuš, to jsem moc ráda, že vám chutnala, děkuji za obrázky
já díky dnešnímu tříkošíkovému úlovku ji budu asi vařit taky


26. 9. 2010 12:40
no ta bude asi moc výborná





26. 9. 2010 11:24
Ivči, ale že se povedla, fotky toho důkazem, děkuji za skvělý recept na polévku. Manžel husté a vydatné polévky miluje
A koukám, že bod už jsem kdysi poslala.

A koukám, že bod už jsem kdysi poslala.
6. 6. 2010 21:45
Super

6. 6. 2010 21:15
Isahu, já také zeleninku s cibulkou nejprve osmahnu a to nejen u bramboračky, ona pak nemá tolik tu blátivou chuť a zůstane pěkně celistvá. Mám jí tu taky "Jihočeská bramborajda"Bramboračky jsou klasika, ať je její postup jakýkoliv a proto ti dávám 6.bod

6. 6. 2010 19:19
Isahu, moc hezké, jak obrázky tak receptík.
6. 6. 2010 18:58
Také mám ve zvyku zeleninu i brambory neprve smažit (či restovat), jen to celé pak posypu moukou, prosmahnu a zaliju vývarem (vodou + masox). Dělávala to tak moje babička, takže mohu potvrdit, že bramboračka je tak mnohem lepší a poslat bod...



6. 6. 2010 18:56
Ze všeho nejvíc se mě líbí ty houbyčky. Polévku dělám podobně, ale čerstvé houby ještě letos nemám, no ale ještě mám v mrazáku trošku.
6. 6. 2010 18:55








Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Cuketová pomazánka s anglickou slaninou
Přidáno před 4 hodinami

Kořeněné kuřecí nudličky v pánvi
Přidáno před 11 hodinami

Pomazánka z králičího masa
Přidáno před 23 hodinami

Králík ve sladkokyselé omáčce s houbami
Přidáno 5. 7. 2022 13:49

Ovesno-kokosové sušenky
Přidáno 5. 7. 2022 13:36

Pečená zelenina s rybou
Přidáno 5. 7. 2022 07:39
Právě bylo uvařeno:

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
uvařil/a LenkaF.
před 42 minutami

Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
uvařil/a Cerpes
před 1 hodinou

Dýňová polévka
uvařil/a Petra Dvor.
před 1 hodinou

Hovězí kližka na česneku a majoránce
uvařil/a kokdaj
před 3 hodinami

Brambory pečené s cibulí a žampiony
uvařil/a PavelKa
před 4 hodinami

Mé česnekové buchty
uvařil/a Ballow
před 4 hodinami

Cuketová polévka se sýrem
uvařil/a hifiklub
před 5 hodinami

Cuketová polévka s kari
uvařil/a hifiklub
před 5 hodinami

Krůtí stehna na tymiánu
uvařil/a hrusticka84
před 5 hodinami

Žampionová směs na topinky
uvařil/a Wanilor
před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramboračka z čerstvých hub jíška do bramboračky bramboračka ze sušených hub bramboračka s čerstvých hub bramboračka bez hub jak dlouho vařit sušené houby domaci jiska bramboračka bez jíšky domácí tmavá jíška tmavá bramboračka braboracka jak dlouho macet susene houby domácí bramboračka bez hub tmavá jíška recept bramboračka postup tmavá jíška postup jak dlouho varit cerstve houby braboracka polevka jiska postup recepty bramboracka z cerstvych hub
Suroviny: celer, petržel, mrkev, cibule, pórek, houby, brambory, majoránka, česnek, sůl, pepř, vývar, koření polévkové, máslo, jíška tmavá instantní
Bramboračka zase jinak
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkzp
11 názorů