

Čínská polévka po Česku
Doba přípravy: 5 minut 1 porce Polévky 27 názorů
Suroviny
- 1 čínská polévka
- kousek klobásky
- 1 stroužek česneku
- podravka
- tekuté koření Klasik
- trocha strouhaného sýra
Postup přípravy receptu
Nudle z čínské polévky dáme do misky, to jejich nezdravé koření vyhodíme, posypeme podravkou, zakápneme klasikem, přelisujem česnek, plátky klobásy a sýr.
Zalejeme vroucí vodou a necháme 2 minutky nabobtnat.
Poznámka
Fofr polívky, když je veeelkej hlad a do oběda daleko :D Někdy dám krutonky, někdy pokrájenou šunku, podle chuti a co je zrovna v lednici
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Čínská polévka po Česku
-
U nás těmto polévkám přišel na chuť jen manžel, jinak nikdo. Každému holt dle chuti (a zásluh
)
-
Lykeli: A co vás vede k tomu myslet si, že zbytek té polévky je zdravý?
-
Zajímalo by mě, z čeho usuzujete, že to jejich koření je "nezdravé". To bude zase nějaký výmysl z Mimibazaru, že?
-
Jana (neregistrovaný/á): Existují podravky i bez éček a jiných hnusů. A ty jsou rozhodně zdravější než to čínské koření.
-
Jani podravka je o hodně zdravější, přečti si složení, nebo můžeš nahradit bio bujonem
-
Nejlepší
prej to jejich nezdravé koření vyhodíme a posypeme podravkou
jako vtip dobrej,ale jestli to myslíte vážně tak je to prašt jako uhoď
-
Dělávám zeleninovou, na másle a cibulce osmahnout zeleninu co dům dal (i mraženou), přidat kostku zeleninového bujónu, libeček a nudle z čínské polévky a minutku povařit. Tahle verze s klobásou, sýrem a česnekem už je vyloženě sváteční
.
-
No proč ne, já dávám bod za nápad rychlý a efektní. A zítra si nakoupím čínský polívky
-
No jooo jenže samotné čínské nudle stojí kolem 30 kč a jsou tam 4 ks kdežto čínská polévka v globusu stojá 2 Kč. Z ekonomického hlediska radši koupim pytlíčky s čínskou polévkou než samotné balené nudle :D
-
Mi dochucovadla nevadí, je to koření na dochucování a jen solí bych těžko docílila chuti, jakou máme rádi. Takže..
Vegetu používám minimálně, ale magi a masox běžně.
-
Čínská polévka je sice nezdravá, ale mi ji máme moc rádi. Sýr si do ní dávám pravidelně..., ale tato úprava vypadá taky moc chutně.
Vyzkouším
-
Ta polévka mi připomněla můj recept na jednom webu, který jsem tam vložila a to jste měli vidět ty vosy, jaké a jak se do mě pustili a jak byli zlí
Prej samá umělina atd.,atd, až jsem jí smazala, nedalo se to číst
. Samozřejmně jí nikdo neochutnal, ale byla dost dobrá a vymyslela jí dcera, která si přála, abych jí tam dala a ......(Eli, možná si na to vzpomínáš
) Radulinko, znám podobnou, tak ti dávám bodíka
-
Eli, já obecně nejsem na různá dochucovadla zvyklá, my jsme doma preferovali přírodní chuť a to mi už zůstalo
Jen manžel si do polévky dává pár kapek Maggi. Občas použiju někam nějaký ten bujón v kostce, to je vše. Mně prostě Vegeta, Podravka a podobné přípravky nechutnají, kazí mi to chuť ostatních surovin
Už se k tomu nechci vracet, omlouvám se, že jsem to tu tak rozvířila...nebylo to nic proti ničemu, ať si každý jí, co mu vyhovuje. Jen jsem při pročítání receptu možná trošku zbrkle zareagovala, většinou si podobných věcí raději nevšímám
-
Pro napravení po oslavách jsou tyhle ty čínské "jedovaté" polévky k nezaplacení
-
Za polévku raz,dva ,tři dávám bodík.
Eli vypadá moc dobře i s rýžovými nudlemi.