Koření polévkové - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Kachní polévka se ztraceným vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenKachní hřbety vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Sebereme pěnu a až potom osolíme,opodravkujeme,opepříme. Asi po půl hodině přidáme zeleninu a dál zlehka vaříme…
Fazolky zapékané s mrkví a medvědem
Recept ještě nebyl hodnocenMrkvu očistíme, pokrájame, varíme cca 5 min. v slanej vode. Potom pridáme fazolky a ešte povaríme. Scedíme, premiešame s medvedím cesnakom a libečkom. Dáme do pekáčku na…
Brokolicová polévka (SJ)
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce vložíme pokrájenou zeleninu, přidáme polévkové koření, nejlépe to domácí, a tři lžíce ovesných vloček. Zalijeme litrem vody a vaříme 15 minut.Ponorným mixérem…
Jemný hovězí či kuřecí vývar s drobením
Recept ještě nebyl hodnocenDo papinového hrnce s vodou vložíme (hovězí nebo kuřecí) kosti a necháme je zhruba 15 min vařit. Mezitím si oloupeme mrkev, celer a nakrájíme na menší kusy. Poté vyndáme…
Polévka s kuřecími žaludky a skleněnými nudlemi
Recept ještě nebyl hodnocenV hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy, oloupanou cibulí a česnekem, solí a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté…
Domácí kuřecí "čínská" polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí kostry (bez kůže, jinak je zbytečně mastné) či krky opláchneme, v kastrolu zalijeme studenou vodou, aby byly potopené a dáme pomalu nepřikryté vařit. Jakmile se…
Marinované kuře VIETKONG
Recept ještě nebyl hodnocenPéci v troubě ne úplně naplno, podlévat vodou, aby se šťáva nepřipálila Příloha nesolená rýže přelitá výpekem.
Kuřecí vývar s jíško-vaječným svítkem
Recept ještě nebyl hodnocenVezměte hrnec, nalijte studenou vodu. Kuřecí maso opláchněte pod tekoucí vodou a dejte do hrnce. Očistěte zeleninu, dejte ji do hrnce a vařte cca 45 minut. Vyndejte…
Česnekovo-houbová polévka s kroupami
Recept ještě nebyl hodnocenMalé kroupy si uvaříme doměkka. Na sádle osmažíme tenké proužky cibule a plátky sušeného česneku dozlata, zalijeme 1,5l horké vody, přidáme houbový prášek a polévkové…
Kapustovo-zeleninová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu si nakrájíme na drobno, cibuli, česnek a zeleninu si očístíme a omyjeme. Cibuli, česnek a řapíky celeru nakrájíme na drobno. Mrkev, celer a zázvor si nastrouháme…
Smetanové noky s cuketovým zelím
Recept ještě nebyl hodnocenRáno, než začneme vařit, umyjeme cukety, větší podélně nožem rozpůlíme a lžící vyškrabeme dužinu se semeny. Pokud jsou cukety malé, nastrouhejte je celé. Cukety necháme…
Pečená zelenina s mozzarellou
Recept ještě nebyl hodnocenTuto lehkou letní večeři připravíme z mrkve, rajčat a cukety. Mrkev, připravená na másle, se dobře hodí k cuketě a šťavnatým rajčatům. Zapečená zelenina s rozpuštěnou…
Krémová květáková polévka s bramboráčky
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozebraný květák na růžičky a brambory na kousky. Zalijeme vývarem, přidáme zázvor a všechno koření. Vaříme do změknutí.…
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Recept ještě nebyl hodnocenVývar uvedeme k varu, přidáme kmín a kousky brambor. Uvaříme doměkka.Česnek utřeme se solí.Po změknutí brambor vypneme zdroj tepla a do polévky přidáme sádlo, utřený…
Kürbis Suppe (Hokaidová polévka)
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová polévka z dýně hokaido je velmi oblíbená a v české kuchyni se zabydlela v mnoha variantách. Tento recept je lehce pikantní díky kari koření a česneku, ale v…
Máslové fazole s červenou čočkou a dýní
Recept ještě nebyl hodnocenMáslové fazole jsou opravdu lahodné a ve spojení s červenou čočkou a dýní hokaido tvoří skvělé jídlo, které zahřeje i zasytí. Všechny suroviny spojuje pikantní rajčatová…
Vánoční rybí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenVánoční rybí polévka je tradiční pochoutka, která nesmí chybět na štědrovečerním stole. Jemný vývar z kapřích hlav, dochucený kořenovou zeleninou a voňavým kořením, je…
Vepřový řízek v mandlové krustě
Recept ještě nebyl hodnocenI úplnou klasiku můžeme připravit trochu jinak. Řízky obalené ve směsi drcených kukuřičných lupínků a mandlí krásně křupou. Díky naložení přes noc jsou navíc velmi…
Hermelín v pivním těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenSmažený hermelín je oblíbená klasika, kterou připravíme během chvíle. Na povrchu je krásně křupavý, uvnitř zase krémový. Místo obvyklého trojobalu ho můžeme obalit v…
Jarní bylinkový závin
Recept ještě nebyl hodnocenJaro přináší novou sílu nejen nám, ale i rostlinám. A zrovna byliny nám ji mohou předat ve velkém. Směs nasbíraných mladých listů naplníme do slaného závinu. Doplníme je…
Polévka více chutí
Recept ještě nebyl hodnocenTato výborná zeleninová polévka je plná chutí. Přidáme do ní ředkvičky, kukuřici, pórek i mrkev. Polévku zahustíme bramborou, takže do ní nemusíme dávat žádnou mouku.…
Rychlá polévka z ovesných vloček
Recept ještě nebyl hodnocenRozehřejme si máslo, na másle opečeme vločky přidáme nastrouhanou mrkev s celerem, které také necháme orestovat. Zalejeme vodou a až začne voda vařit přidáme brambory…
Rybí filé s bílými fazolemi (Tunisko)
Recept ještě nebyl hodnocenDo kastrolu dáme vařit vyprané fazole. Když jsou skoro měkké přidáme k nim na plátky krájené brambory. Osolíme, opepříme, přidáme kari, cibuli, polévkové koření, mátu a…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více