Sušená rajčata v olejové lázni
Recept ještě nebyl hodnocenSušená rajčata se stávají oblíbenou součástí našich jídelníčků. Využijete je v teplé i studené kuchyni, ale pochutnat si na nich můžete i samostatně. Pokud takto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 7,50 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 3,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Sušená rajčata se stávají oblíbenou součástí našich jídelníčků. Využijete je v teplé i studené kuchyni, ale pochutnat si na nich můžete i samostatně. Pokud takto…
Klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. K chuti přijde po celý rok, například jako chuťovka k pivu i sklence vína. Zároveň se skvěle hodí jako…
Tradiční cibulová polévka je sice původem z Francie, ale stala se velmi oblíbenou i u nás. Lehce nasládlá zlatavá cibulka, hřejivý vývar a křupavé večky se sýrem dávají…
Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji…
Smažené karbanátky z vařené kapusty jsou v podzimní sezóně jedno z nejoblíbenějších klasických jídel. Nejsou příliš složité a zvládnete je i s malými zkušenostmi v…
Pod slovem špagety se nám vybaví těstoviny s rajčatovou omáčkou, bohatě posypané sýrem? Ale špagety se dají připravit dalšími nápaditými způsoby. Podle receptu je…
Cuketa díky své jemné chuti nabízí širokou škálu možností, jak ji v kuchyni využít. Pikantní zeleninová směs s bylinkami a česnekem je skvělá na topinkách i čerstvém…
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a…
Domácí sušená rajčata naložená v olivovém oleji mají široké použití, zejména v italské kuchyni. Výborně se hodí k těstovinám i na ozdobu hotových jídel. Olej nevyhazujte…
Občas má člověk chuť na víno nebo pivo a sem tam si k němu chce něco malého zakousnout. Zkuste si dopředu naložit rozmanité druhy sýra podle našeho receptu. Nakládaný…
Delikátní maso lososa stačí jen lehce dochutit, přílišné kořenění by mu uškodilo. Pro zdůraznění chutě ho připravíme na másle, provoníme ho čerstvými bylinkami a…
Kuřecí stehna osolíme, mírně opepříme, posypeme paprikou a provensálským kořením.Dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, libeček, olej…
Brambory zapečené v jednom pekáčku s kuřecím masem bohatě zasypaným dvěma druhy sýrů a zalitými smetanou vám určitě zachutnají. Příprava je velmi jednoduchá a všechny…
Teplé podvečery s nadcházejícím létem doslova lákají k posezení venku. Je tak vhodná doba pro grilování. Ať už na gril dáte maso nebo zeleniny, vždy byste měli mít po…
Blíží se narozeniny a oslavenec není fanoušek sladkého? Potěšit by ho mohl tento slaný dort. V dortové formě upečete jednoduché těsto ochucené kořením a naplněné…
Cuketové lečo je chutné a zdravé jídlo, které skvěle využívá sezónní zeleninu. Tato varianta tradičního leča je připravena z cukety, papriky, rajčat a cibule, což jí…
Brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka ( já dělám na V kráječi). Kotletu pokrájíme na nudličky, osolíme, přidáme bylinky a zprudka chvíli zatáhneme na…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a poprášíme moukou, dobře promícháme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme maso a restujeme za stálého míchání…
Zeleninové jídlo z jednoho pekáčku, které zachutná i zarputilým fanouškům masa. Řeč je o červené řepě, pečené s cibulí a brambory, provoněné provensálským kořením.…
Lasagne s boloňskou omáčkou patří mezi nejoblíbenější pokrmy dětí. Vrstvené těstoviny proložené směsí z mletého masa a zakončené vrstvou rozpečeného sýra jsou tradiční…
Kuřecí maso je skvělé svojí rychlostí tepelné úpravy. Pokud tedy chystáte oběd na poslední chvíli, inspirujte se zde. Kuřecí prsa naplňte mozzarellou, rajčaty a lístky…
Rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření + prolisovaný česnek. …
Křupavá cuketa, rajčata a karamelizovaná cibulka, vše okořeněné provensálskými bylinkami a zapečené s kuskusem, vás dozajista překvapí svojí vynikající chutí. Tuto…
Listové těsto je úžasně tvárným pomocníkem pro přípravu chutného pohoštění. Nasladko i naslano. S klasickou náplní plísňového sýra a cibule udělá dobrou službu na…