Sušená rajčata v olejové lázni
Recept ještě nebyl hodnocenSušená rajčata se stávají oblíbenou součástí našich jídelníčků. Využijete je v teplé i studené kuchyni, ale pochutnat si na nich můžete i samostatně. Pokud takto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 7,50 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 3,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Sušená rajčata se stávají oblíbenou součástí našich jídelníčků. Využijete je v teplé i studené kuchyni, ale pochutnat si na nich můžete i samostatně. Pokud takto…
Klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. K chuti přijde po celý rok, například jako chuťovka k pivu i sklence vína. Zároveň se skvěle hodí jako…
Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji…
Cuketa díky své jemné chuti nabízí širokou škálu možností, jak ji v kuchyni využít. Pikantní zeleninová směs s bylinkami a česnekem je skvělá na topinkách i čerstvém…
Smažené karbanátky z vařené kapusty jsou v podzimní sezóně jedno z nejoblíbenějších klasických jídel. Nejsou příliš složité a zvládnete je i s malými zkušenostmi v…
Tradiční cibulová polévka je sice původem z Francie, ale stala se velmi oblíbenou i u nás. Lehce nasládlá zlatavá cibulka, hřejivý vývar a křupavé večky se sýrem dávají…
Domácí sušená rajčata naložená v olivovém oleji mají široké použití, zejména v italské kuchyni. Výborně se hodí k těstovinám i na ozdobu hotových jídel. Olej nevyhazujte…
Pod slovem špagety se nám vybaví těstoviny s rajčatovou omáčkou, bohatě posypané sýrem? Ale špagety se dají připravit dalšími nápaditými způsoby. Podle receptu je…
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a…
Občas má člověk chuť na víno nebo pivo a sem tam si k němu chce něco malého zakousnout. Zkuste si dopředu naložit rozmanité druhy sýra podle našeho receptu. Nakládaný…
Cuketové lečo je chutné a zdravé jídlo, které skvěle využívá sezónní zeleninu. Tato varianta tradičního leča je připravena z cukety, papriky, rajčat a cibule, což jí…
Vepřová pečeně je šťavnatá a chutná, patří k oblíbeným a často používaným masům. Připravit ji můžeme vcelku nebo nakrájenou na plátky (kotlety), s kostí či bez.…
Tak tuhle minutku si stoprocentně zamilujete! Pečeně z vepřové panenky je jemná a šťavnatá. Pokud maso navíc naložíte do bylinkové marinády, získá nádhernou vůni a…
Brambory zapečené v jednom pekáčku s kuřecím masem bohatě zasypaným dvěma druhy sýrů a zalitými smetanou vám určitě zachutnají. Příprava je velmi jednoduchá a všechny…
Kuřecí maso je skvělé svojí rychlostí tepelné úpravy. Pokud tedy chystáte oběd na poslední chvíli, inspirujte se zde. Kuřecí prsa naplňte mozzarellou, rajčaty a lístky…
Delikátní maso lososa stačí jen lehce dochutit, přílišné kořenění by mu uškodilo. Pro zdůraznění chutě ho připravíme na másle, provoníme ho čerstvými bylinkami a…
V létě se potýkáme s bohatou úrodou cuket, a tak hledáme neustále nové inspirace, co z této chutné zeleniny připravit. Pokud k obědu připravíte zapečenou cuketu s mletým…
Teplé podvečery s nadcházejícím létem doslova lákají k posezení venku. Je tak vhodná doba pro grilování. Ať už na gril dáte maso nebo zeleniny, vždy byste měli mít po…
Brambory, špekáčky a pivo, to je trojice, která k sobě patří a skvěle ladí. Suroviny pokrájejte, dejte do jednoho pekáčku, zalijte pikantní omáčkou a upečte. Téměř bez…
Nejdříve připravíme těsto z napsaných ingrediencí a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne.Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a poprášíme moukou, dobře promícháme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme maso a restujeme za stálého míchání…
Jemné plátky opečeného lilku jsou naplněné výrazně slaným balkánským sýrem a sušenými rajčaty. Při pečení se tak jejich chutě propojí do lahodného sousta, které vám…
Zeleninové jídlo z jednoho pekáčku, které zachutná i zarputilým fanouškům masa. Řeč je červené řepě, pečené s cibulí a brambory, provoněné provensálským kořením.…
Lasagne s boloňskou omáčkou patří mezi nejoblíbenější pokrmy dětí. Vrstvené těstoviny proložené směsí z mletého masa a zakončené vrstvou rozpečeného sýra jsou tradiční…