Králík z Provence
Recept ještě nebyl hodnocenJednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny. Vložíme do pekáče s troškou oleje,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny. Vložíme do pekáče s troškou oleje,…
Kýtu rozkrojit na velký plát,naklepat,osolit,opepřit.Poklást plátky šunky. Cibuli zapěnit na sádle,přidat pokrájené houby osolit,opepřit,provens.koření a podusit.Pak…
Uvařím si těstoviny. Mezitím si připravím omáčku: cibulku opražím na oleji, přidám smetanu, poté celý (větší) rajčatový protlak, osolím, přidám bylinky a oregáno,…
Játra nakrájíme na plátky, posypeme kořením, medvědím česnekem, zakápneme olivovým olejem. Necháme zhruba hodinu marinovat. Játra zprudka opečeme na rozehřáté pávi,…
Uvaříme špagety, cibuli nadrobno nakrájenou osmahneme na oleji, přidáme na kostičky nakrájený salám a utřený česnek se solí, špagety se směsí dáme do zapékací mísy,…
Vepřové koleno vložíme do pekáče a připravíme marinádu, kterou na něj následně nalijeme.V misce smícháme všechny ingredience, tedy olej, grilovací koření, sladkou chilli…
Brokolici rozdělíme na růžičky, povaříme v osolené vodě asi 5 min. Vodu slijeme, brokolici zchladíme, necháme okapat, hl. mouku smícháme s práškem do pečiva, solí,…
Nejlepší jsou rychlé obědy a večeře z toho, co většinou máte doma ve spíži. To je i případ těchto tuňákových špaget. Velmi snadná a chutná variace těstovin s rybou,…
Sojové plátky 10 minut povaříme v osolené vodě ochucené směsí bylinek (používám sušený libeček, celerovou nať a petrželku) nebo kostkou zeleninového bujonu. Poté plátky…
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a jemně naklepeme. Poté osolíme, opepříme z obou stran.Z každé strany 3 minuty osmažíme na rozpáleném oleji.Přendáme do zapékací mísy.…
Na pánvi zpěníme cibulku nakrájenou najemno. Přidáme ostatní suroviny také nakrájené velmi na jemno. Vše osmahneme a okořeníme. Nandáme na chlebíčky vrstvu směsi a…
Hejka nasolíme, posypeme provensálkými bylinkami, poklademe plátkem másla. Do zapékací mísy dáme rajčátka, rozkrojenou jarní cibulku a vodu. Dáme péct do trouby zhruba…
Na malé lžičce oleje restujeme zeleninu s na plátky nakrájeným česnekem a po cca 3 minutách ji malinko podlijeme vodou. Rybí filé si osušíme,mírně osolíme, pokapeme…
Králičí hřbet vykostíme. Všechny suroviny si nakrájíme na přibližně stejné kostičky. Na oleji si osmahneme cibulku dozlatova, poté přidáme česnek a slaninu a minutku…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a poprášíme moukou, dobře promícháme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme maso a restujeme za stálého míchání…
Během přípravy omáčky uvaříme těstoviny podle návodu a scedime je.Drobně nasekanou cibulku restujeme na olivovém oleji asi 10 minut při střední teplotě. Poté…
1. Nejdříve jsem si naložila kuřecí maso. Prsa jsem trochu naklepala. Marinádu jsem připravila ze 70ml bílého vína, 100ml oleje a jednoho stroužku na jemno nakrájeného…
Celé brambory ve slupce 15 minut povaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Předvařené brambory nakrájíme na plátky a naskládáme na pekáček. Na oleji orestujeme pórek,…
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a naložíme do marinády. Necháme přes noc marinovat. Všechnu další zeleninu pokrájíme na proužky nebo na kolečka. Marinovaná kuřecí stehna…
Kuskus zalijeme částí horké, převařené a osolené vody a necháme nabobtnat. Pak dolijeme zase vodu a necháme vstřebat. Kuskus musí ale zůstat sypký. Na 1 díl kuskusu…
Nádivka, voní po čerstvých bylinkách, česneku a slanině. Pochutnáte si na ní jako na příloze k pečenému masu, nebo jen tak samotné. Podávat se může teplá, nebo studená.
Plátky osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem. Přidáme provensálské koření, podlijeme vínem a dusíme do změknutí. Mezi tím si uvaříme těstoviny. V zapékací míse…
V jednoduchosti je krása, říká se. Proto podzimní zeleninu jen očistíme, nakrájíme na větší kusy a provoněnou kořením a česnekem upečeme na plechu v troubě. Můžeme…
Rybu necháme trochu rozmrazit. Poté ji nasolíme a pokapeme citrónem, nebo citrónovou šťávou, podle chuti opepříme a posypeme provensálským kořením. Na pánvi na trošce…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Pekař František radí, jak na tu nejlepší sváteční vánočku: Máslo je potřeba přidávat až nakonec a s těstem zacházejte jemně
5 skvělých tipů na letní snídaně do 15 minut: Ovesná kaše do skleničky, smothie bowl nebo vejce se špenátem jsou teď hit
Jak ozvláštnit grilování? Zkuste ananas ve slanině nebo třeba grilovaná jablka