

Losos na masle
Suroviny
- filet lososa
- čerstvá bazalka
- čerstvý rozmarýn
- provenslanske koření
- sůl
- citron
- máslo
- brambory
- mléko nebo smetana
- máslo
Postup přípravy receptu
Filet lososa zbavte šupin, rozdělte na kusy, osolte, pokapejte citronem a posypte provensálským kořením.
Uvařte brambory ve slupce, rozmačkejte na hrubší kaši s máslem, mlékem nebo smetanou, osolte.
Na pánvičce rozpusťte máslo a osmažte několik kůrek z citronu.
Až kůra provoní, tak ji vyndejte, položte lososa kůži dolu a neotáčejte!
Navrch přidejte čerstvou bazalku a zavřete pánev poklici.
Můžete přidat i trochu vody na šťávičku.
Pečte podle velikosti lososa, cca 10 minut (to poznáte).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Losos na masle
-
Lososa mám ráda na všechny způsoby
-
Dobré to bylo
-
-
krasny a jednoduchy a chutny. Musim vobodovat
, udelam brzy, urcite je krupavo-stavnaty, kdyz se neotaci
-
Taky miluju lososa. Já musím mít porci od ocasu, ta není tolik tučná a mám ho ráda v marinádě s česnekem, solí, koprem,mňam, dnes jedem na nákup, zítra bude.Dík za tip.
-
Príma bašta,mňam
Na té poslední fotce máš jídlo hezky přehledné
-
Nadi, v texte autorka píše:"Uvarte brambory ve slupce, romackejte na hrubsi kasi s maslem, mlekem nebo smetanou, osolte."
-
Moc hezký receptík, miluji lososa a nejraději ho mám jen tak, osoleného, s citronem. Co to máš za přílohu?
+2.