Buffalo wings
Recept ještě nebyl hodnocenNajprv so pripravíme kuracie krídelka, poslednú najtenšiu časť odkrojíme v kĺbe a odložíme napr. na vývar. Umyté a osušené takto oklieštené krídelka mierne osolíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Najprv so pripravíme kuracie krídelka, poslednú najtenšiu časť odkrojíme v kĺbe a odložíme napr. na vývar. Umyté a osušené takto oklieštené krídelka mierne osolíme a…
Z kuřecích křidélek odstraníme špičky, osolíme je a posypeme kořením. V pekáčku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a slaninu, necháme pustit šťávu, přidáme křidélka a z…
Kuřecí křídla opláchneme a oddělíme jejich špičky. Dáme do mísy a posypeme směsí mouky a škrobu. Dobře protřepeme, aby směs mouky dobře obalila křidélka.Křidélka…
Vymiešame suroviny na marinádu, vložíme krídelká a dobre ich marinádou obalíme. Necháme marinovať aspoň 2 hodiny.Potom ich rozložíme na olejom vymastený pekáčik,…
Z oleje, prolisovaného česneku a chilli koření umícháme marinádu.Křídla osolíme a vložíme do marinády aspoň na 2 hodiny. Pak je naskládáme na pekáč, posypeme celým…
Do hlubokého talíře nasypeme koření (můžete přidat jakékoli dle chuti, hlavní je chilli a pálivá paprika), ve kterém budeme křídla obalovat. Vše smícháme a křídla…
Křidélka omyjeme, osušíme, osolíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření. Obalená křidélka necháme odpočinout v lednici.Po odpočinutí kořeněná křidélka namočíme ze…
Křidélka nejdříve pořádně omyjeme vodou a smyjeme z nich takové ty tenké žluté "cosi". Potom je "opapláme" ve směsi sojové omáčky a paprik. Dáme do keramické mísy.…
Vše na marinádu smícháme, prošleháme vidličkou, ideálně ohřejeme v mikrovlnné troubě či v rendlíku, ať se vše spojí. Maso osušíme, hodně!!! Osolíme, a hodně okořeníme…
Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, oddělíme v kloubech na horní a spodní díl, špičku odstraníme. Kousky kuřete potřeme zakysanou smetanou a necháme v této marinádě odležet…
Křidýlka rozdělíme v kloubku řezem a odstraníme jim špičky. Ty se totiž snadno připalují. Z přísad smícháme marinádu a vložíme tam rozdělená křidélka – tak na 2 hodiny …
Klasika, jen trochu divočejší. Kuřecí skelet a křídla opláchneme, dáme do hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody, aby bylo kuřecí pod hladinou. Přidáme jednu…
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme do remoskové mísy. Osolíme a promícháme.Křídla očistíme, bývají na nich zbytky peří. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a…
Křidýlka omyjeme, v kloubech naporcujeme, špičky odložíme na polévku (např.do mrazáku na pozdější použití).Brambory dobře omyjeme a pokrájíme na stejné kusy. Cibuli…
Kuřecí vývar s mrkvovými nočky je sytá a hřejivá polévka, která spojuje tradiční chuť domácího kuřecího vývaru s jemnými a chutnými nočky z mrkve. Kombinace silného…
Křehká a šťavnatá křidélka marinovaná ve směsi pikantních ingrediencí, pečená do zlatova a politá lahodnou omáčkou, vás přenesou do světa exotických chutí. Připravte si…
S nadcházejícími teplejšími dny přichází snad všemi oblíbená grilovací sezona. Rozpalte gril a připravte lehce pikantní buffalo kuřecí křídla, která podáváme se sýrovou…
Ingredience smícháme dohromady a připravíme si tak marinádu, omytá a osušená křidélka do ní naložíme, nejlépe přes noc. Pak je na pečícím papíře pečeme v troubě…
Křidélka: Ingredience na marinádu smíchám a naložím do ní křidélka. Přes noc marinuji v lednici, ráno vyrovnám na plech, poliji marinádou ze dna, peču na 210°C, půl…
Kuřecí křídla marinujeme v obou omáčkách minimálně 30 minut.Promícháme s kukuřičným škrobem a zprudka opečeme do zlatova.Zprudka osmažíme zázvor a česnek, přidáme kuřecí…
Troubu předehřejeme na 140-150 °C (podle trouby), křidélka očistíme a v kloubech rozdělíme. Všechny díly osolíme potřeme lehce olejem a poprášíme směsí paprik z obou…
Brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do pekáčku vymazaného olejem, osolíme a dáme do trouby péct na 30 minut. Mezitím si najemno nastrouháme sýr a spojíme…
Kuřecí křídla omyjeme.Smícháme marinádu a křídla do ní naložíme. Necháme min. přes noc odležet.Grilujeme nebo pečeme dozlatova.
Křidélka můžeme předvařit cca 5-7 minut jako já, nebo smažit syrová, ale budou se déle smažit. Krátce je povaříme v osolené vodě, necháme zchladnout a oschnout…