Maso vařené ve vakuu

Dietní recepty DIARedukční Doba přípravy: 105 minut 0 názorů

Dietní recepty DIARedukční Doba přípravy: 105 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

600 g kuřecích křídel
500 g kuřecích srdíček
2 pol. lžíce Sweet Spring Roll Sauce
oříšek másla
3 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Dáme ho do mísy, přidáme omáčku, posolíme a promícháme.

  2. Takto připravenou směs dáme do vakuovacího sáčku, přidáme máslo a česnek a zavakuujeme. Sáček dáme na 24 hodin do lednice.

  3. Na druhý den dáme ohřát vodu na 70 až 75 °C a sáček do ní vložíme. Pomocí teploměru průběžně kontrolujeme teplotu, abychom ji udrželi v daném rozmezí.

  4. Ohříváme hodinu a třičtvrtě. Pak vyndáme, otevřeme sáček a servírujeme.

Poznámka od kuchařky

Pokud nemáme speciální přístroj na vaření metodou sous-vide, tak použije kastrol nejlépe se sendvičovým dnem. Aby byl celý sáček ponořený ve vodě, zatížíme ho např. talířem. Kastrol zpravidla nepřikrýváme poklicí, protože musíme kontrolovat teplotu.

Já jsem vařil na elektrickém sporáku se sklokeramickou deskou a velkou dvojplotýnku jsem měl nastavenou na 1.

Komentáře k receptu Maso vařené ve vakuu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty vaření sous vide vakuové vaření recepty vařené maso v sáčku maso varene v sacku hovezi ve vakuu vakuově vařené maso vaření masa v sáčku vaření ve vakumu hovězí vařené ve vakuu veprove maso ve vakuum recept na vareni z masa vareni maso v sáčky recepty hovězí maso ve ve vakuu kuřecí maso vařené ve vakuu vareny maso vařeni masa brambory vařené ve vakuu recepty vaření sous vide recepty hovezi ve vakuum recepty s vakuum