Mánkova pomazánka z kapřích jiker
Recept ještě nebyl hodnocenVětšina z nás využívá kapří jikry hlavně do rybí polévky, ale z jiker můžete připravit i výbornou pomazánku, která skvěle chutná na topince nebo na krajíci čerstvého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Většina z nás využívá kapří jikry hlavně do rybí polévky, ale z jiker můžete připravit i výbornou pomazánku, která skvěle chutná na topince nebo na krajíci čerstvého…
Z vláčného těsta plného rozinek a mandlí a provoněného rumem, skořicí a hřebíčkem můžeme podle příležitosti upéct krásný a nadýchaný mazanec, ale i vánočku, upletenou z…
Mléko s vodou osladíme a ohřejeme na teplotu lidského těla, rozdrobíme do něj kvasnice a necháme je vzejít.V míse smícháme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl,…
Cukr smícháme s vejcem a rozpuštěnou Herou. Zlehka prošleháváme leháme ruční metlou a přidáváme šťávu a kůru z citrónu, mrkev, med, ořechy nebo opražené vločky. Nakonec…
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny, jemně nastrouhanou mrkev a citronovou kůru a vymícháme středně řídké…
Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce, olej, jogurt a mléka tolik, aby těsto bylo polotekuté.Do pekáčku (měla jsem průměr 28 cm) dáme pečící papír. Na dno…
Zapneme troubu na 200° C a rozbalíme smotané listové těsto na vál. Mletý mák dáme do misky, spaříme horkým mlékem, přidáme cukr, kůru z dobře umytého citonu, rum a…
Z vlažného mléka, trochu cukru a kvasnic si připravíme kvásek. Do mouky přidáme vejce, sůl, kůru, cukr, vanilkový cukr, zbytek vlažného mléka, 2/3 rozpuštěného tuku a…
Tvaroh smícháme s vejci a přidáme všechny ostatní ingredience. Pečeme v troubě na 180°C, cca 25 min. Po vychladnutí ozdobíme šlehačkou, lístkem máty a ovocem
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari…
Z mouky, cukru, másla, vajec a kůry zpracujeme nelepivé těsto. Dáme na půl hodiny odpočinout. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink. Do vlahého pudinku zašleháme…
Nadýchaný a vláčný mazanec rozvoní domov zejména na svátky jara, tedy Velikonoce. Usnadnit práci si můžeme díky domácí pekárně, která nám vypomůže s výrobou těsta. A…
Křupavá cizrna je skvělou alternativou k brambůrkám. Příprava je snadná, navíc ji můžeme dochutit na mnoho způsobů. Pro milovníky pikantních chutí je skvělá s chilli a…
Z mouky, másla, mrkve a zbytku surovin vypracujeme těsto. Dáme ho na hodinku do lednice. Mezitím smícháme tvaroh se smetanou, žloutky, cukry, pudinku a kůrou.Těsto…
Z mouky, másla, mrkve a zbytku surovin vypracujeme těsto. Dáme ho na hodinku do lednice. Mezitím smícháme tvaroh se smetanou, žloutky, cukry, pudinku a kůrou.Těsto…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Mrkev i jablko okrájíme a nastrouháme najemno. V míse ušleháme vejce, cukry a olej do pěny. Přidáme…
Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Z obou půlek vyválíme placku.První dáme na vymazaný plech (nebo na pečící…
Do mísy si dáme prositou mouku, cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme si hladké, nelepivé těsto. Těsto necháme v chladu…
Do vařícího mléka vsypeme mletý mák a za stálého míchání chvilku povaříme. Odstavíme, vmícháme ostatní suroviny a necháme vychladnout.Ve vlažné vodě rozmícháme med,…
I když je receptů na tento tradiční velikonoční moučník nepřeberné množství, beránek z třeného těsta je pořád klasika, kterou asi nic nepřekoná. A nemusíte ho péct jen…
Jedno bramborové kynuté těsto a dvě varianty jeho tepelné úpravy. Vytvarované koblížky naplníme povidlovou náplní a buďto je jednoduše usmažíme nebo upečeme v troubě. V…
Maso nakrájíme na plátky, opepříme, potřeme olejem a dáme na 24 hodin do chladničky odležet. Pak osolíme, naklepeme, položíme plátky šunky, rozetřeme ochucený mletý…
Vejce vyšleháme do husté pěny s cukrem. Potom přidáme šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Formu srnčího hřbetu vymažeme olejem a vysypeme…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Přidáno 23. 4. 2024 08:35