Opičí buchty
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme suché suroviny, přidáme rozehřáté máslo a vodu a vypracujeme těsto. Pokud děláme v robotu, stačí nechat 3 minuty propracovávat. Necháme kynout asi půl hodiny.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme suché suroviny, přidáme rozehřáté máslo a vodu a vypracujeme těsto. Pokud děláme v robotu, stačí nechat 3 minuty propracovávat. Necháme kynout asi půl hodiny.…
Na přípravu těsta nejprve promísíme sypké suroviny, doplníme tekutými a promícháme.Těsto rozetřeme na plech, vymazaný máslem. Hustě poklademe jablky, posypeme drobenkou…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
Křupavá cizrna je skvělou alternativou k brambůrkám. Příprava je snadná, navíc ji můžeme dochutit na mnoho způsobů. Pro milovníky pikantních chutí je skvělá s chilli a…
Cheesecake není sice naším tradičním moučníkem, ale oblibu si získal velkou. Jeho základ tvoří nadrcené sušenky smíchané s máslem. Náplň je tvarohová s citrusovou chutí…
Pařížské tyčinky patří mezi cukroví předávané z generace na generaci. Možná i vy máte někde v šuplíku na kousku papírku recept psaný babičkou či její maminkou. Chuťová…
Linecké cukroví je stálicí mezi vánočním cukrovím. Mají ho rádi velcí i malí, není snad nikdo, kdo by ho nemiloval. Provoní celý dům a vytvoří tu pravou vánoční…
Nadýchaný máslový korpus s jemnou jablečnou náplní podušenou v jablečném džusu a lehkou vanilkovou šlehačkou, to je dezert, který potěší svou svěžestí, jemnou chutí a…
Játra orestujeme na oleji (místo ol. oleje lze použít máslo), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme, asi 5 min. - NEPODLÉVAT. Necháme vychladnout. Po vychladnutí je…
Žloutky s cukrem dobře utřeme, přidáme vychladlé propasírované brambory, krupici, mletý mák, prášek do pečiva a strouhanou citrónovou kůru. Všechno dobře promícháme.…
Těsto dobře uhněteme. 2/3 těsta vyložíme dno dortové formy (pod těsto můžeme dát pečící papír) a propícháme vidličkou. Ze zbylého těsta vyválíme roličku, vyložíme jí…
korpus: 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a solí. 3. Dno dortové formy vel. 24 cm. vyložíme pečícím papírem…
U obou korpusů postup stejný. Žloutky vyšlehat s vanilkovým cukrem a polovinou dávky cukru do pěny, potom sem přidat vodu, olej a mouku s prdopečem, smíchat. Do vzniklé…
Do vařícího mléka vsypeme mletý mák a za stálého míchání chvilku povaříme. Odstavíme, vmícháme ostatní suroviny a necháme vychladnout.Ve vlažné vodě rozmícháme med,…
Na vál nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, posypeme cukrem a necháme vzejít kvásek.Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme tužší těsto…
Cuketa je ve sladké kuchyni využívána čím dál častěji. Oblíbené cuketové buchty už známe, z cukety ale můžeme připravit i vynikající, malé, sladké koblížky. Usmažíme je…
Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta lehce vmícháme ostatní suroviny a dáme do máslem vymazané a…
Všechny suché suroviny smícháme a zvlášť smícháme mléko, olej, vejce, rum, kávu. Tekutou směs vlijeme do suchých surovin a vše ušleháme ručním šlehačem.Těsto vlijeme do…
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké těsto, hutnější než…
Biskupské hvězdičky jsou velice dobré jak samotné, tak slepované krémem či marmeládou. Rozinky společně s kandovaným ovocem dodají těstu zvláštní, příjemnou ovocnou…
V míse nebo v robotu smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidáme nastrouhaný studený tuk a vytvoříme drobenku. Do hrnečku s vlahým mlékem dáme cukr, sušené droždí,…
Na den svatého Martina je tradicí péct sladké rohlíčky. Tyto připravíme bez kynutí díky spoustě másla v těstě. Rohlíčky jsou plněné výbornou náplní z vlašských ořechů…
Slavnostní linecký koláč je dokonalým dezertem pro každou příležitost, která si žádá něco výjimečného. Křehké linecké těsto se snoubí s jemně kořeněnou jablečnou náplní,…