Ananasový moučník
Recept ještě nebyl hodnocenVejce s cukrem utřeme a postupně přidáváme po troškách olej, mléko do vypotřebování a dáme citronovou kůru, vanilkový cukr, prášek do pečiva spolu s moukou a promícháme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce s cukrem utřeme a postupně přidáváme po troškách olej, mléko do vypotřebování a dáme citronovou kůru, vanilkový cukr, prášek do pečiva spolu s moukou a promícháme.…
Vejce rozšleháme v mléce, přidáme cukr, citr.kůru, máslo a mouku s pr.do pečiva. Vypracované těsto dáme na 1/2 hod. vychladit do lednice. Mezitím si připravíme náplň.…
Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je…
Citron namočíme na chvíli do teplé vody. Mezitím dáme zbytek surovin do mísy. Pak přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Vše promícháme a nalejeme do olejem…
Nejdříve si připravíme nádivku. Cukrovou řepu očistíme, uvaříme doměkka a vychladlou nastrouháme na hrubší nudličky. Mák umeleme, spaříme horkou vodou (můžeme použít…
Nejdříve si připravíme nádivku. Cukrovou řepu očistíme, uvaříme doměkka a vychladlou nastrouháme na hrubší nudličky. Mák umeleme, spaříme horkou vodou (můžeme použít…
Z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme část cukru. Žloutky se zbylým cukrem, van. cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou ušleháme do pěny. Přidáme olej, mléko, rum.…
Do vlažného mléka oddělíme 1 lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Přidáme do mouky, pak vejce, olej, kypř. prášek a ostatní ingredience. …
Do mísy dáme moučkový cukr a 6 vajec. Mícháme mixérem, dokud to nepění. Poté přidáme mouku a citrónovou kůru. Znovu promícháme, tentokrát už můžeme ručně. Formu si…
Suché ingredience smícháme zvlášť. Pak smícháme mléko, olej, vajíčko a vlijeme do směsi, vše dobře promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.Vložíme do…
Všechny suroviny dáme do misky a uhněteme vše do hladkého těsta. Potom vytvarujeme těsto do válečku a naplníme jím lis na těsto (pokud nemáte lis, tak těsto lze nakrájet…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Mouku, cukry a jemně nastrouhanou citronovou kůru smícháme v míse.Přidáme vejce se změklým máslem a vypracujeme hladké těsto, podle potřeby můžeme po troškách přidat i…
Telecí ossobuco je italský pokrm, původem z města Milán a jedná se o pravou delikatesu, která příjemně voní použitými bylinkami a maso se bude díky pomalému dušení…
Jednoduchý recept s lahodným výsledkem - přesně taková je rychlá bábovka. Základní šlehačkové těsto si můžete doplnit například kousky čokolády, ořechy či kapkou rumu.…
Čerstvé ovoce plné chuti zatím není k dispozici, domácí mražené je dávno spotřebované a vy přemýšlíte, jaký dezert připravit? Možná uvítáte recept na tradiční pěnovou…
Mazanec (dříve zvaný také pomazanec nebo velikonoční svěcenec) by neměl o Velikonocích chybět na žádném svátečním stole. Mazanec upečený podle tohoto receptu krásně voní…
Rychlá hrníčková bábovka s banánem je skvělá jako svačina do krabičky na výlet či do školy. Příprava je velmi snadná a rychlá. Těsto můžete vylepšit kousky čokolády,…
Štóla je pro německy mluvící země neodmyslitelně spjata s vánočními svátky. Nalezla si své příznivce i v našich končinách. Zkuste jednoduše připravitelnou variantu…
Linecké cukroví je tradiční vánoční pochoutka, která nikdy neomrzí. Jemné máslové těsto a sladká marmeláda, která spojuje jednotlivé dílky, tvoří dokonalou kombinaci…
Naše babičky jsou doslova bezednými studnicemi ozkoušených receptů. Vánočka připravená dle podobného rodinného receptu se vždy povede a bude tím pravým potěšením pro…
Mazanec, beránek či věnec, to jsou tradiční pečené dobroty, které zdobí velikonoční stůl a hostí koledníky. Věnec v tomto receptu je spleten ze tří pramenů, voní po…
Velikonoční linecká vajíčka jsou jemným spojením tradičního lineckého těsta a sváteční atmosféry jara. Křehké sušenky ve tvaru vajíček, slepované voňavou marmeládou,…
Bez vláčného mazance, plného mandlí a rozinek, by to nebyly ty pravé Velikonoce. Mazanec se dle tradice obvykle peče na Bílou sobotu, aby byl hotový na Velikonoční…