Muzika (Vocet, švestková omáčka)
Recept ještě nebyl hodnocenSladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky je lahodný a výživný dezert, který spojuje jemnou strukturu kuskusu s krémovým tvarohem a sladkostí šťavnatých jablek. Tento lehký…
Krásně vláčná a příjemně sladká. Taková je bábovka z podmáslí s nastrouhaným jablkem a banánem. Přijde vhod nejen nedělní návštěvě k šálku dobré kávy, ale i jako lehká…
Vynikající linecký koláč s tvarohovou náplní a meruňkami si zamilujete od prvního sousta. Bohatá tvarohová náplň voní vanilkou a meruňky ji skvěle doplňují. Koláč vám…
Inspirace na moučník z remosky, který je hotový během chvilky a navíc z dostupných surovin, jež máte určitě doma. Obarvíte-li část těsta kakaem, získáte i efektní…
Koblihy, které na 100% vyjdou, vytvoříte s pomocí našeho receptu. Budou lehounké a voňavé. Věřte, že se k jejich přípravě budete rádi a opakovaně vracet. Sladká smažená…
Borůvky ve spojení s máslovým drobenkovým těstem tvoří dokonalou harmonii chutí. Tento lákavý koláč si zamiluje celá rodina. Příprava je jednoduchá a výsledek potěší i…
Ideální jednoduchý moučník na každý den, to je tento koláč s ostružinami. Jemné máslové těsto doplňuje tvarohová vrstva s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Chuť…
Základem lahodných kynutých moučníků je těsto se správným poměrem surovin. Takové, aby se s ním lehce pracovalo a zároveň bylo vláčné. Přesně takový je náš recept na…
Martinské rohlíčky (podkovy) se tradičně pečou na svátek sv. Martina. Mohou být kynuté či nekynuté, se sladkou nebo slanou náplní, ale dokonce i neplněné. Tyto podkovy…
Na vál prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidáme Heru nakrájenou na kousky, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které na 30…
Na vál prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidáme Heru nakrájenou na kousky, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které na 30…
Na vál prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidáme Heru nakrájenou na kousky, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které na 30…
Na vál prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidáme Heru nakrájenou na kousky, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které na 30…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vychladlé máslo, rum, mléko a mouku smíchanou s kůrou, práškem do pečiva a oříšky. Nakonec zlehka vmícháme ušlenaný tuhý sníh z…
1. Z droždí, mléka a části cukru připravíme kvásek a necháme vzejít. Pak jej i ostatní suroviny důkladně prohněteme a těsto necháme dobře vykynout. Pak ho rozdělíme na 5…
Uděláme kvásek: vlažné mléko, trošku cukru, mouky a kostka droždí. Necháme na teplém místě vzejít.Propracujeme těsto a necháme 45 minut kynout. Porce je na 4 koláče…
Já zadělávám těsto v domácí pekárně. Což asi není potřeba popisovat. Jinak postup na klasiku: Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky…
Mouku prosejeme společně s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní, zamícháme vařečkou a 3/4 těsta nandáme do košíčků. Pak na těsto položíme dílky mandarinkového kompotu…
V míse rozšleháme 2 žloutky a 2 celá vejce s cukrem, poté přidáme olej a mléko. Postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Z 2 bílků ušleháme sníh a…
Nejprve vyšleháme sníh z bílků se špetkou soli, připravíme čokoládu - nakrájme ji na kouskyŽloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme jogurt, prošleháme, přidáme…
Tradičním způsobem uděláme kynuté těsto(kvásek, kynout 1 hodinu....atd.) Těsto dáme na plech, potřeme nádivkou a ne úplně do konce šířky, abychom mohli konce přehnout…
Moučníky s mákem patří u nás mezi nejoblíbenější. Nejjednoduššími jsou pak různé makovce, které se mohou plnit švestkami, povidly nebo polévat čokoládou. Tento je…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…