Lívance s ovesnými vločkami

Kocmax Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M 6 porcí Moučníky , Kynuté 5 názorů

43

Suroviny

0,5 l nízkotučného mléka
200 g hladké mouky
100 g namletých ovesných vloček
30 g cukru
30 g kvasnic
2 vejce
sůl
citronová kůra z 1 citronu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, v mouce uděláme důlek, do důlku nasypeme cukr a kvasnice. Do důlku nalijeme necelou polovinu vlažného mléka a necháme kvasnice vykynout.

  2. Přidáme všechny ostatní suroviny a zbytek teplého mléka, dobře promícháme. Mísu položíme k teplu a necháme těsto pod utěrkou vykynout.

  3. Lívance smažíme na teflonové pánvi, kterou před každým lívancem lehce potřeme peroutkou, namočenou v oleji.

Poznámka

Podáváme s jahodami nebo borůvkami, rozmačkanými s cukrem, ozdobené rostlinnou šlehačkou nebo nízkotučným tvarohem.

http://varimebeztuku.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lívance s ovesnými vločkami

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Kocmax: ;-)

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autorka receptu)

    Jana Remkova: No právě, mě taky napadlo, že nemlít bude pohodlnější :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ani já je nemelu, ale spíš z pohodlnosti a nikdy mi to nevadilo. Tyhle lívance jsou skvělé :-):yes:

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autorka receptu)

    tejaja: To jsem nikdy nezkoušela, ale ráda vyzkouším. Já mám tenhle recept po babičce a takhle se dělají v naší rodině už asi 100 let, tak mě nikdy nenapadlo recept nějak měnit. :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Robím lievance s ovsenými vločkami, ale nikdy ich nemeliem. Vločky od tekutín krásne zmaknú aj bez mletia a lievance sú výborné. ;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo