Bábovka pudinková
Recept ještě nebyl hodnocenUšleháme žloutky s cukrem a olejem a přidáme Solamyl,pudinky,prášek do pečiva, citronovou kůru,vanilkový cukr,sůl a nakonec sníh z 5 bílků.Těsto nalijeme do vymazané a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ušleháme žloutky s cukrem a olejem a přidáme Solamyl,pudinky,prášek do pečiva, citronovou kůru,vanilkový cukr,sůl a nakonec sníh z 5 bílků.Těsto nalijeme do vymazané a…
Z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme část cukru. Žloutky se zbylým cukrem, van. cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou ušleháme do pěny. Přidáme olej, mléko, rum.…
Do tvarohu dáme vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a promícháme. Veku nakrájíme na slabé plátky a uprostřed promáčkneme, aby se vešlo více tvaroh a…
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a necháme těsto odpočinout v chladu do druhého dne.Těsto vyválíme a vykrájíme kolečka. Upečeme v předem vyhřáté troubě asi 5 minut…
Nejdříve připravíme makovou nádivku (stejnou, jako do buchet), tj. svaříme mák v mléce, osladíme jej a okořeníme, necháme vychladnout. Můžeme, ale nemusíme zahustit…
Jednoduchý koláč z litého těsta je naplněný tvarohovou náplní zjemněnou kysanou smetanou. Přidaný džem nebo povidla ještě přidají náplni nakyslou pikantní příchuť. Tyto…
Výborné ořechové čtverečky se slaným karamelem a čokoládovou polevou na povrchu, se díky křehkému těstu v ústech krásně rozplynou, ale sladká chuť zůstane ještě chvíli…
Nadýchaná a vláčná bábovka, plná mandlí a rozinek, dokáže zlepšit náladu a vykouzlit úsměv na tváři. Její chuť je opravdu skvělá a nejlépe si ji vychutnáte u dobré kávy.…
Sladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…
Špaldová tvarohová štola je moderní pojetí klasického vánočního pečiva, které spojuje jemnost tvarohu s výživnými vlastnostmi špaldové mouky. S každým kouskem si…
Připravte štólu, kterou můžete bez obav nabídnout i diabetikům. Použitím nízkoglykemického sladidla ze stévie v moučníku dopřejete vánoční dobrotu i těm, kdo cukr ve…
Inspirace na moučník z remosky, který je hotový během chvilky a navíc z dostupných surovin, jež máte určitě doma. Obarvíte-li část těsta kakaem, získáte i efektní…
Olejové koláčky, plněné tvarohem a rozinkami, s povidly na vrchu a křupavou posypkou, můžete upéct při jakékoliv zvláštní příležitosti nebo jen tak, když na ně zrovna…
Mazanec, beránek či věnec, to jsou tradiční pečené dobroty, které zdobí velikonoční stůl a hostí koledníky. Věnec v tomto receptu je spleten ze tří pramenů, voní po…
Smažené kynuté bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete…
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně…
Tradiční kynuté buchty s povidly jako od babičky. Jemné těsto, poctivá náplň a voňavé pečení dělají z tohoto receptu osvědčenou klasiku, která potěší celou rodinu.…
Chutnají vám koláčky? Upečte je s námi podle následujícího receptu. Jsou jednoduše tvarované, tzv. tlačené, s náplní tvarohovou, makovou, povidlovou nebo zdobené jen…
Dia košíčky představují lehčí variantu oblíbeného cukroví, která potěší nejen diabetiky, ale každého, kdo chce mlsat s menším množstvím cukru. Díky sladidlu a pečlivě…
Tato hravá variace na klasické linecké cukroví vás naprosto okouzlí. Část těsta obarvíme gelovými barvami, vykrojíme kolečka, která po upečení spojíme máslovým krémem a…
Křehké linecké cukroví patří mezi nejoblíbenější vánoční pochoutky. Krásně voní po vanilce a rozplývá se na jazyku. V tomto receptu do něj přidáme mleté mandle, díky…
Prosátou hladkou mouku smícháme se sodou bikarbonou, případně práškem do pečiva, dáme špetku soli, přisypeme promnuté sušené levandulové květy.Dvě vejce a oba cukry -…