Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zajíc "na černo"

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

20. 12. 2009 14:43

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 727 kJ / 1 369 kcal
Bílkoviny9,06 g
Tuky128,23 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 290 mg
Sodík 816 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy43,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 1. 2020 11:02

Antibabica: Také marně hledám surovinu, mletou papriku, na tu červenou jíšku, nebo se má ta jíška červenat sama, opéct mouku do tmava?:-O Taky jsem marně hledala "odblanit", což je u zajíce podstatné, aby to šlo jíst. Hlavně předek, na nožičkách je blan, jako naseto! Pro začátečníky je recept prakticky nepoužitelný.

Antibabica Antibabica

1. 1. 2020 09:39

V tomhle receptu chybí úplně všechno aby byl hoden svého názvu. Možná byl načerno střelený, to jste ale nenapsal. :no:

Slavista

21. 1. 2016 16:31

Jurajdo to si snad delas z lidi srandu.Ten tvuj recept je akorat tak do souteze for za100kc

Romana

26. 1. 2012 23:16

váš recept zajíce na černo je poněkud zmatený a dosti nepřesný !!!
má tam být strouhaný perník, ořechy, povidla, kořenová zelenina a rozinky. takžed než začnete někomu dávat kondice nejdřív se to naučte.!!!!:no:

samouk

22. 12. 2009 03:40

Jinak se Vám pane Jurajdo omlouvám,že jsem ještě nevymyslel vlastní recept.Myslím si,že už to jde dnes velmi těžko,pokud provedu nějaké vlastní změny a úpravy tak je zkouším sám na sobě a když přežiju na poprvé, tak jsem spokojen a nevydávám se za M.D.Rettigovou,autora receptu a podobně.
Mě je 56 let a kdybych (co se zajímám o vaření) dělal pokusy na kamarádech,tak už žádné třeba nemusím mít a mohl bych stát před soudem v Haagu za genocidu.Pokud se mnou budete chtít diskutovat, tak mne nenuťte do registrace a nechtějte po mě vlastí recepty. Nemám je, nejsem Savarin,Pomian,Brabec,Sandtnerová a jiní Mistři kuchařského umění,ani se za ně nevydávám,proto mám přezdívku Samouk.Na druhou stranu nejsem ani Zounar,Novotný a jiní chlubilové.
Teď jdu vyprázdnit a vypnout troubu a potok jdu do peřin. Tak třeba zítra.

samouk

22. 12. 2009 02:56

Pane Jurajdo, mrkněte se na komentáře u receptu Boršč, tam jsem přispěl se svojí troškou do mlýna. Pokud najdete zásadní chyby typu zajoch na černo a ten Váš zajíc, tak mne upozorněte na závady a pak můžeme spolu diskutovat.
Teď se Vás nechci dotknout, ale když jste stím už začal sám,tak si myslím, že za 40 let jste se už mohl vařit naučit.

samouk

22. 12. 2009 02:48

Pipre, o tom nemá cenu diskutovat. Pokud oznámím králíka,kapra nebo zajíce na černo, tak to bude na černo.Drobné úpravy a vlastní variace možno připustit.Sama říkáte,že máte recept po francouzsku tak o co Vám jde. Na černo a po francouzsku je nebe a dudy. Jinak nic ve zlém.

pipre pipre

22. 12. 2009 00:34

Samouku, jednak si nemyslím, že byla vypuštěna polovina receptu a také si nemyslím, že ten, co mám napsaný já, je nějaký recept, podle kterého to tak musí být. Nevidím na tomto receptu nic, co by mu chybělo nebo přebývalo. Podle mne je to chuťově dobře vyvážené. A jestli někdo hledá zajíce, kterých tu zas tolik není, tak nebude ani problém si vybrat podle ingrediencí recept, který se mu líbí, nebo si nevybere žádný. Jestli je v názvu na černo nebo na modro nebo jinak, v tomto případě není to podstatné. Já mám třeba v názvu u tohoto svého podobného receptu "po francouzku" a stejně ho posuzuji podle ingrediencí a úpravy. Někdo možná zná pod názvem "na černo" jiný způsob úpravy a stejně zjistí, že těch způsobů může být víc.

Hella Hella (moderátorka)

22. 12. 2009 00:17

Jurajdo, recept může být dobrý, ale toto skutečně není černá omáčka. Ona by totiž z těch ingrediencí ani nemohla zčernat! Tu tmavu barvu skutečně dělá dotmava udušená zelenina , povidla a sušené švestky. Ve středu jí budu dělat, vyfotím a přidám recept.

Jurajda

21. 12. 2009 23:01

Pane samouk, napište a ukažte co umíte Vy. Vařím již hodně dlouho (40 let) a než něco vytvořím a napíšu několíkrát vyzkouším (vždy s úpravou, kterou si napíšu), pak to minimálně 5x nabídnu známým a pak teprve recept napíšu na veb. stránky.

samouk

21. 12. 2009 21:46

Pipre, je mi to líto, ale myslím si,že na názvu záleží. Jsou lidé,kteří hledají recept podle názvu a pak jsou zklamáni tím co najdou.
Myslím si,že je možné udělat drobné úpravy podle sebe, ale není možné vypustit polovinu receptu.

pipre pipre

21. 12. 2009 21:14

Já si myslím, že na názvu až tak nezáleží, každopádně recept vydadá moc dobře. Podobný recept, s jiným názvem mám ve výborné kuchařce o zvěřině se stejnými ingrediencemi, doplněnými jen o snítky petržele, hřebíček a trošku červeného vína, bez citronu. Takže tento je jiný, ale chuťově podobný. Bodík:yes:3.

samouk

21. 12. 2009 20:21

Pane Jurajdo, myslím si ,že moje registrace není nutná k tomu, abych mohl s Vámi komunikovat.Proč se tomu bráníte ? Ten Váš zajíc na černo je úplná blbost. Ale podle mne to nebrání vzájemné komunikaci. Ovšem je to na Vás.Ale nedivte se,když budu komentovat i Vaše recepty ač neregistrovaný.

Bibinka Bibinka

21. 12. 2009 19:45

Ivino, v té černé omáčce byly hlavně sušené švestky-dělávala to už moje prababička;-)Všichní jí měli rádi, ale já jí nemusela.

Ivina Ivina

21. 12. 2009 19:18

Nevím jestli si to nepletu s černou omáčkou,tu dělala maminka i babička a byla tam opravdu kořenová zelenina.:-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: úprava zajíce králík na černo zajíc recept recepty zajic zajíc recept na zajíce zajíc recepty jak upravit zajíce zajic na modro recept zajíc recepty na zajíce zajíc načerno omáčka ze zajíce zajíc úprava recepty ze zajíce priprava zajice recepty-zajíc vše o co se zajímám zajíc-recepty zajíc omáčka

Suroviny: maso zaječí, slanina, máslo, cibule, pepř, koření nové koření, jalovec, bobkový list, kůra citronová, vývar, sůl, šťáva citronová, máslo, mouka hladká, cukr

TopRecepty.cz

Zajíc "na černo"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E82Y