Koblihy pečené v troubě
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční koblihy s netradiční přípravou. Připravíme je z klasického kynutého těsta, vykrojíme do požadovaného tvaru, ale místo smažení je upečeme. Po upečení je pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční koblihy s netradiční přípravou. Připravíme je z klasického kynutého těsta, vykrojíme do požadovaného tvaru, ale místo smažení je upečeme. Po upečení je pak…
Po povidlech a vanilce vonicí smažené bochánky, které v sobě skrývají ještě jednu netradiční surovinu. Tou je nastrouhaná mrkev v těstě. Těsto zaděláte stejně, jako jiné…
Pečené koblížky s náplní uvnitř uvítáme určitě i mimo dobu masopustu. Z kynutého těsta vytvoříme placky, do kterých vložíme oblíbenou náplň a uzavřeme. Dozlatova je…
Koblihy dřív patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení, dnes už ale trochu zevšedněly. Ale není nad domácí koblihu! Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako…
Jablka jsou v našich končinách velmi dobře dostupná, a proto by byla škoda neobohatit vaši domácí kuchařku o recept na taštičky plněné jablky se skořicovým cukrem.…
Tyto cupcakes, či dort ze stejného těsta, činí výjimečnými použití kandovaného zázvoru. Ten a ještě použité koření nabízí k výslednému dezertu orientální nádech. Ať již…
Dušená jablka lákavě vonící hřebíčkem a skořicí podáváme se šlehačkou ochucenou ořechy a ozdobíme plátky jablek, ořechy a citronovou kůrou. Tento rychlý dezert krásně…
Dušená jablka lákavě vonící hřebíčkem a skořicí podáváme se šlehačkou ochucenou ořechy a ozdobíme plátky jablek, ořechy a citronovou kůrou. Tento rychlý dezert krásně…
Pokud máte rádi sladké snídaně, ochutnejte tyto výborné lívance. Při přípravě vynecháme cukr a dosladíme je medem a zralým banánem. Podáváme je přelité omáčkou z blum,…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Milujete makové koláče, a na jejich upečení zrovna nemáte dost máku? Vyzkoušejte náplň nastavovanou. Přestože je nastavená kaší, nepoznáte to. Je úžasně chutná i voňavá,…
Upečte s námi lahodné a jemné koláče, plné tvarohové náplně! Těsto je díky použitému tuku úplně hedvábné a projeví se to i na hotových koláčích. V den pečení mají…
Upečte s námi lahodné a jemné koláče, plné tvarohové náplně! Těsto je díky použitému tuku úplně hedvábné a projeví se to i na hotových koláčích. V den pečení mají…
Z mouky, soli, cukru, kůry, žloutku, vlažného mléka, rozpuštěného vlahého tuku a droždí zaděláme běžným způsobem těsto, které necháme vykynout. Nejlépe je ale použít…
Jestli hledáte způsob, jak zpracovat přebytky rebarbory, a koláčů už máte dost, připravte z ní tento jednoduchý kompot. Kompot si můžete dát jen tak nebo z něj připravit…
Když uvidíte upečené vohrnoušky, hned vás zaujmou vzhledem. Čtvercovým tvarem buchtiček i tím, že z nich vykukuje náplň. Hned tak víte, nač se můžete těšit. Vohrnoušky…
Řezy koláče s tvarohovo-pudinkovou náplní, ovocem a drobenkou jsou krásné na pohled, i chuťově vyvážené. V náplni je cítit tvaroh i pudink, drobné ovoce v něm je…
Z droždí, trochy vlahého mléka a trochy cukru připravíme kvásek.Když kvásek nakyne vylijeme ho do misky, kde máme připravenou mouku se špetkou soli, vejce, cukr a trošku…
V míse nebo v robotu smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidáme nastrouhaný studený tuk a vytvoříme drobenku. Do hrnečku s vlahým mlékem dáme cukr, sušené droždí,…
Medová příchuť této rolády a máslový krém s ořechy dělá moučník přímo neodolatelným. Upečte ho podle našeho podrobného receptu, nechte proležet alespoň do druhého dne.…
Změklé máslo rozmícháme se solí, kůrou a šťávou z citronu, vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do chladna.Kapra s kůží částečně vyfiletujeme -…
Nejdříve si připravíme kvásek: 4 lžíce vlažného mléka rozmícháme se lžící cukru, lžící mouky a rozdrobeným droždím. Necháme asi 15 minut stát na teplém místě, než kvásek…
Do misky dáme hořčici a za stálého šlehání (stačí vidličkou) přiléváme tenkým pramínkem olej.Okurku nakrájíme na jemno. Sardelky utřeme.Do připraveného základu přidáme…