Kuřecí prsa s trochu jinou "gremolatou"
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 319 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,43 g |
Tuky | 33,85 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Gremolata má sice konstantní složení - plocholistá petrželka, česnek, citronová kúra, ale jak jsem tak zkoumala, tak je přípustné i použití jiné bylinky. Včera jsem na návštěvě u přátel - brigáda :-), hrabání listí - za odměnu uzmula na zahradě velkou snítku šalvěje....
(Já jsem zastánce toho, že co je na talíři, to je k jídlu - ta snítka šalvěje zapíchnutá do rýže mezi to nepatří...)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2019 14:38
casino: Není šalvěj jako šalvěj, její více druhů. Šalvěj lékařská je výborná léčivka i koření . Na kořenění se jí nedává mnoho,protože je velmi aromatická. Samozřejmě jako s každou bylinkou se musí při léčebných účelch dávkovat podle návodu,vyšší dávky mohou být v důsledku předávkováním a mohou mít i nebezpečné účinky. Šalvějí je více druhů,hlavně si ji nesmíte plést se Šalvějí divotvornou, která má psychoaktivní účinky.
28. 10. 2019 09:46
casino: než rozmarýn ( má ty jehličky přece jen tvrdé) tak radši klasickou gremolatu - plocholistá petrželka + citronová kúra + česnek...a klidně přistrouhnout trochu parmezánu/pecorina...to si na tom ptačím ňadru docela dobře představím....
27. 10. 2019 22:32
Lenunka:
Šalvěj?
Bacha na ni
Já ji mám rád např tady: https://www.toprecepty.cz/recept/49973-dynove-tast...
No, ale zevně funguje spolehlivě...
***
V nouzi nejvyšší by šla do jisté míry nahradit rozmarýnem...
Šalvěj?
Bacha na ni
Já ji mám rád např tady: https://www.toprecepty.cz/recept/49973-dynove-tast...
No, ale zevně funguje spolehlivě...
***
V nouzi nejvyšší by šla do jisté míry nahradit rozmarýnem...
27. 10. 2019 20:51
mám všechno, až na tu šalvěj , musím se po ní někde podívat, tohle stojí za vyzkoušení
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 7 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 7 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Fit salát
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 54 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 4 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 5 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 5 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Mleté maso s ředkvičkami podle rodinného receptu redaktorky Hanky: Sójová omáčka a zázvor dodají pokrmu šmrnc
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: pečené kuře s medovou gremolatou
Suroviny: prsa kuřecí, rýže jasmínová, kůra citronová, šalvěj čerstvá, chilli paprika čerstvá, česnek český, olej, máslo, víno bílé suché, pepř
Kuřecí prsa s trochu jinou "gremolatou"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BWzN
4 názory