Růžicový koláč s tvarohem a borůvkami

Suroviny

Těsto:
200 g vody
2 lžíce rumu
70 g změklého másla
70 g cukru
1 vejce
špetka soli
500 g hladké mouky
21 g čerstvého droždí
Náplň:
250 g tvarohu (nejlepší je v kostce)
30-50 g krupicového cukru
vanilkový cukr
citronová kůra z poloviny citronu
1 žloutek nebo menší vejce
borůvky
Tvaroh utřeme s vejcem, oběma cukry a citronovou kůrou. Borůvky zůstanou na posyp náplně.
Na potření po upečení:
máslo
rum

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, lžíci cukru a 2 lžíce mouky (vše z připraveného, odváženého množství) a necháme 20 minut pracovat.

  2. K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které bude asi 45 minut kynout.

  3. Hotové těsto propracujeme, rozválíme, potřeme náplní, zavineme a roládu nakrájíme. Řezy poskládáme do sádlem vymaštěné formy, necháme vykynout (20-35 minut) a upečeme ve vyhřáté troubě do červena (200°C / cca 35 minut).

  4. Ještě vřelý koláč několikrát přetřeme směsí rozpuštěného másla a rumu. Vychladlý ho posypeme moučkovým cukrem a podáváme krájený na klínky.

Poznámka od kuchařky

Tento a další moje recepty najdete na www.pekarnomanie.cz

Komentáře k receptu Růžicový koláč s tvarohem a borůvkami

K receptu nejsou žádné komentáře.